folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun, Cumhurbaşkanı “çatı adayı” olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ilettiği Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Kimdir?

İhsanoğlu, 1943 yılında doğdu. Evli ve 3 çocuk babası İhsanoğlu, milletlerarası yönetici ve bilim tarihi profesörü.

Tarih, sanat ve kültür ile ilgili çok sayıda konferans, sempozyum ve milletlerarası toplantı düzenleyen İhsanoğlu, geleneksel Türk ve İslam sanatlarının, özellikle hat sanatının gelişmesini destekledi.

1980 yılında İslam Konferansı Teşkilatı, İslam Tarih, Sanat ve Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü, 1997 yılında Milletlerarası Bilim ve Felsefe Tarihi Kurumu (IUHPS/DHS) Başkan Yardımcılığı, 2001 yılında Başkanlığı, 1983-2000 yılları arasında İslam Konferansı Teşkilatı Milletlerarası İslam Kültür Mirasını Koruma Komisyonu Sekreterliği, 1998 yılında ‘Londra’da ‘Al Furqan Islamic Heritage Foundation” Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İhsanoğlu, 1989 yılında Türk Bilim Tarihi Kurumu Kurucu Başkanı olarak görev yaptı.

İhsaoğlu, İslam, Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü olarak görev yaptığı sırada 14-16 Haziran 2004′te İstanbul’da düzenlenen, sonradan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) adını alacak olan İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) 31. Dışişleri Bakanları Toplantısında, Genel Sekreterlik için Türkiye’nin adayı olarak gösterilmişti. Malezya ve Bangladeş ile genel sekreterlik için yarışan Prof. Dr. İhsanoğlu, 5 Haziran 2004′te Genel Sekreterliğine seçilmişti. Ekmeleddin İslamoğlu, örgütün seçimle gelen ilk genel sekreteri olmuştu.

İhsanoğlu, bu görevini Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde düzenlenen törenle 30 Aralık 2013′te Suudi Arabistanlı İyad Medeni’ye devretmişti.

İhsanoğlu’nun bilim tarihi, Türk kültürü, İslam dünyası ve Batı dünyası ilişkileri ve Türk-Arap ilişkileri hakkında değişik dillerde çok sayıda kitap, makale ve tebliği bulunuyor.

”Osmanlı Bilim Literatürü Tarihi” serisi içinde Osmanlı Astronomi Literatürü Tarihi, Osmanlı Matematik Literatürü Tarihi, Osmanlı Coğrafya Literatürü Tarihi, Osmanlı Müzik Literatürü Tarihi ve Osmanlı Askerlik Literatürü Tarihi adlı kitapların ve Osmanlı Devleti ve Medeniyeti Tarihi-2 cilt, (Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde) adlı seri kitapların editörü ve ortak yazarı olan İhsanoğlu’nun yayınlarının bazıları Fransızca, Japonca, Boşnakça, Malay ve Kore dillerine tercüme edildi. (AA)

Siyasetten uzak bir bilim adamı görünümünde. Hukukçu kimliği yok görüldüğü kadarıyla. Uluslararası ilişkilerde oldukça deneyimli olduğu açık. Ayrıca Din adamı kimliğini de cebinde taşıyor. Siyasi hedefler gözetilerek seçilmiş olduğu, kendini dindar diye tanımlayan insanlarında oylarına talip olabileceği düşünülerek aday gösterildiği açık.

İşin aslı ben olumsuz bakmıyorum, zira bu ülkedeki siyasilerin hiçbirinin o köşke çıkması taraftarı değilim. Ama Cumhurbaşkanlığı için de Hukuk kariyerinin, olmazsa olmaz olduğunu düşünüyorum.

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KuZeTaR
    KuZeTaR's avatar
    Erkek

Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak(!) CHP çizgisinden çıkıyo, erdoğana altın tepside sunmak istemiyoruz ama böyle olmamalıydı sanki

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Not
    Not's avatar
    Erkek

Tekmeleddin İhsanoğlu (!) Oyumuzu Erdoğan'a atalım bari zorluk çekmesin...

Birinci vazifen,Türk istiklalini,Türk Cumhuriyetini,ilelebet,muhafaza ve müdafa etmektir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

Abi boyle konulari gizleyin.muritlerin is as hayatini direk etkiler

gokcan tarafından 16/Haz/14 23:49 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Bu ülkede CHP ye oy veren -bazı- insanların, 

Ne kadar kalitesiz, ne kadar cahil olduğunu bir kere daha gözler önüne sermiş bir durumdur.

Bre muhalefet,

Ekmeleddin İhsanoğlu' nu gezi de duymadın, Mısır olayında duymadın tamam da hiç haber yada köşe yazısıda mı okumadın.

Adam akademik kariyeri harikulade ve acayip objektif tavır almaya çalışan biridir. 

Ve bugün adamın adı açıklandığında içimden hele şükür muhalefet doğru adayı buldu dedim.

Ama fb tw ekşide herkes chp ye giydiriyor. Ya arkadaş. Bu ülkede başa geçmek için sağ oya ihtiyacın var. Hem sağ potansiyeli yüksek,

hemde objektif bir adam bulmuşsun DAHA NE ARIYORSUN.

Adamı tanımazlar haber okumazlar. Yardır babam yardır.

Alın solcu birinden de okuyun: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/24552461.asp

Cidden elekştiren herkes saflık yapıyor. 40 yılın başı bir ittifak olmuş partizanları kendi ayağına sıkıyor. Bayan bir milletvekili hesabını soracağız diyor.

Ya bi gidin abi bi gidin. Cidden gidip akp ye çakarsınız bidon kafa dersiniz daha adayınızın potansiyelinden haberiniz yok.

....

Anlayın diye dahada sadeleştiriyorum. En basitinden Atatürk meclis açılışında dua etmiş kurban kestirmiştir. Herkes Ata'nın sağ görüşlü olmadığında hemfikir. Ama adam sağ potansiyeli bildiği için meclisi açmış daha sonra hilafeti kaldırmıştır.

Demem o ki. SAĞ GÖRÜŞLÜ BİR ADAMI SEÇİP BAŞA GELİR İDEOLOJİNİ YİNE YAPARSIN. ÖNEMLİ OLAN  O BAŞA GEÇEBİLMEKTE. Umarım anlayabilirsiniz. Ve kendi kendinizi harcamazsınız. Yoksa bu gidişle Türkiyede size ekmek yok.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Bu ülkede CHP ye oy veren -bazı- insanların, 

Ne kadar kalitesiz, ne kadar cahil olduğunu bir kere daha gözler önüne sermiş bir durumdur.

Bre muhalefet,

Ekmeleddin İhsanoğlu' nu gezi de duymadın, Mısır olayında duymadın tamam da hiç haber yada köşe yazısıda mı okumadın.

Adam akademik kariyeri harikulade ve acayip objektif tavır almaya çalışan biridir. 

Ve bugün adamın adı açıklandığında içimden hele şükür muhalefet doğru adayı buldu dedim.

Ama fb tw ekşide herkes chp ye giydiriyor. Ya arkadaş. Bu ülkede başa geçmek için sağ oya ihtiyacın var. Hem sağ potansiyeli yüksek,

hemde objektif bir adam bulmuşsun DAHA NE ARIYORSUN.

Adamı tanımazlar haber okumazlar. Yardır babam yardır.

Alın solcu birinden de okuyun: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/24552461.asp

Cidden elekştiren herkes saflık yapıyor. 40 yılın başı bir ittifak olmuş partizanları kendi ayağına sıkıyor. Bayan bir milletvekili hesabını soracağız diyor.

Ya bi gidin abi bi gidin. Cidden gidip akp ye çakarsınız bidon kafa dersiniz daha adayınızın potansiyelinden haberiniz yok.

....

Anlayın diye dahada sadeleştiriyorum. En basitinden Atatürk meclis açılışında dua etmiş kurban kestirmiştir. Herkes Ata'nın sağ görüşlü olmadığında hemfikir. Ama adam sağ potansiyeli bildiği için meclisi açmış daha sonra hilafeti kaldırmıştır.

Demem o ki. SAĞ GÖRÜŞLÜ BİR ADAMI SEÇİP BAŞA GELİR İDEOLOJİNİ YİNE YAPARSIN. ÖNEMLİ OLAN  O BAŞA GEÇEBİLMEKTE. Umarım anlayabilirsiniz. Ve kendi kendinizi harcamazsınız. Yoksa bu gidişle Türkiyede size ekmek yok.

çok güzel anlatmış ve özetlemişsin hocam.

benim tek üzüldüğüm ülkenin giderek sağa kayması. sağ derken milliyetçilik diye birşey kalmadı vatan millet sevgisi kalmadı , sadece dine odaklanılması beni rahatsız ediyor , camiye ayakkabıyla girdiler muhabbeti 5 ay sürdü bayrağımızı indirip konsolosluğumuzu bastılar çıt çıkmıyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

ihsanoglu'nu secmek bir zeka olayi ama bunu dusunebilecek aktif bir siyasetci yok.Acaba sadece ben mi bu akli Demirel'in verdigini dusunuyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

dincilerin oyunu almak icin bir oneri. basbakan gibi hareket ediyor buda.

islami kullanarak siyasette kazanmaya calisanlarin alayinin amina koyim.

yilmaz buyukersen gelsin, onerilsin. ulkucu den komunistine, islamcisindan farkli mezhep/irktan insanlara, herkesi kucaklayacak ve nesnel bakacak adam budur, ve dusuncem eger o mevkiye gelirse her partiye esit olup gorevinin hakkini verecektir.

bu adam basbakanlik yada cumhurbaskanligini hakeden tek siyasetci gozumde.

Nerde o eski TBT...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Çatı adayı dediklerinde ben abdulrahman boztaşı düşünmüştüm, adam doğuştan çatıydı.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Çatı adayla sağ oyları alalım derken partiyi çatırdattılar. 90 senelik kökleri ve geleneği olan bir partiyi sikip attılar. Allah belanızı versin. Yine kaybedeceksiniz de bari dik dursaydınız, delikanlı gibi kaybetseydiniz. Dinci oyu alıcaz diye düştüğünüz hallere bak. Skerler böyle seçimi, oy moy yok kimseye. 

We can be more, we can be much more.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umitomas
    umitomas's avatar
    Erkek

İsmini ilk defa duydum

Ben mi? Karakalemle çizilmiş gökkuşağı.
Toplam Hit: 4342 Toplam Mesaj: 27