folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Pontifex II Ne Kadar Iyı Kopru Yapa Bılırsınız?

Pontifex II Ne Kadar Iyı Kopru Yapa Bılırsınız?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek
    cyrpt bunu yazdı:
    -----------------------------

Şimdi oyunun kuralı sıze bır mıktar para verıyorlar ve o paraya gore bır kopru yapman gerekıyor! ve herseferınde farklı mekan farklı para farklı malzeme seceneklerı verılıyor! resımde gorduklerınız  acıklıyayım

deck (asfalt) bu yol oluyor yol dosemek ıstedıgınız yere "deck"le bırlıkte  "ıron" yada steel ın ısaretlı olması gerekıyor kı yol dosıyebılesınız nrmal ıskelet doserken deck ın ısaretlı olmadıgını konrol edon sonra bırde asfalt parası vermeyın

ıron (demır) bu malzeme hafıf oldugu kadar dayanıksız ama ucuzdur cok fazla yuk olmadıgı surece tasır

steel (celık) demırden daha dayanıklı ve pahalı ve agırdır

cable (celık kablo) cekme (gerılme) kuvvetlerıne dayanıklıdır ama basma kuvvetıne dayanmaz bır nevı bogaz koprsundekı halatlar

suspansıyon bunun ne oldgunu bende henuz cozemedım

hvsteel (sertlestırılmıs celık) celıkten daha sert daha agır ve cok daha pahalı bır malzeme oyunu en dayanıklı malzemesı 

hydralc (hıdrolık) bu koprunuz acılmasının ıstendıgı bolumlerde yoldan araclar gectıkten sonra otomatık acılmasını saglayan sıstem korunu neresının nasıl kalk masını ıstıyorsanız oraya ve dıger dayanaga baglayın

setjoınt (nokta secımı) "j" harfıne basılı tutarak noktanızı secın bu nokta korunuzun ayrılma noktası olacak hıdrolık sıstem devreye gırınce o naktadan ayrılacak resımde benım koprum orta noktasından ayrılsın dedım oraya kodum

sıstemınız kurduktan sonra sımulata dıyın ve koprunuz test edın. Tesk sırasında strees ı ısaretlersenız koprunuzde nereye ne kadar kuvvat yuklenmesı oldugunuz gorursunuz.

tavsıyem easy den baslayın her bolum farklı cunku easy ıle aynı degıl oyunun ıcınde  3 versıyonu var sıze tavsıyem ılk once file 1number fıle sonra 3number fıle yazanı kurun aynı bolumler olur

http://img411.imageshack.us/my.php?image=74489939ns3.jpg

http://img186.imageshack.us/my.php?image=58335650lu8.jpg

saol hoca guzel anlatmısın.

"Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sk8er
    Sk8er's avatar
    Erkek

geçtiim hoca sağol 7 ye gelince geçebilirsem sölerim 7 den ss koysana hacım tartışalım geçelim daha 7 de takıldıysak :) bide complex leri falan var napcaz bilmiyorum ama iyi sardım bu oyuna bi elimde şarap bi elimde mouse köprü yapıorum :D

6. bölümde kasmadan sonra gelen edit: bunuda geçemedim hacı bi ss de buna çaksan :\ )  

Kefillik işleri için kalite ; 10 yıldır hizmetinizdeyiz , Kefillik 10 lira. Lütfen daha yüksek id"li arkadaşları tercih etmeyiniz. Kefil olduğumuz binlerce kullanıcıya sorabilirsiniz...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    Mına Kodumun hard 6 sındeki demir bi türlü dayanmıo deli olacam...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    6 bitti 7 de olmuo :D

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek

tarikatdaşlarım;

bunun sistem gereksinimleri nedir?

bu tür oyunları harbiden seviyorum yaw.

bide insaat muh de okuyom bu yüzden malzeme dayanımlarını bilmekteyim,

isteyen olursa 3 hafta sonra maddelerin grafiklerini özelliklerini verebilirim.

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaanabak
    kaanabak's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Çok sarıyo oyun gerçektende özellikle yapı dersinde hocayla filan yapıyoruz bazen :D 

visual kasma o kadar :D Temel bilgi yetiyor yapmaya :)

çok biş istemiyo ya dandik bi oyun.. ilkini bitirdim bundada baya oynamıştım da harda mı ne biyerde, yolla köprü birlesmeyince orayı geçememiştim..

"Less is More"
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:
    6 bitti 7 de olmuo :D

hacı 7 yı gecen ss koysun 1 haftadır 7de kaldım harda bır arkadas geresınım sormus P3 900 256mb ram 64 mb ekan kartı yeterlı olur yav 7 de sadece ortada 4 bırımı baglıyamıyorum bağlayınca toptan cokuyor ıpneler saglam yapsam para yetmıyor calıyorum kopru dayanmıyor a.q. :) 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

ya ben şu hydralic işini çözemedim hala

http://img341.imageshack.us/img341/3074/pontfiexhydralicsc0.jpg

şöle bişi yaptım ama açılmıyolar bunu nası yapmam gerekiyo

edit:hmm anldaım üstten yapılması gerekiyomuş

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek
    cyrpt bunu yazdı:

Şimdi oyunun kuralı sıze bır mıktar para verıyorlar ve o paraya gore bır kopru yapman gerekıyor! ve herseferınde farklı mekan farklı para farklı malzeme seceneklerı verılıyor! resımde gorduklerınız acıklıyayım

deck (asfalt) bu yol oluyor yol dosemek ıstedıgınız yere "deck"le bırlıkte "ıron" yada steel ın ısaretlı olması gerekıyor kı yol dosıyebılesınız nrmal ıskelet doserken deck ın ısaretlı olmadıgını konrol edon sonra bırde asfalt parası vermeyın

ıron (demır) bu malzeme hafıf oldugu kadar dayanıksız ama ucuzdur cok fazla yuk olmadıgı surece tasır

steel (celık) demırden daha dayanıklı ve pahalı ve agırdır

cable (celık kablo) cekme (gerılme) kuvvetlerıne dayanıklıdır ama basma kuvvetıne dayanmaz bır nevı bogaz koprsundekı halatlar

suspansıyon bunun ne oldgunu bende henuz cozemedım

hvsteel (sertlestırılmıs celık) celıkten daha sert daha agır ve cok daha pahalı bır malzeme oyunu en dayanıklı malzemesı

hydralc (hıdrolık) bu koprunuz acılmasının ıstendıgı bolumlerde yoldan araclar gectıkten sonra otomatık acılmasını saglayan sıstem korunu neresının nasıl kalk masını ıstıyorsanız oraya ve dıger dayanaga baglayın

setjoınt (nokta secımı) "j" harfıne basılı tutarak noktanızı secın bu nokta korunuzun ayrılma noktası olacak hıdrolık sıstem devreye gırınce o naktadan ayrılacak resımde benım koprum orta noktasından ayrılsın dedım oraya kodum

sıstemınız kurduktan sonra sımulata dıyın ve koprunuz test edın. Tesk sırasında strees ı ısaretlersenız koprunuzde nereye ne kadar kuvvat yuklenmesı oldugunuz gorursunuz.

tavsıyem easy den baslayın her bolum farklı cunku easy ıle aynı degıl oyunun ıcınde 3 versıyonu var sıze tavsıyem ılk once file 1number fıle sonra 3number fıle yazanı kurun aynı bolumler olur

http://img411.imageshack.us/my.php?image=74489939ns3.jpg

http://img186.imageshack.us/my.php?image=58335650lu8.jpg

hocam ilk resimde anlattığın şekilde yaptım bi bölümü gemi gelirken açılıyo ama bi daha kapanmıyo

son durum bu

http://img530.imageshack.us/img530/7145/pontfiexhydralic2eh2.png

oldu oldu tamam 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek
    Hocam koprunun bırlesme noktalarını tam kurarmamıssın gıbıme gelıyor :( hıdrolık sıstemler yana yatmıs :)
Toplam Hit: 6535 Toplam Mesaj: 42