Programlamaya Hangi Dille Başlamalıyım??
-
html + pascalın ta a.q tarihi eser oldu pascal halen neden pascal gösterirler bilmem + pascal bilmeyen delphiyi öğrenemez diye bir saçmalık atmayın ortaya ben pascalı çok az bilirdim ama delphide yararını veya zararını göremedim abi alacan eline kitapları dökümanları dolaşacan forum sayfalarını sonuçta proğramlama a.q ne kadar zor olursa olsun kararlı isen öğrenirsin başla delphiden kafayı yemeye başlıyacan önce ama yavaş yavaş sana proğramcı mantığı oturacak en güzel direk delphiden başla.. yada vb den başla boşver sen html mtml hikaye ama web proğramcısı olacaksan en basit html bile bilmesen bi bok yapamazsın tabi.
web proğramcısı için
html - css - javascript - flash - asp yada php - asp.net - ajax gibi giderrr durur bunlar...
pascal (sitiret vakit kaybetme) - delphi 7 idealdir.
q basic - visual basic. (bunları bilmiyorum o yüzden yorum yapmıyorum :D)
-
önce ;
program ın yazılımını proğram diye ögrenmede diğer arkadaşlar gibi ; sonrasında...
okulda öğretilen mantık ve sırası ile ; (okul bu bir bildikleri vardır herhalde)
algoritma, turbo pascal, borland delphi, turbo C , devamında ise sana kalmış....neye atlarsan atla (:
-
Öncelikle amacını belirle. Eğer amacın sektörel yazılımlar yazmaksa (Muhasebe uygulamaları, ofis uygulamaları vb) ise RealBasic veya Visual Basic öğren derim. Biraz daha zordur ama RealBasic kullan zira platform bağımsız uygulamalar (Uygulamanız linux, Mac, windows için ayrı ayrı çalıştırılabilir binary dosya olarak derlenir) yazabilirsin ki bu sana rakiplerin karşısında büyük üstünlük sağlayabilir. Amacın sistem programlama ise c veya C++ derim. Yok illa sektörel yazılımlar ve GUI için kullanıcıyla daha haşır neşir uygulmalar dersen RealBasic veya DELPHI olabilir zira özellikle DELPI veritabanında iyidir ve çok şey yapabilirsin. Ama platform bağımsızlığını sağlayamassın.
Uygulaman her zaman tam çalıştırılabilir şekilde olsunki hız ve işlevsellik problem olmasın. Başka değişle Java ve .NET asla kullanma derim.
Ve ingilizcen iyi olmasa bile işini görecek kadar olsun yada ingilizce bilen biriyle evlen :D
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------şimdi bak hacker diyorsun onu ayır ekerşnş ve köklerini ayır hack - er hee buradan ne çıkıyor hack yani kırmak er türkçedeki cı ci gibi oluyor yani hacker = kırıcı anladın sen onu
-----------------------------
Şu siteyi bi ziyaret edin arkadaşlar. Orda "hacker" ne demek anlatılıyor:
http://www.belgeler.org/howto/hacker-howto/hacker-howto.html
Ayrıca tavsiyeleriniz için de teşekkürler.
Python + C :D
Yaşasın özgür yazılım!