Programcılar Neden Hep Perişan Görünüyor?
-
Tugberk bunu yazdıu235 bunu yazdıTugberk bunu yazdı
"Saying that Java is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders."
Çaldım :D:D:D:dd
-
SkynetX bunu yazdıTugberk bunu yazdı
"Saying that Java is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders."
cukkadanak diye oturmuş bir laf. :))
:D hem de nasıl.
herkesin alanı kendi kapasitesi dahilinde kendine zordur ama bizim elektronik fakültesine başlayanların önemli bir kısmı 4 yıl sonra kel olarak ayrılıyor. öyle hazır formüllerle verilen değerleri yerine koyup sonuç bulma kısmı lisedeymiş. Burada ise zorluk düzeyi vasat bir dersin sınavına sadece formülleri ezberleyip(ki formüller öyle üç beş tane x=vt, p=mv, f=1/p şeklinde olmaz, 10-15 tane trigonometri-türev-integral-katlı integral birbiriyle bağlantılı formüller olur.) girsen alacağın not maksimum 30'dur ve o sınavda çan eğrisi en az 50-60 olur. ortalaman 40-45 arasındaysa şartlı, altında olursa sittin sene geçemezsin. ancak sınavların bir çoğunda hocalar formülleri verir ya da sen formül kağıdı hazırlar sınava öyle girersin, yani formül yazman sana puan kazandırmaz. zor dersleri geçebilmek için sadece konuyu anlamış olmak da yetmez, bol bol farklı örnek çözüp, pratik yapmış olmak gerekir. abartmıyorum ben teknik lisedeyken sınavdan önceki akşam birkaç saat çalışırdım, 60'ın altında not aldığımı çok nadir hatırlıyorum. Buradaysa 3-5 gün evden çıkmadan çalışıp da 05 aldığım oluyor.
-

adam gayet düzgün yani :)
-
Dediğini düşündümde çok haklısın :D Benim çevredeki 3-4 yazılımcıda bu tabire uyuyor :D
-
insanların normal diye tabir ettikleri bir hayat tarzı olmuyor ondandır :) her şeyden evveli saat kavramı İş mekanizmasına göre ağır ve teknolojinin geteirdiği yıpratıcılık sağlıksız geçen günler derken adam şaftı dağıtabiliyor.
Ama düzenli spor - beslenme alışkanlığı - uyku kısaca ZAMANI da kullanmasını bilmeli.
-
Ben öyle pek yazılımsal deneyime sahip değilim; iş dışında %80 oyuncu olarak bilgisayar kullanırım fakat, okul çağımın çok büyük bir kısmını bilgisayar başında geçirmiş olduğum ve şimdi de çok fazla bilgisayar kullandığım için yorumlayabilirim. Bu tür adamlar sürekli bir keşif potansiyeli ile yaşadıkları için ve henüz gerçekleşmese dahi bir şeyler meydana getirdikleri, para kazanabildikleri ve zevk aldıkları eylem olduğu için kendi özenleri sonraki sıralarda kalabiliyor. Bir de şöyle bakalım; hayatta dişe dokunur hiçbir şey yapmayan insanların da görünümlerine sarıp maymuna dönüşmesini görebiliyoruz. Bunun ortasının sanatçı olabileceğini düşünüyorum. Daha peşine düşülmesi gerekmeyen şeyler meydana getiren ve kendine ayıracak zamanı kalan insanlar.
Ayrıca ben; seçtiğin hayatın, jenerasyona göre uygunlaşma gerekliliği doğurduğunu düşünüyorum. Mesela ben proje çizimleri ile ilgili çalışıyor olsam da şantiye ortamında olduğum için çok temiz, bakımlı ve parlak olduğum zaman göze batıyorum. Hatta rahatsız hissettiğim bile oluyor. İster istemez bir uygunlaşma psikolojisine girip, herkes gibi sakal bırakıp, bol kıyafetler giydiğimin farkına varıyorum.
Verdiğim örnek ve senin üzerine konuştuğun durum, berduş bir görünüm ama çok rahat ve takıntısızlık getirisi olduğu için aslında biraz da kolaya kaçmak bu. Bir bilgisayarın başındayken yüz-yüze etkileşimler yaşamayacağın için kendine özen göstermen çok gereksiz olacaktır. Öyle ki, kapıya gelen pizzacıyı karşılarken bile utana sıkıla kapıya gidebilir insan. Aynı şekilde şantiye ortamında da kıyafetlerin %99 pisleneceği için o gün çok güzel ve temiz giyinmene lüzum yoktur. Bu durum aksine seni yoracak, pislenmesin diye kendini sakınmana neden olacaktır. Bu durum tüm hayatına hakim olmaya başlıyor tabii. -
-
SeRDaR bunu yazdı
adam gayet düzgün yani :)
Tbt mailin yoksa hakettiği bence..
---------
Ben çalışma masasının altında tulum da uyuyanını gördüm .
Zavallı.
samaccc tarafından 19/Ara/16 00:23 tarihinde düzenlenmiştir -
Tugberk bunu yazdı
@SkynetX %1000 hakli, Turkiye de boyle bir eziklik var, aksama kadar osuruk takip programi yazip onu da beceremeyen tipler diger insanlara tepeden bakiyor yaptiklari cok muhim bir ismis gibi.
Ayrica Java ile program yazanlarin sikayet etmeye haklari yok.
Bence bu kapsamı çöp toplayıcı diller olarak genişletmek daha mantıklı olur.
Ayrıca iyi ki .net denen bir şey var da javaya bulaşmıyor türkler. Ama keşke ikisi de olmasaydı visual basic 6.0 delphi 7 ve c zamanına geri dönebilseydik. Ne yazık ki bu dönemde daha doğmamıştım :/
Fatih54 tarafından 19/Ara/16 00:42 tarihinde düzenlenmiştir -
Tam olarak katılmamakla birlikte katıldığım noktalarda yok değil özellikle @futurist' in paylaştığı capslerden biri yani tam aşağıdaki tam beni anlatıyor. Gonzo gonzo dolanıyorum ortalıkta şu an neden çünkü işim var 1 yıldır izin yapmamanın vermeiş olduğu yertkiye dayanarak biraz hasta olup 1 hafta rapor yapıştırdım dinlendim sabah iş var 6 da kalkacağım ama nasıl yapacağım bilmiyorum :)
Bunun dışında kel değilim, asosyal değilim ama dışarı çıkmayı seven bir adamda değilim, göbek kısmıda yok ki 30'lu yaşlardayım, uzun yıllardır çalışıyorum hemde, tam olarak spor yapmasam bile bir süre uğraştım şu anda uzun mesafeli yürümeye çalışıyorum, kafein ve alkol kullanımım ne yazık ki çok fazla e haliyle sigarasızda olmaz. Giyimim, saçlarım, diksiyonum benim için önemlidir onlardan ödün vermem sadece kesmek falan zor olduğu için sakalları bırakmış durumdayım. Biraz farklı bir düşünme yetisine sahibiz normal (hangi taraf normal bilemedim) insanlara göre sanırım bu nedenle çok çabuk agresfileşebiliyor ya da tepki vermemizin beklendiği yerde tepkisiz kalabiliyoruz. O tüm gün monitördesin diyenlerede billurun en kralını yaparım onlar gerçek sandıkları hayatlarında bana monitöofrog kafasında yaklaşımlarının sebeplerini yaşayamıyorlar. Onlar giderken biz geliyorduk sanırım onların motor içten yanmalı anca ısınmış daha yeni gitmeye çalışıyorlar. Ben işimi severek yapıorm bazen küfürler etsemde. Ama o arkadaşlar her sabah binbir küfür ile işe gidip onun bunun afra tafrasını çekiyor ben ise skimsonik bir sorguyu, bir sytnax hatasını ya da kampanya renkleri ile uğraşıyorum. Ben mutluyum tamam belki biraz postmodern kültüre göre meczup ya da homeless görünebiliriz ama bu bizim postmodern kültür uşağı olmadığımızı gösterir. Postmodern kültür uşağı olup akşama kadar giydiğim skinny jeanin billurlarımı sıkıştırıp rahatsız etmektense, rahat ve keyif adamı olur cargo pantolonumu giyer rahat rahat işime konsantre olurum =)
Özet Perişan değiliz işlevsellik arayan ve konforuna (rahatına) düşkün adamlarız =)