Polisin Görevi Nedir ? Yanlış Yere Mi Gitmişim ?
-
Geçenlerde taksimde barlar sokağında barın birinde otururken cüzdanımı çaldırdım ve cüzdanın hangi aralıkta cebimden çıktıgımı biliyorum.içinde 4 kredi kartı,400 lira ve nüfus cüzdanım vardı.parayı,kartları geçtim nüfus cüzdanı en önemlisiydi.sonuçta haberlerden izliyoruz kayıp kimliklerle insanın başına ne çoraplar ördüklerini..neyse gelelim asıl mevzuya..cüzdanı çaldırdığımı farkedince solugu emniyette aldım..
Ben: Cüzdanım çalındı.İçinde kimliğim,param ve kredi kartlarım vardı.
Polis: Geçmiş Olsun..
Ben: Eee..
Polis: Yapacak bir şey yok..
Ben: Tutanak tutmayacakmısınız ?
Polis : Hayır, gerek yok ...
Ben: Ne demek gerek yok,haberlerde izliyoruz..kimliklerin üzerinden şirketler kurup binlerce lira borca sokuyorlar insanları...
Polis: Birşey olmaz dert etme git bir bardak su iç..sen şu kağıda telefonunu yaz bize cüzdan getiren olursa ararız..
Ben: Cüzdanı mı nerde çaldırdığımı biliyorum, çaldırdığım yerde barın güvenlik kamerası var, kayıtları inceleyip suçluyu tespit edebilirsiniz..
Polis: İş işten geçmiş koçum yapcak bir şey yok..
Ben : Peki iyi akşamlar..
Sonrasında polisler çaylarını yudumladıktan sonra uyuklamaya devam ederler...
Burda amacım karalama değil elbette.Ancak merak ettiğim bir şey var,bu tür mevzularda başka yere mi gitmem gerekiyor?
Admin Not : Küfür Etmeyin Sakın. Ayıptır, Devlet görevlisine hakaret ediyorsunuz...
-
Ben de gittim bir keresin de öyle kayıp ihbarı için. Çalındığına emin misiniz ? dedi. Hayır kaybetmişte olabilirim dedim..
Çalındığına eminseniz gidelim kontrol edelim dedi.. Kayıpsa dedi zaten bildirir kimliğinizi yeniden çıkartırsınız dedi. para mara felan harbiden su içicen :/
-
Hoca ne sandın gidipte sana yardım ediceklerinimi ? Polisimiz çok iyi bence ama böle konularda biraz yawaslar.. Ama bir suç işle o gün bulurlar seni..
-
MUHRIP bunu yazdı:
-----------------------------
Hoca ne sandın gidipte sana yardım ediceklerinimi ? Polisimiz çok iyi bence ama böle konularda biraz yawaslar.. Ama bir suç işle o gün bulurlar seni..
-----------------------------hocam nası lyani normal mi karşılıyorsun durumu=?
-
hacı karakola git.
tutanak tuttur.
tutmam derse zorla tuttur. bir üst amire git. sike sike tutanak tutacak.
vergi dairesine git. tutanakla basvur ki kayıp kimliğini kullanarak üzerine şirket kuramasınlar. şerh koydur.
underzero hocam böyle bir konu açmıştı.
+
29 eylul 2009 adanaya geldim. kalıcak 1 gunluk yer lazım. adana geceleri pek tekin değil.
karışık bi yer.
gittim karakola grup amiri vardı. girdim içeri. universite kimliğimi gösterdim ve 1 gecelıgıne kalıcak yere ıhtıyacım var
eger ıznınız olursa karakolda kalmak ıstıyorum dedim. sonucta en guvenlı yer dıye dusundum.
adam paran varmı dedi. abi param olsa otelde kalırım dedim.
burada kalamazsın dedi.
neden dedim. burası guvenlı değil. gece sarhosu gelıyor hırsızı gelıyor dedi. birde senin can guvenlıgınlemı ugrasıcaz
kalcak başka bi yer bul dedi.
tamam dedim. çektim gittim. ogunden beri guhanım kadar sevmem polisleri.
böyle yani..
edit buldum konuyu: http://www.tahribat.com/Forum-Nufus-Cuzdaninizi-Kaybettiginizde-Ilk-Once-Bunu-Yapin-88660/1/vergi
Nüfus cüzdanini kaybedince vergi dairesinede bildirin...
Nüfus cüzdanini kaybeden veya caldiran kisilerin emniyetten aldigi tutanak ve birde dilekce esliginde bir vergi dairesine basvurmasi durumunda kayip olan nüfusunun bilgisi sicil kayitlarina aliniyor. Ve nüfusu eline geciren bir diger kisi herhangi bir vergi dairesine gidip sirket acilisi yapmak istese sistem uyari veriyor. Insanlarin ve hatta vergi dairesi calisanlarinin bile pek bilmedigi bu konunun ayrintilarini gelir idaresi baskanligi resmi sitesinde ic genelgeler bölümünde
'VERGI KIMLIK NUMARASI IC GENELGESI SERI NO:2007/1 de bulabilirsiniz.-
http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1079&uid=QoRTXeqxnlSbcOhG&type=icgenelge
-
DeaD_BY bunu yazdı:
MUHRIP bunu yazdı:
-----------------------------hocam nası lyani normal mi karşılıyorsun durumu=?
Şaşırmadım Hocam ne yalan söliyim.. Doğru olan bu değil ama böyleler yapıcaak hiçbirşeyde yok malesef..
Kendi cüzdanları kaybolsa düşse bşiy olsa mekanı dağıtırlar sahibini linç ederler. -
kusura bakma bana biraz palavra gibi geldi :)
olay nerde oldu ve hangi karakola gittin.tam adres ve bilgi ver doğru mu değil mi öğreneyim.doğruysa,doğru mahkemeye hiç acıma suç duyurusunda bulun.
yalansa...
-
sene bilmem kaç sene evvel gece 3 civarı bizim bir arkadas var grafiti meraklısı neyse grafiti cizem dedi bizde 2-3 arkadas yanında seyredelim dedik birden bir arac tuttu ya ALLAH direk silahları doğrultular elinizdekileri bırakıp ellerinizi duvara yaslayın ALLAH ALLAH ne oluyor dedik kimi öldürdük vs. neyse adamlar bu saate ne yapıyorsunuz diyor ( alayımız 18 yasından büyüğüz kimlik vs. hepsi üstümüzde ) bu piçler bin bir yalan bizi karakola götürdüler bin bir dalavere, iftira yalan neticesinde hepimiz ayrı ayrı 70 tl vererek cıktık ordan yani alayı rüşvetçi sahtekar kimse gelip bana savunma yapmasın alayı ile alayını kastetmezsemde alayının cogunu kastediyorum.
tabi bu tanık olduklarımdan sadece 1 tanesi geri kalan bir kaç yüz bin tanesini baska bir vakitte 5 ciltlik bir kitap halinde yayımlamayı düsünüyorum.
-
ats30 bunu yazdı:
kusura bakma bana biraz palavra gibi geldi :)
olay nerde oldu ve hangi karakola gittin.tam adres ve bilgi ver doğru mu değil mi öğreneyim.doğruysa,doğru mahkemeye hiç acıma suç duyurusunda bulun.
yalansa...
-----------------------------Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü.İsmim Cahit.Saat 3.00-4.00 arası sabaha karşı.Not aldıkları kağıtta ismim yazılı hocam.
-
Asosyal bunu yazdı:
bu polisleri savunanları anlıyamıyorum alayı rüşvetçi a.q
sene bilmem kaç sene evvel gece 3 civarı bizim bir arkadas var grafiti meraklısı neyse grafiti cizem dedi bizde 2-3 arkadas yanında seyredelim dedik birden bir arac tuttu ya ALLAH direk silahları doğrultular elinizdekileri bırakıp ellerinizi duvara yaslayın ALLAH ALLAH ne oluyor dedik kimi öldürdük vs. neyse adamlar bu saate ne yapıyorsunuz diyor ( alayımız 18 yasından büyüğüz kimlik vs. hepsi üstümüzde ) bu piçler bin bir yalan bizi karakola götürdüler bin bir dalavere, iftira yalan neticesinde hepimiz ayrı ayrı 70 tl vererek cıktık ordan yani alayı rüşvetçi sahtekar kimse gelip bana savunma yapmasın alayı ile alayını kastetmezsemde alayının cogunu kastediyorum.
tabi bu tanık olduklarımdan sadece 1 tanesi geri kalan bir kaç yüz bin tanesini baska bir vakitte 5 ciltlik bir kitap halinde yayımlamayı düsünüyorum.
-----------------------------kardeşim önce rüşvetçi kavramını öğren.alan kadar veren de suçludur.
"bu piçler" dediklerin olmasa kim bilir hangi p.çler neler yapar.
polisin görevi her konuya önyargı ve şüpheyle yaklaşmaktır.ancak o zaman güvenlik sağlanabilir.siz oraya toplanmışsınız ya sizi pkklı molotofçular sansalardı..
iftira atmadan karalamadan önce defalarca düşünün.başınıza bir iş gelse "polis yokmu polis" diye bağırırsınız.
konu polisi karalama kampanyasıymış kusura bakmayın anlayamadım hemen.
Edit :dead_by karakola gittiğine göre savcılığa da gidersin.hemen savcıya git suç duyurusunda bulun ama bunu buralara konu açarak kötü kampanya şekline getirme.
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------hacı karakola git.
tutanak tuttur.
tutmam derse zorla tuttur. bir üst amire git. sike sike tutanak tutacak.
vergi dairesine git. tutanakla basvur ki kayıp kimliğini kullanarak üzerine şirket kuramasınlar. şerh koydur.
underzero hocam böyle bir konu açmıştı.
+
29 eylul 2009 adanaya geldim. kalıcak 1 gunluk yer lazım. adana geceleri pek tekin değil.
karışık bi yer.
gittim karakola grup amiri vardı. girdim içeri. universite kimliğimi gösterdim ve 1 gecelıgıne kalıcak yere ıhtıyacım var
eger ıznınız olursa karakolda kalmak ıstıyorum dedim. sonucta en guvenlı yer dıye dusundum.
adam paran varmı dedi. abi param olsa otelde kalırım dedim.
burada kalamazsın dedi.
neden dedim. burası guvenlı değil. gece sarhosu gelıyor hırsızı gelıyor dedi. birde senin can guvenlıgınlemı ugrasıcaz
kalcak başka bi yer bul dedi.
tamam dedim. çektim gittim. ogunden beri guhanım kadar sevmem polisleri.
böyle yani..
edit buldum konuyu: http://www.tahribat.com/Forum-Nufus-Cuzdaninizi-Kaybettiginizde-Ilk-Once-Bunu-Yapin-88660/1/vergi
Nüfus cüzdanini kaybedince vergi dairesinede bildirin...
Nüfus cüzdanini kaybeden veya caldiran kisilerin emniyetten aldigi tutanak ve birde dilekce esliginde bir vergi dairesine basvurmasi durumunda kayip olan nüfusunun bilgisi sicil kayitlarina aliniyor. Ve nüfusu eline geciren bir diger kisi herhangi bir vergi dairesine gidip sirket acilisi yapmak istese sistem uyari veriyor. Insanlarin ve hatta vergi dairesi calisanlarinin bile pek bilmedigi bu konunun ayrintilarini gelir idaresi baskanligi resmi sitesinde ic genelgeler bölümünde
'VERGI KIMLIK NUMARASI IC GENELGESI SERI NO:2007/1 de bulabilirsiniz.-
http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1079&uid=QoRTXeqxnlSbcOhG&type=icgenelge
-----------------------------hocam çok teşekkür ederim bilgilendirme için..ancak ben vergi dairesine gittiğimde nasıl bi cevap alacağımı biliyorum..Türkiye mağlum..
Okuldan nüfus cüzdanı değiştirme belgesi aldım.pazartesi günü nüfus müdürlüğünden alıcam kimliği.60 küsür lirada ceza..cezayı ödemesi gereken kim ben mi çalan puşt mu ?
ertesi günde ilan verdim gazeteye kimliğim hükümsüzdür diye.yeterli olur sanırım?