Piyasa Durgunluğu Her Yerde Aynı Mı ??
-
2021 de aktif esnaflığı bıraktığımdan beri çok mutlu ve huzurluyum. O zaman da çok kazanmıyordum. Şimdi de. Şuan + olarak psikolojim rahat, koşuşturma yok. Sürekli bir yere yetişmeye çalışma yok. keşke 2010 öncesi esnaflık zamanlarıma dönebilsem. o zaman para kazanmak da insanlarla uğraşmak da eğlenceli ve güzeldi. 2010 sonrası hepinizin malumu.
-
makets bunu yazdıKaan bunu yazdı
Çevremde çok para kazanan kim varsa hepsi kara para akliyor.
Masak tan nasıl kaçırıyorlar Kaan hocam, ilginç
Data center..
-
wordros bunu yazdı
2021 de aktif esnaflığı bıraktığımdan beri çok mutlu ve huzurluyum. O zaman da çok kazanmıyordum. Şimdi de. Şuan + olarak psikolojim rahat, koşuşturma yok. Sürekli bir yere yetişmeye çalışma yok. keşke 2010 öncesi esnaflık zamanlarıma dönebilsem. o zaman para kazanmak da insanlarla uğraşmak da eğlenceli ve güzeldi. 2010 sonrası hepinizin malumu.
Tuvalete gidince veya yemeğe oturunca dükkanın bir anda müşteri dolması... O arada yemeğin soğuyup buz gibi olması... :D
-
slanger bunu yazdıajan1111 bunu yazdıcan498 bunu yazdıajan1111 bunu yazdıtaekwondo bunu yazdı
7 yilda x2 kazanç değildir. Micron alsan biryilda x8 . Idi :) europower 3 ayda 3 kata yakin enstrumanlar cigalyilabilir
bana göre çok iyi bir kazanç hocam. hemde helal, hiç suya sabuna bulaşmadan yattığım yerden kazancım oluyor (;
micron ve europower dediklerin ne oluyorki hiç duymamışım.
Bencede 7 yılda X2 artış kazanç değildir.
Kaynak:Türkiye'de son 7 yılda (Temmuz 2019 - Temmuz 2026 arası) TÜİK Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre bir ürünün fiyatı ortalama
10 katına çıkmıştır. Bu durum, son 7 yıldaki resmi kümülatif (birikimli) enflasyonun yaklaşık %904,5 seviyesinde gerçekleştiğini göstermektedir arkadaşlar kabul benim ilk 1000 lira aylık alırken aldığım en basit çikolata 1,25 lira idi aldımmı 4 tane alıyordum direk 5 lira şuan 1 tanesi 6,küsür liralarda hatta bazen 7,küsür lira görüyorum. kişilik olarak; bu yüzden almıyorum o kadar para verilir mi diye (:
bence önceki hükümetlere göre yine iyi durumda. oranlarsak; en basit çikolatam 5 katına çıkmışken maaşım 20 katına çıkmış durumda.
6 liraya hangi çikolatayı alıyorsun hocam yazabilir misin buraya. Bir de özellikle gıdada tek değişen şey fiyat değil. Örneğin 10'lu satılan bisküvi 8'li satılıyor, içeriğinin kalitesi düşüyor vs. (shrinkflasyon/skimpflasyon deniyor buna da)
https://share.google/W82dXypuUexr1H69V
resimde 1,25 değil 1 lira dediğine bakma resmi hangi çikolata olduğunu göstermek için zor buldum benim zamanlarımda 1,25 lira idi işte aldımmı 4 tane alıyordum direk 5 lira masksat hesap düzgün olsun (:
en son 6 lira gördüm bu yüzden de işte kişilik olarak 4 tanesine 5 lira verdiğim çikolataya şimdi 1 tanesine 6 lira veremiyorum (:
şimdi o fiyatlara yakın; https://www.a101.com.tr/kapida/atistirmalik/togo-sutlu-nuga-cikolata-bar-15-g_p-27002203 olarak çikolata vermişler, bu bile 2,50 lira. bunu da alırken 4 tane almak lazım direk 10 lira. vay bizim 5-10 liralarımız ne hallere düşmüşler (:
herşeyden başka geçen acil eve gitmem gerekti minibüse bindim benden 20 lira aldı. şimdi internetten baktım minibüs fiyatları;
---
GüzergâhTam
İNDİ - BİNDİ35lira
---
diyo. malum dışarıda gezerken tekerlekli volkır kullanıyorum adam benim halime acıdıdamı benden az para aldı bilmiyorum (:
benim kazam öncesi hatırladığım fiyatları yazmayım bana küfür etmeyin (:
piyasanın neresine elinizi atsanız elinizde kalır. Rabbim yardımcımız olsun.
-
Ajan bu tarz şeyleri yememelisin. Bunlar çikolata değil kokolin. İçine palm yağı basıyorlar. Şuan ülkedeki tek yenilebilir çikolata Toblerone ve Milka çikolataları.
-
mkyb bunu yazdıwordros bunu yazdı
Tuvalete gidince veya yemeğe oturunca dükkanın bir anda müşteri dolması... O arada yemeğin soğuyup buz gibi olması... :D
her sigara yakışın da gelen müşteri :D
-
mkyb bunu yazdı
Ajan bu tarz şeyleri yememelisin. Bunlar çikolata değil kokolin. İçine palm yağı basıyorlar. Şuan ülkedeki tek yenilebilir çikolata Toblerone ve Milka çikolataları.
kokolin ne oluyor bilmiyorum ama güzeeel gelde yeme (:
toblerone'yi duymamışım artık dikkat ederim ama milka'nın yeri ayrı tabi (: poşete doldururken bile özellikle en son milka çikolatayı koyuyorum (;
-
wordros bunu yazdımkyb bunu yazdıwordros bunu yazdı
her sigara yakışın da gelen müşteri :D
telefonda arkadasindan çok heyecanli bir dedikoduyu dinlerken gelip almayacagi sey icin iki saat basinda bekletmesi :)
-
Ajan sikicem senin çikolata hesabini, heryere sokuşturuyon.
Sen ovmuyor muydun yrraam 20 bin maas cok guzel RTE özbabamdir diye.
-
Şöyle bir durum var .
20 yıldır bu bölgeyi bilirim, şu tarihlerde izdiham olması lazım ve olurdu, korona zamanı vs vs ben böyle bir durgunluk ,boşluk görmedim.
İnanmazzsınız akşamları volta atan bile yok desem yeridir .
Cuma ,cumartesi ,pazar otopark ta yer bulma ihtimaliniz 0 olurdu. Bak şakasız yer olmazdı .şu anda 10 hadi karavan+ araçlar 20 araç olsun. Ortalama kapasite 400+
Telefon çalmıyor , çalsa 7 ,9 kişi 2 3 aile gelip evi paylaşmak istiyor .
Market ler günü birlik gelen kalabalık sayesinde iş yapıyor.
Bakkal damacana su satışı bile aşırı zayıf diyor . Evler bile boş .
Şöyle birşey ekleyeyim. 14 Eylül okullar açılana kadar izdiham olur. Okullar açılınca acaip saçma bi sessizlik boşluk olurdu . Şu an sanki o anı yaşıyoruz.
Acaip bir şey geliyor. Ne olacak bilemem ama bu normal bir durum değil .