Poker Oynamak Ve Öğrenmek
-
eğer bilen arkadaşların varsa yanlarında 3 saatte kaparsın olayı üstüne bide facebookta oynarsan tamamdır
-
ben facebook da öğrendim en son 1 milyar aşkın chip yaptım sonra bi anda sıfırladım bi daha da açmadım :)
nasıl öğrenirim dersen önce oyunun kurallarından başla hangi kart daha iyi sonra küçük odalara gir oyna..
oyunu öğrendin nasıl kazanırım a gelicek sıra sakin olcaksın rakiplerini takip etceksin falan filan :)
-
poker e başlamadan önce pot kurallarını ve kart kombinasyonlarını ezebere bilmen lazım
kart sayma ve izleme becerin olacak
harbiden sıkılmadan bayağı bi süre oynayacaksın o kadar
başlarken tavsiyem 5 card stud dan başla sonra 7 card stud, lowball en son texas bu sıralamayla gidersen rahat rahat öğrenirsin
hatta arkadaşlarınada öğretip sabahlara kadar oynarsınız bizim gibi
ben arkadaşlara öğrettikten sonra bağımlısı oldurlar orjinal poker fişi aldık 5 milyon$ lık onlarla oynuyoruz haftanın 2 günü düşün
-
hocam ben sana kısaca anlatayım, ayrıntılı olarak netten anlatamam, ama yinede yardımcı olur sana
poker de en önemli şey kart sıralamalarıdır, 5 kart üzerinden değerlendiriir
oyunun mantığı basit olarak şu: oyunun sonunda en iyi kart sıralaması kimdeyse o ortadaki parayı alır,
yapacağın ilk şey kart sıralamalarını öğrenmek, ben anlatayım sana
tüm sıralamalar 5 kart üzerinden değerlendirilir, en iyi elden en kötüsüne göre sıraladım
1. straigth flosh ( hem hepsi aynı cins olacak mesela maça, hemde sıralı olacak, mesela şu şekil 4-5-6-7-8 hemde hepsi maca olacak yada kupa
2. 4lü ( aynı kağıttan 4 tane olacak bide yanında farklı bi kağıt, örnek olarak 7-7-7-7-9 yada şoyle K-K-K-K-10 her şekilde olabilir
3. ful ( bitane 3lü ve 1 tane de 2li örnek olarak 5-5-5-10-10 yada Q-Q-Q-2-2 yada 4-4-4-9-9 bu şekilde , kart cinsleri önemli deil(maça yada kupa olması gibi)
4. renk( hepsi aynı cins olacak 5 tane maça yada 5 tane karo 5 tane sinek yada 5 tane kupa gibi, sıralama önemli deil, aynı cins 5 tane olsun yeter 2-4-5-9-Kgibi
5. kent( 5 tane sıralı olacak, ama cinsleri önemli değil, 4-5-6-7-8 hepsi farklı cins olabilir farketmez yada 9-10-J-Q-K gibi,
6. 3lü( 1 tane üçlün olacak 2 tanede rastgele kart mesela A-A-A var bide yanında 2 ve 5 war, elinde as 3lü var demektir, A-A-A-2-5 bu şekilde
7. döper( elinde 2 tane 2li olması lazım, mesela 2 tane A var 2 tanede 10 var bide 3 var , ozaman elinde döper var demektir A-A-10-10-3 yada soyle 2-2-3-3-8
8. per( per demek 2li demektir elinde 1 kağıttan 2 tane varsa perin var demektir, Q-Q-10-8-3 gibi yada 9-9-3-5-A gibi
9. beş benzemez (elinde yukardakilerden hiçbiri yoktur, en büyük kartın önemlidir, 2-5-7-10-K var mesela , hepsi farklı renk, yani hiçbi sıralama olmuyo ozaman k yuksek kartın var demektir
devamını diger mesajda yazayım
-
ayrıca kuralları öğrendikten sonraki aşama için:
http://holdemturkiye.blogspot.com/ sitesi işine yarayabilir.
-
yukardaki sıramalara bikac şey daha ekliyeceğim, 2 kişide aynı sıralama varsa mesela 2 kişidede döper var, kimin döperi daha büyükse o kazanır
mesela 7-7-9-9-10 digeride 2-2-3-3-5 bitanesi 9la döper digeri 3le döper yaptıgı için 9lu olan kazanır
mesela iki kişidede aynı döper varsa mesela iki kişidede 9lu döper var, busefer yanındaki kağıda bakılır
99-77-A vede 99-77-10 var ikisininde döperi aynı seviyede ama diger kenardaki kağıt as olduğu, as ta bu oyundaki en büyük kagıt oldugu için 99-77-a kazanır,
şimdii
el başlamadan önce herkes once yere koyması gereken bir para vardır, pot denir buna, atıyorum 1lira
herkes bu 1 lirayı koyar sonra kagıtlar dagıtılır
herkese 2 şer kağıt, ortayada kapalı olarak 5 kağıt konur, oyun sonunda bu toplam 7 kağıttatan işine yarayan 5 tanesini seçip onceki mesajda anlattıgım sıralamalardan en iyisini yapmaya calısıcaksın,mesela ortadan 3 tane bide senin elindeki 2 kağıt, yada ortadan 4 tane bide senin elindeki 1 kağıt gibi,oyun sonunda en iyi sıralama kimdeyse o parayı alıcak,
şimdi sıra bende mesela, elimdekine guveniyorum ve 1daha arttırıyorum,diğer oyuncular oyuna devam etmek istiyorlarsa onlarda 1 lira daha koymak zorundalar, herkes devam etmek istedi diyelim, koydu 1er lirayı
yerdeki 5 kağıtın 3ü açılır
sonra sıra bendeydi ya
yine ben konuşurum
"iyi" derim yani arttırmadan devam etmek anlamına gelir, ben iyiym boyle artırmıoyorum demek,benden sonraki herkesde iyi derse, arttırmaazsa, yerdeki 1 kağıt daha açılır
ve yine konuşma sıra kimdeyse o konuşur, yani ben konusuyorum, baktım yerde işime yarayan bişeyler çıktı, güzel bi sıralama yapıyorum, ve yere 5 lira arttırıyorum,oyuna devam etmek isteyen 5 lira koymak zorunda, eger koymak istemiyorsa, sıra kendine geldigi zaman pas der ve oyundan cıkar, ortaya koydugu onceki paralarıda yanar, neyse devam edeyim ben 5 lira koydum 2 kişi pas dedi ,digeri 5 lirayı gördü
kalan son kagıt da acılır, yine konusma sırası kimdeyse o konusur, sıra bendeydi 10 lira arttırdım, karşımdaki 10 lirayı gördü ve üstüne 50 lira daha koydu diyelim
benim oyuna devam etmem için 50 lira daha koymam gerekiyor, eger 50 koymazsam onceki koyduklarımda yanar, ama koyarsam vede kaybedersemde çok kötü olur, karşımdaki blöf yapıyo elinde kotu bi el varkende arttırıyo olabilir, :) kısaca oyunun mantığı bu, face de oyna biraz anlarsın
check= iyi demek arttırmadan devam etmek
fold=pas demek o elden cıkarsın
call= görmek demek, onceki adamın koydugunu görürsün
umarım yardımcı olabilmişimdir, bi sorun olursa pm atabilirsin yardımcı olurum,
hadi şeytanın bol olsun
-
poker = blöf tür. Blöf yapmayı özellikle bilgisayar başında blöf yapmayı sana kimse öğretemez.
Tabiki kart kombinasyonlarını ve kağıt saymayı iyi bilmen gerekiyor ki blöf yapabilesin.
Ha ben internette oynamak istiyorum diyorsan onun eğitim başka bir şey facebook ta baya tecrübeli arkadaşlar mevcut.
-
vegas öğren yani türkiyede oynanan poker