Programlamaya Başlamak İsteyen Birine Tavsiyeleriniz ?
-
u-f-d bunu yazdı:
-----------------------------hocam bişi sorucam konuyu baltalamak gibi olmasında
mühendisliğe girip de programalama dli bilmeyen kaç adam var?
-----------------------------
cok.muhendislige girmen icin programlama bilmen gerekli deil.
cikman icin onemli o.
-
u-f-d bunu yazdı:
web de html php derim ben
bunları öğrendikten sonra c öğren hocam
ardından gerisi gelir zaten.
hocam bişi sorucam konuyu baltalamak gibi olmasında
+ pc devri niye kapanıyoki :d
-----------------------------100 kişiden 90ı bilmiyordur hocam emin ol :) bu zamana kadar hep web üzerinde kendimi geliştirdim,bi türlü bu tarafa kayamadım.
-
pascala hiç bulaşma, zaman kaybı.
üniversiten hangisi bilmiyorum ama genelde ilk sene c/c++ verirler, onlara çalış, hem 1. sınıf için ön hazırlık yapmış olursun. konsolda çalış bu yaz boyunca
-
okul hangisiyle işlerse dersi sende ona göre takip edersin en güzeli.
-
Hangi üniversite olduğunu söyleseydin keşke.
Öncelikle bölümde ilk yıl hangi dilin öğretildiğini öğren, o dilden başla derslerde de faydasını görürsün. Değilse C öğrenmen her türlü sana yararlı olacaktır. Diğer yandan algoritmaları da çözmeye uğraş, kendine problemler üret ve çözmeye çalış.
Kaynak olarak her zaman Deitel C How To Program tavsiye edilir, ben de geleneği bozmayayım. Ayrıca bir tane de algoritma kitabı edinirsen iyi olur.
-
u-f-d bunu yazdı:
web de html php derim ben
bunları öğrendikten sonra c öğren hocam
ardından gerisi gelir zaten.
hocam bişi sorucam konuyu baltalamak gibi olmasında
+ pc devri niye kapanıyoki :d
-----------------------------60 küsür kişilik sınıfta sene başında benimle birlikte 2 kişi var programlama geçmişi olan, çok garip bir durum, biliyorum ama, heryerde böyle bu, daha sonradan öğreniyorlar bir şekilde, 1. sınıfın sonunda az çok bişiler yazıyorlardı yani :)
-
Öncelikle HTML öğreniyoruz.
Ardından PHP + SQL öğreniyoruz.
Bunlarıda tamamladığımız zaman, C# öğreniyoruz.
C, SQL, PHP bilen adama iş vermeyeni sevmiyorlar artık. HolyOne bile C# bilen adam arıyordu bir ara =) -
Yeditepe Üniversitesi
-
Yeditepeden kız arkadaşımın ödevini yapmıştım c almıştı o, muhtemelen size de ilk onu dayarlar :). Derleyici olarak da dev c++ kullandıracaklar
-
yani sonuç olarak c'den başlıyorum hocalar?