Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu
-
mektepli bunu yazdı
Çatı adayla sağ oyları alalım derken partiyi çatırdattılar. 90 senelik kökleri ve geleneği olan bir partiyi sikip attılar. Allah belanızı versin. Yine kaybedeceksiniz de bari dik dursaydınız, delikanlı gibi kaybetseydiniz. Dinci oyu alıcaz diye düştüğünüz hallere bak. Skerler böyle seçimi, oy moy yok kimseye.
Aq sen koyu tayyipçi değil misin sana ne oluyor?
-
CHP nin ekseninin kaydığının, oy için yine kendi benliğini kaybettiğinin resmidir. Bu adam cemaat ılımlısı-diyalog sempatizanı,
Mustafa sarıgül, Aydın doğan bağlantılı onlarında ağ babaları KOÇ tarafından seçilmiş bir adam..Halkın seçeceği bir adam değil yani, KOÇ un seçtiği bir adam.Bu olaya kin kusan chp'li vatandaşlara ve chp'li vekillere hak veriyorum. çunkü CHP'nin ideoljisiyle yakından uzaktan alakası yok bu adamın.Yerel seçimlerde CHP ye dediler: fethullahcılarla iş yapma, bunlar bir kene kime yapışırsa üstünde kalır. ama kılıçdaroğlu ve ekibi dinlemedi, Halka ve seçmenine değil, Güç nerdeyse ona yöneldiler.. Bu adaydan da anlaşılıyorki, Mason tapınakçılar chpyi satın almış, açık ve net.. Şimdi düşünüyorum , yıllarca fethullaha ve dialogculara küfreden birçok CHP'li vatandaşlarımız: nasıl olacakta orta islami dialog eksenli bir adama oy verip onu kendi başlarına getirecekler merak konusu... :) Bakalım ne fırıldaklar çevirecekler...
-
1997'de iü edebiyat fak. bilim tarihi bölümü'ne girdiğimde bölüm başkanı ekmeleddin ihsanoğlu'ydu.
bu nedenle kendisini maalesef yakından tanıdım.
ihsanoğlu'nun girdiği ilk dersi hatırlıyorum
"islam bilimi laiktir" dediği için itiraz etmiştim ve epey tartıştık
sonra hep "kavga" ettik.
ihsanoğlu'nu 2008'e kadar çok yakından izledim. şeriatçı ve osmanlıcıdır.
abdullah gül ile dostluğuna ve amerikancılığına da şahitlik yapabilirim.
ihsanoğlu hep osmanlı'yı öven cumhuriyet'i yeren tezleri ile bilinir.
şimdi cumhurbaşkanlığı için aday olmasına "insan gerçekten hayret ediyor"erkan baş
CosTeR tarafından 17/Haz/14 01:48 tarihinde düzenlenmiştir -
CosTeR bunu yazdı
1997'de iü edebiyat fak. bilim tarihi bölümü'ne girdiğimde bölüm başkanı ekmeleddin ihsanoğlu'ydu.
bu nedenle kendisini maalesef yakından tanıdım.
ihsanoğlu'nun girdiği ilk dersi hatırlıyorum
"islam bilimi laiktir" dediği için itiraz etmiştim ve epey tartıştık
sonra hep "kavga" ettik.
ihsanoğlu'nu 2008'e kadar çok yakından izledim. şeriatçı ve osmanlıcıdır.
abdullah gül ile dostluğuna ve amerikancılığına da şahitlik yapabilirim.
ihsanoğlu hep osmanlı'yı öven cumhuriyet'i yeren tezleri ile bilinir.
şimdi cumhurbaşkanlığı için aday olmasına "insan gerçekten hayret ediyor"erkan baş
baş erkan kim?
alıntı mı sen misin :P
-
insan gerçekten hayret ediyor, adamı ilk kez duyup gördüğümüzden sevenide sövenide okuyunca insanın inanası geliyor.
hadi bakalım
-
Ülkede milli duyguların kabardığı şu günlerde sağlam bir PR çalışması ile iyi oy alabilir. Mısır ve Suriye meselelerinde takındığı tavır ile muhafazakar kitlenin çoğunluğunda tepki uyandırmıştı. Mansur Yavaş'a oy veren CHP ve Gezi kitlesi bu adama da hayli hayli oy verir. Zira sanılanın aksine, Baas sempatizanı ve batıcıdır. Şeriatçı,Osmanlıcı değildir.
AKP sempatizanlarının dalga geçmeleri, hafife almalarını ciddi bulmuyorum. Ufaktan bir korku var ama CMHP ve KK ile Bahçeli'nin beceriksizliği ister istemez bir güven veriyor. Yukarıda yazan arkadaşa katılıyorum, bu akıl Çoban'ın aklı. İhsanoğlu batının da sempati ve desteğini celbedecektir. Her şeye rağmen muhalefetin elde edebileceği iyi bir oy oranı ile ikinciliktir en fazla. Erdoğan'ın aday olması durumunda almaları zor.
literatur tarafından 17/Haz/14 02:29 tarihinde düzenlenmiştir -
ProBilisim bunu yazdı
CHP nin ekseninin kaydığının, oy için yine kendi benliğini kaybettiğinin resmidir. Bu adam cemaat ılımlısı-diyalog sempatizanı,
Mustafa sarıgül, Aydın doğan bağlantılı onlarında ağ babaları KOÇ tarafından seçilmiş bir adam..Halkın seçeceği bir adam değil yani, KOÇ un seçtiği bir adam.Bu olaya kin kusan chp'li vatandaşlara ve chp'li vekillere hak veriyorum. çunkü CHP'nin ideoljisiyle yakından uzaktan alakası yok bu adamın.Yerel seçimlerde CHP ye dediler: fethullahcılarla iş yapma, bunlar bir kene kime yapışırsa üstünde kalır. ama kılıçdaroğlu ve ekibi dinlemedi, Halka ve seçmenine değil, Güç nerdeyse ona yöneldiler.. Bu adaydan da anlaşılıyorki, Mason tapınakçılar chpyi satın almış, açık ve net.. Şimdi düşünüyorum , yıllarca fethullaha ve dialogculara küfreden birçok CHP'li vatandaşlarımız: nasıl olacakta orta islami dialog eksenli bir adama oy verip onu kendi başlarına getirecekler merak konusu... :) Bakalım ne fırıldaklar çevirecekler...
Ulan ne yüzsüz insancıklarsınız! yıllarca cemaatçilerle koyun koyuna yattınız sesiniz çıkmadı methiyeler düzdünüz, cemaat CHP adayına oy verince adamlar cemaatçi oldu üstüne bi de masonlar tarafından satın alınmış oldu. Şu son dört beş yılda şerefsizliğin kitabını yazdınız hadi başlayın şimdiden karalamaya, ekmeleddinin evi 5+1 miş buradan başlayın mesela hangi parayla alabilmiş 3+1 neyine yetmiyormuş, sizi gidi havuz çocukları
-
Dün televizyonu açtığımda ilk karşıma çıkan haber bu adamla ilgiliydi.
Hakikaten güldürdü.
-
-71 yaşında. çok yaşlı. 65 den sonra memur bile yapmıyorlar. Gündelik hayatta Resmi evrak imzalarken, tapu satışı yaparken aklı yerindemi diye doktor raporu isteniyor. Biz adama devleti emanet ediyoruz.
-mısırda doğup büyümüş. şeriat kültürü ile büyümüş. Demokrasi kültürü ile büyümüş olmasını tercih ederdim.
-Sisinin darbesine destek verdiği söyleniyor. Adam için mısır özel bir yere sahip. Cumhurbaşkanım için özel değil heryerde Türkiye olmalı.
-babası cumhuriyet kurulduktan sonra mısıra gitmiş. Neden? Normalde hep tam tersi olmuştur.
-yakın zamana kadar akp nin memuru gibiydi. Bula bula eski akp liyimi buldunuz?
özetle acayip yanlış tercih.
-islam ilimlerinde çok iyi. Tek sorun biz şeriat devleti değiliz. -
ihsanoğlu neden chp ile ittifak yaptı anlayamadım. yine mansur yavaş gibi gerçekten koyduğu yeri sarsacak bir aday koymuş ama kılıçdaroğlu gerçekten zeki bi adam.
sadece halk kılıçdaroğlunun zekisini anlayacak düzeyde değil.
yanlış anlaşılmasın chpli değillim ama gerççekten şu seçtiği aday olağanüstü.
ama ben size olacakları söyleyeyimm, bizimm aptal halkımız, chpnin gösterdiği adamdan hayır gelmez diyecek ve yine erdoğanın borusu ötecek.
bir kısım insanlar da dinci dinci dinci diye saplanıp kalmışlar. gerçekten ülkede biraz düşünme seviyesi yok.
aynı şeyi belediye seçimlerindede yaşadık, insanlar particilikten kurtulamıyorlar.
halk kendi kendini bu hale soktu, yapacak bir şey yok.
not: siyasi görüşümmü merak edip sonra özelden küfür edenler olur, milliyetçiyimdir ama milliyetçi olmama rağmen milliyetçi cepheden bu kadar sağlam adaylar göremedim.