Piyasa Durgunluğu Her Yerde Aynı Mı ??
-
her sektörün hizmet aldığı bir sektörde çalışıyorum. giden-gelen fatura akışlarında herkeste sıkıntı var rakamlar çok az.
-
cybermole bunu yazdı
altın yükselmezse bu durgunluk devam eder... hükümetde yastık altına göz diktiği için su sıra baskılıyor.. gramın suan 7000 olması lazım ama yapmıyorlar..
Hocam altinin nasil fiyatlandigi hakkinda bilgin yok sanirim. Turkiye'deki politikanin/hukumetin altin fiyatina etkisi olmaz (ya da yok denecek kadar az diyelim). Merkez bankasi tonlarca rezerv alirsa/satarsa belki dunyada %1 falan oynatabilir en fazla.
Gram altin fiyatini belirleyen diger sey ise dolar/tl kuru, ve evet baskilanan bir kisim varsa orasi burasidir. Ama argumanini anlatirken dolar/tl kuru uzerinden degil de altin fiyati uzerinden gidersen eksik olur hatta yanlis olur. -
Olduğum bölgede günü birlik ev işi yapan baya hane var .
Haziran herzaman zayıf geçerdi , bu yıl hiç iş olmadı.
Temmuz iyi diyelim . %70
Ağustos rezervasyonları düşük . %50
Gelen günü birlik gelip dönüyor . Herzamanki kalabalık var . Hatta aşırı kalabalık. Marketler (ben yağma diyorum ) aşırı iş yapıyor . Bildiğin pazar akşamı markete gir hırkız girmiş gibi ne var ne yok almışlar.
Fiyatlar temmuz 5000 diyenler ağusyos 6000 yaptı. İş yok , zam var diyebiliriz . Geçen seneye göre %30 40 fiyatlar yukarıda.
Yatırım yapmak imkansız. Arsa ateş pahası , ev yapmak ateş pahası , hani desenki 350m2 arsa alıp 4 daire ekleyeyim , en az 18 20 m lazım. Amorti süresi 16 yıl üstü .
-
Olduğum bölgede günü birlik ev işi yapan baya hane var .
Haziran herzaman zayıf geçerdi , bu yıl hiç iş olmadı.
Temmuz iyi diyelim . %70
Ağustos rezervasyonları düşük . %50
Gelen günü birlik gelip dönüyor . Herzamanki kalabalık var . Hatta aşırı kalabalık. Marketler (ben yağma diyorum ) aşırı iş yapıyor . Bildiğin pazar akşamı markete gir hırkız girmiş gibi ne var ne yok almışlar.
Fiyatlar temmuz 5000 diyenler ağusyos 6000 yaptı. İş yok , zam var diyebiliriz . Geçen seneye göre %30 40 fiyatlar yukarıda.
Yatırım yapmak imkansız. Arsa ateş pahası , ev yapmak ateş pahası , hani desenki 350m2 arsa alıp 4 daire ekleyeyim , en az 18 20 m lazım. Amorti süresi 16 yıl üstü .
Şunu eklemeyi unuttum. Hava kötü .işler ondan kötü . Şu anda hava bildiğin kapalı ve soğuk . Üstüne deniz suyu hala soğuk. Baya baya soğuk.
samaccc tarafından 23/Tem/26 11:03 tarihinde düzenlenmiştir -
altın bence olması gerekenin hala üstünde çok fazla kaydi altın satıldı olmayan altın için talep oluşturuldu. piyasa genel itibariyle kötü yatırım altına kaymıştı şimdi altını olan satamıyor her sektör etkilendi. para dönmeyen her sektör küçük ve orta ölçekli olanlar ya battı ya da ayakta kalmaya çalışıyor cepten yiyor. büyük olana pazar açıldı küçük olanlar pistten alındı.
-
işler iyi , patron kazanıyor
-
çalıştığım yerde bu yılın ocak-mayıs ayı karı 23 milyon dolar net sadece apac bölgesinden. ama her şeyden para kısmaya çalışıyorlar. bu ai meselesi ve pandemi sonrası dönemle birlikte herkes bir koruma refleksine geçti.
ai gelecek diye işsiz kalırmıyız diye düşünüyoruz. o zaman ne ev kredisi ne araba kredisi kimsenin gözü kesmiyor. herkes büyük harcamalarını erteliyor. pandemi öncesi gibi güvenli bir ekonomik ortam kalmadı. artı savaşlar, petrol sorunu vs çıktı.
insanları bi salmadılar. dünya genelinde doğum oranları hızla düşüyor.
-
as. benim kazam öncesi kendi işimi yapıyordum sgk falan kendim ödüyordum. o zamanlarda böyle dediğin gibi durgun dönemler oluyordu. buna karşı önceden hazırlık yapmak lazım. açıkçası ben; işte kendi işimi yaparken işlerin yavaşlayacağı zamanları kestiriyordum buna karşı pis işlerimi bu dönemlere sallıyordum bu dönemler de yapıyordum (: azda olsa getirisi oluyordu idare ediyordu.
amaaa şimdi emekliyken ayın 24'ünde maaşım garanti bankada (: bunun rahatlığını emekli olunca anlarsınız.
şuan piyasa durgun mu bilemiyorum. buna karşı hükümetimiz asgari ücreti ve emekli maaşımızı yükseltirse emin olun durgunluk kalmaz. açıkçası ben; kahvaltıyı evde değilde bugün "a" dükkanında yarın "b" dükkanında yaparım haftayı böyle her dükkanda yapsam her dükkan kazanır. bende hergün ne yesem diye düşünürüm (:
-
hiç yaz gibi bir sezon geçmiyor vallahi. yazın bizim götü kaşıyacak vaktimiz olmaz normalde şuan o kadar boş geçiyor ki.
-
KANKAM NAKİT YOK ANNEANNESİNİ SİKEYİM