folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Programlamaya Hangi Dille Başlamalıyım??

Programlamaya Hangi Dille Başlamalıyım??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek
        Arkadaşlar programlamaya hangi dil ile başlamamı tavsiye edersiniz? Artık ben de program yazmak istiyorum:D Ama yazmaya başlayacağım dil önemli. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sen hiç kaval çaldın mı?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naps
    Naps's avatar
    Erkek
    q basic den basla :) visual basicde olabilir

Hayat Ölüme Giden Yolda Bir Düştür...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAGRI
    CAGRI's avatar
    Erkek

hocam cesitli görüsler var fakat ben kolaydan basla zora dogru git demicem.

Bülent cobanoglu'nun algoritma geliştirme ve veri yapıları diye bi kitabı var onu oku sonra direk c ye basla.

c'ye de compünün gözde yazarı herbert schdilt'le baslayabilirsin. alfa yayınlarından cıkan bi kitabı var c hakknda.

istersen c yerine c# la da başlayabilirsin sana kalmış hangisini istersen 

en cok nick dei$tiren mürid
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek

bence algoritmayı ogrendık den sonra vb ye basla oradan da delphi ye gec derım ondan sonrada c ye gec

Hayattaki en güzel şeyler : Ya kanun dışı, ya ahlak dışı ya da şişmanlatıcıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    Bence ingilizce ile başla

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:
    ----------------------------- Bence ingilizce ile başla -----------------------------

Okuldaki hocam da ilk önce İngilizceyi öğrenmem gerektiğini söylemişti. Algoritma bitti bu dönem Python görüyoruz ve yakında C başlayacak. İnşallah ikisini birden öğrenirim. Yorumlar için de teşekkürler bu arada.

Sen hiç kaval çaldın mı?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lambux
    lambux's avatar
    Erkek

einstein1926 sana en guzel yolu söyliyim.Herkez birşey der.Öncelikle exceli öğren.Programlama mantığıdır.Daha sonra python öğren linuxta (e tabi linuxa geç daha iyidir).Olmadı mı?O zaman perl.Sonunda java ve c/c++ öğren.Linuxa geçersin bir gün dersin ne rahatmış.C, java, python dillerinide bilirsen süper olur.Ben sana en basit yollardan birini söyledim.Yoksa kalkıp girince delphiye vbasice c/c++ gibi dillere uzak kalırsın.Sıfırdan kodladığın için çok zorlanırsın.

İllaki bir şekil izliyicem diyorsan htm,javascript, php, perl, python, c/c++ derim.Sana kalmış tabi ki ama hackerlığa ilgil duyuyorsan linuxa geçmelisin.Linuxta python ve c dilleri ile çok rahatlarsın.Ancak  paket programlamanın ötesine geçmiyorum dersen, bilgisayar kullanmak için öyle kod konsol bilgilerini istemiyorum ben cliklerimle ve exe lerle mutluyum diyorsan, bilgisayarla uğraşmak yeri geldiğinde sorunları düzeltmek hoşuna gitmiyorsa windowsta kal.

Windowsta ise html, jscript, asp kesinlikle öğren asp ve php sana prgoramlama mantığına başlatacaktır.Windows kullanıp hpp öğreneceksen sana şöyle bir yol önerelim php - delphi - c# asp içinse asp - visualbasic- c# bunlar senin için yeterli olacaktır.

Elimden geldiği kadar açıklayıcı yazmaya çalıştım umarım yardımcı olabilmişimdir.

ayy gıcık şey
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Değerli lambux, tavsiyelerin için teşekkür ederim. Ben python ve c ile başlamayı düşünüyorum ve okulda da neredeyse sadece linux var. Bahsettiklerinden bazılarını anlamadım bile ama herhalde iyi şeylerdir:) Daha acemiyim çünkü bilişim dünyasında.

Fakat aklıma bişey takıldı. Bu sitede kaç kişi hacker'ın ne demek olduğunu biliyor? 

Sen hiç kaval çaldın mı?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nothing
    nothing's avatar
    Erkek
    ben biliyorum, msn'de söylemiştin. :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    sosyal mesaj vermeyelim :)

kendinize ayığ olunuz