folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Programcılar Neden Hep Perişan Görünüyor?



Programcılar Neden Hep Perişan Görünüyor?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2007
    Erkek

    Programcılar neden hep perişan görünüyor? diye sorunca ikilemde kaldım. Kısmen evet, kısmen hayır. Proje teslim vakti yaklaştıysa ister ticari ister akademi alanında olsun her programcı perişan gözüküyor, diğer zamanlarda daha iyi gözüküyoruz.

    Genel itibariyle kötü görünmemizin sebebi ise aslında vaktimizin çok dar olmasından kaynaklanıyor. Şöyle ki;

    İşler yapılacak, kendimize ait işler yapılacak, internette video izlenecek, arkadaşlarla dışarı çıkılacak, yeni teknolojiler gelmiş onlar öğrenilecek, oyun oynanacak, daha önceden yapılmayan işler yapılacak, arkadaşın birşeyi yapamamış onunla uğraşılacak.. /* Buraya türlü türlü kendine bakmayı engelleyen şeyler sıralanacak */

    Bu yüzden biraz kendimize bakmıyoruz.


    Sadece bi imza..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazuo
    kazuo's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2015
    Erkek

    Çünkü Türkiye'de yaşıyorlar.

    Bu memlekette bilgisayar ile yapılan iş, işten sayılmaz. Komşunun oğlunun FrontPage'de yaptığı site ile, sizin Php kastığınız alışveriş sitesinin hiçbir farkı yoktur insanlara göre. Bilgisayarla çalışan, oturduğu yerden para alıyordur.

    Bunun yanı sıra, bilgisayarla ilgili her konuyu hiçbir eğitim almadan bilmeniz beklenir. Üniversiteden mezun olduğumda Windows Millenium kullanıyordum. Windows Xp, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 ile ilgili bir satır eğitim almama rağmen, tüm bu işletim sistemlerinde sorun düzeltmem, işletim sistemine göre program yazmam gerekti. Word, Excel konusuna, onlardan kaç sürüm çıktığına değinmiyorum bile. Tüm bunları kendine kendine öğrenmek kolay olmuyor tabii, hepsi ayrı mesai alıyor.

    Programcılık, işten çıktığında biten bir meslek değil. Yazdığın programda takıldığın bir nokta varsa, mesai dışında bir satır kod yazmasan bile, beyin arkaplanda o işle uğraşıyor. Bu da doğal olarak sosyal ilişkileri zedeliyor. Kendini kod yazmak dışında yaptığın işe tam olarak veremiyorsun.

    Bunlarla uğraşan adamın kılık kıyafetle uğraşacak vakti mi kalır?

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    @slymn,

    1.si o Türkiyede ortalama bir pozisyonda çalışmaktan kaynaklı. (Benim 1 gram bu konunun hiyerarşi, üstünlük veya yeri gelince alçaklık gösterdiğine dair fikrim yoktur, kimin nerde ne pozisyonu olduğu sosyal statü belirlemez, o adamı akıllı da yapmaz, değerli de yapmaz. Sadece durumu izah etmek açısından önemli.) Büyük olmayan şirketlerde roller birbirine karıştığı için bahsettiğin yaşanılıyor. Mesela imkanı olmayan ya da olmadığı düşünen şirket gider direkt olarak UI Developer'ını müşteriyle görüştürebilir. İmkanı olan başka bir şirket, ui developer ile müşteri arasına başka eleman sokabilir, hatta tasarımcı(graphics designer) ve yazılımcı(örneğin back-end developer) olarak birbirlerini pek anlamayacağını düşündüğü elemanlarının arasında UI Engineer ile köprü kurabilir. Dediğini bende yaşadım, o alanla ilgili birşeyler öğreniyorsun evet. Formlar'ın tutarlı olması için ve validation için, validation'ın bir adım sonrası belki buffer overflow koruması için parametrelerin olası argümanlarını, yaratılacak olası değişkenleri kısacası o sektöre dair programın girdi tahminini yapman gerekiyor, ne girdi girileceği insana bir miktar iş öğretebiliyor evet. Ama sektör'e özel böyle bir öğrenimin işini zor yaptığını düşünüyorsan, birey'e özel işi olan psikiyatristler hakkında ne düşünüyorsun ? Ya da risk konusuna değinirsek, tuzla tershanesinde çalışan ya da bir GSMH'nın 5$ olduğu bir ülkede aktif volkandan sülfür çıkarıp 15 senede kanserini garantileyen, bunu çok acımasız, astronomik bir meblaya yapan adam hakkında ne düşünüyorsun ?

    İnşaat mühendisi kayaç hakkında bilirse, o maddenin harç olana kadar geçirdiği süreci bilirse ekonomik açıdan daha tedbirli olmaz mı ? Daha fazla tahmin yürütmez mi ?

    Ayrıca konu kimyasal maddelere gelirse, reaksiyonlar maddenin temelini değiştiriyorlar. 2 Hidrojen ile 1 Helyum aynı şey değil, Helyum'a "inline" Hidrojen diye bir şey yok.

    Hepsinin temeli çekirdek ve elektronlar. Ne hikmettir ki kendileri bilgisayar teknolojisinin de temelidir. (Herşeyin temeli diye düşünmeyin, evrende tek tip kuvvet yoktur, elektromanyetik kuvvet yerine ipli makarayla oluşturulmuş bir bilgisayarınızda olabilirdi, o da temas gerektirmeyen bir kuvvet olarak mekanizmayı çalıştırırdı fakat bilgisayarınızın büyüklüğü konya kadar olabilirdi.)

    işçi kafası, yönetci

    bir işçi olarak kalmak istiyorsan, bunu ortaya bir iş koyan olarak değil, talimat uygulayıcı olarak kullanıyorum, anlamana gerek yok.

    Neyin nerden geldiğini anlamadan sadece talimatları alıp, prosedüre uygun bir biçimde işleyeceğini bildiğin komutlarla yazdığın program seni işinde tutar, maaşını almanı sağlar.

    Fakat ortaya yeni birşey koymak ve bunun organizasyonunu, düzenini sağlamak, kısacası yönetici ve yaratıcı olmak için o işi anlamak gerekiyor.

    Yoksa bir işçi olarak kalmak istiyorsan diye başladığım cümlemde türkçe karşılıklarını kullandığım "instruction", "procedure","command(∨ subroutine)" kelimlerinin belirttiği üzere, iyi bir Machine Learning API'den başka birşey olmuyorsun.

    Tecrübe adını verdiğin fakat anlamadığın, sadece birbirleri ile ilişkilerini, çalışma şekillerini, entegrasyonunu, verdikleri hataları veya sonuçları, performanslarını bildiğin komutlar kümesinin mantıklı kombinasyonu ile verilen girdi doğrultusunda ("sipariş detayları") senden bir sonuç döndürmen ("bir program yazmış olman") bekleniyor. Natural language proccesing ile anladığı talimatları machine learning ile modelleyen bir programdan tek farkın şu anda bunu senden daha ucuza sağlayacak olgun bir teknolojinin olmaması. Machine Learning verim için, yoksa bir süper bilgisayar kiralayıp verilen/beklen I/O döndürülene kadar do...while çalıştırsan bile olur. Tabi bu daha pahalı olur, o yüzden seni seçiyorlar.

    Bu arada baktım internete, bir kere blog yazarları, tanınmış twitter "superhero" coder'lar falan hepsi gayet düzgün new york bebesi kıvamında. Baklava desenli gömlek giyenler daha çok 50+ programcılar.

Toplam Hit: 6640 Toplam Mesaj: 44
progarmcılar