Protein Tozunu Amacı Dışında Kullanmak
-
tacir bunu yazdı
Gingseng hapları var dostum kalitelisinden alırsan derdine deva olur. Ginko biloba da olur.
balen marka ginseng kullandım hiçbi yararını görmedim
senin tavsiye ettiğin marka varmı
-
doktora sor bize değil hocam
-
avrupa da kullanıyorlar hocam yetersiz kalan çoçukar veya farklı sebeplerle protein tüketmeyen çoçuklara protein tozu veriyorlar içindeki zaten peynirden üretilen protein var zararını görmezsin ama önce bir böbreklerine v.s. baktır ayrıca bol bol su tüket gün içinde sabahları kalkamaman sadece proteine bağlı olmayabilir mineral vitamin falan filan da etkiler sanırım mineral için maden suyu vitamin için meyve önerebilirim
NOT: maden suyu sabah sabah mide bulantısı yapabilir saaat saat deneyerek güzel bir aralık bulabilirsin
NOT2: tabiki peynirin sütün yumurtanın yerine geçemez ama çözer sorununu tahminen
-
Bilenler bilir
YUMURTA=% 100 protein denir
diğer tüm besinler bunu referans alır ve daha küçük yüzdeye sahiptirler
-
do_som bunu yazdıtacir bunu yazdı
Gingseng hapları var dostum kalitelisinden alırsan derdine deva olur. Ginko biloba da olur.
balen marka ginseng kullandım hiçbi yararını görmedim
senin tavsiye ettiğin marka varmı
Solgar var kaliteli. Lise de üniversite sınavlarına hazırlanmada kullanıyorduk. Adamı cin gibi yapıyor. yorgunluk falan kalmıyordu.
-
hocam protein tozu peynir altı suyundan yapılır yanlış bilmiyorsam içerindeki amono asit cesidi 60 küsürdü galiba yumurtada ise en fazla aminonun olduğu protein cesididir 86 mıydı neydi.sarsıında yağ ve protein beyazında ful protein mevcuddur sarısında 3 beyanzında 3 gr pro bulunur. tozda ise 20-30 gr arasında pro bulunur. şimdi protein karaciğerde cözülüyor 2 yumurta yersen 12 gr alırsın fakan bunun vucuda gecmesi 4 saatten fazla sürer ama toz kullanırsan ortalama diyelim 25 gr toz kısa sürede vucuda geceryani bi anda karaciyere baskı uygulanır kimse demesin toz birşey yapmaz diye kucuk şişeye kacaman damacana ile bi anda su doldurmaya benzer farklı bi örnek bulamadım :D bana kalırsa sabahları 3 tane yumurta beyazı ye gün içerisnde zaten alırsın her üründe protein mevcud zaten
-
Protein alımının hastalıklarla bir ilişiği yok.
Hastalıklara daha dirençli olmak için vücudundaki demiri öldürme, kahveyi ve çayı azalt.
Balığı öğünlerine kat ve balık etindeki yağ ve vitaminleri al.
Ayrıca basit vitaminleri araştırıp sebze ve meyve tüket.Tüm bunlara başlamadan önce gidip bir kan testi yaptır, muayene ol.
Gerçekten sağlık konusunda stabil olmak istiyorsan uzman bir diyetisyen ile görüş.
Bu işler ''sanırım protein tüketmediğim için hasta oluyorum'' şeklinde tespit edilmez.
Sağlıkla. -
doktora git, protein eksikliği olduğunu nereden çıkardın, belki vitaminlerle ilgili bir eksiklik var.
-
Kanıtlanmış bir zararı yok ama bence kullanmak mantıksız daha sağlıklı yollara basvur
-
protein ve karbonhidrat tozlarını spor yapmayalar için ÖNERMEM.
Çünkü bu tozlar spor yapanlar için takviye olarak üretilmiştir. Vücutta üretilmeyen ek protein ve çeşitli maddeler barındırırlar. Özellikle WHEY dediğimiz tür çok cabuk şekilde vücuda etki eden bir protein türüdür. Eğer spor yapılmıyorsa gereksiz yere alınmış olur bağışıklık sistemine bi etkisi olmaz çünkü özellikle kas kütlesi arttırma amaçlı geliştirilmiş bir protein türüdür.
Protein için süt ve süt ürünler - uzun süre vücutta kullanılan protein çeşididir. gece yatarken alınabilir.
Yumurta - Sabah kullanılması uygundur ve bi arkadaşımız yazmış vücutta proteini %100 olarak kullanılabilien tek üründür. Diğer besinler una göre referasnlandırılır.
-Düzenleme-
Normal bir insanın günlük alması gerekne protein miktarı kilosunun 1.2 katı kadardır. Spor yapanlar içiin 1.5 ile 2 arasında değişir bu oran.
Bir yumurta içinde yaklaşık 6 - 10 gram arasında protein bulunabilir. Ortalama 70 kilo bir insan için günde;
4 yumurta bunun yanında 250 gram tavuk eti, 250 gram makarna, pilav, bunun yanında badem, ceviz, fındık fıstık gibi kuruyemiş, 4 - 5 dilim ekmek, çeşitli meyveler -ki enerji için muz ideal bir meyvedir- öneririm.
-Düzenleme-
Beyaz et - kırmızı et ve balık - öğle ve akşam yemekleri için kullanabilieceğiniz protein ürünleridir. İçinde bol miktarda protein barındıran besinlerdir bunlar.
Karbonhidrat tozunuda spor yapmayan biri için önermem. Nedeni aşırı şekerli bi içecektir. Spor yapmayan bi insan için bu denli bi enerji direk göbek olarak ortaya çıkacaktır. Bu tip içecekler çok fazla ağırlık kaldırarak enerji harcayan insanlara önerilir. Ki tekrar vücutta kas yapımını sağlaması açısından gereklidir. Diğer yandan ne olursa olsun eğer vücuda fazla enerji alınıyorsa normal besinler tüketilerek bu da göbek olarak size geri dnecektir. Eğer sağlıklı şekilde fit bir vücut istiyorsanız spor şarttır :)
Ek olara Karbonhidratın bol miktarda bulunduğu besinler :
Ekmek - Kilo almak için normal ekmek idealdir. Ama kilo vermek istiyorum diyorsanız uzun süreli tok tutan tam buğday veya karabuğday ekmeklerini tüketebilirsiniz.
Makarna, pilav
Hamur işleri
Mısır
Bal
İçinde şeker olan ne varsa :)
ndmylmz tarafından 13/Şub/17 00:09 tarihinde düzenlenmiştir