folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Psikolojik Bunalım Geçiriyorum

Psikolojik Bunalım Geçiriyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

mximus bunu yazdı:
    -----------------------------

söylediklerinin bir kısmına katılarak diger kısmına katılmayış nedenimi psikolojik bir bunalım için geçerli bir sebebin olmayışıdır anlattıklarının diye açıklıyorum.

Tamam adam yobaz sadece düzce'de değil heryerde var ama psikolojik bunalım bunun için çok ağır,

eğer gerçekten psikolojik bunalım için kötü bir şey olmadıysa ve gerçekten bu konuda bunalımdaysan ,

bence asıl düşüneceğin konu böyle şeyleri nasıl kafama takıyorum olmalıdır...

yazdıklarında katıldığım konu yobaz meselesindeki gerçekliktir.bunun halk dilinde 'kroyum ama para bende' gibi bir cümleyle açıklanması da örnektir.

sürç-i lisan ettiysek affola.

Hoca eskişehirde de var böyle adamlar.Fakat ordakiler 2 üniverste + ana jet üssü sayesinde görünmüyor.Yani insanlar mantıklı işler yapyor.Eskişehirde de öküz çok.KAvga etmenin eşiğindne kaç kere döndük.Korna yüzünden.Fakat ciddi anlamda ben oturup eskişehirde her türden adamla konuşa biliyorum.Ne olursa olsunlar adamlarla konuşuluyor.

Düzcede iletişim kurulmuyor bu sıkıyor beni.Derdimi anlatana kadar canım sıkılıyor.Ya en basitinden bi yer soruyorum adamlarlar anlayamıyor bana bilmem ne dükkanının yanındaki mi diyorlar ya kafaları iyi bunların yada çözemediğim birşey var..

Bilgisayardan sıılmamın nednei asosyallikti.Çok çabalayarak iletişim kurdum insanlarla çokta eğlenceli.Her gün arkadaşlarla görüşüyordum fakat böyle bir eyre geldim arkadaş yok birşey yok.Arkadaş kurmaya çalışıyorum fakat onların düşündüğü gibi düşünmezsen seni dışlıyorlar 

yok böyle birşey !

-----------------------edit -----------

tuncax hocam yeni gördüm mesajını bu dünyada ne kadar dinsiz de olsam bir yaratıcının olduğunu düşünürüm.Bana deseler ki bir din seçmen zorunlu.HAngi din işte o din alevilik olurdu.Ufak bir alevi köyüne bakıyorum şortla gezebiliyorsun, kadınlı erkeklik köyün ortasında saatlece muhabbet ettim.Dinleri hakkında fikir edindim.Snei dışlamazlar.

Ve en çok sevidğim özelliği o ufak köylerde okuyan oranın %85-90 cvarı olması.Ya bir köydeki çocukların asker, polis, doktor, öğretmen gibi devlet mesleklerini seçmesi ve Atatürk e bu kadar sadık kalmaları nasıl olur?Adamlar alevi olmayanlar için birşey demiyor.

Fakat aynı şeyi git bir yobaza sor.Hakaret etti ya babam !!Babamda fetullahçıdır.Allahtan annemle babam ayrıymış.Babam annemin ünvierstede hcoa olmasını çekemedi arkadaş.Sürekli annemi takip ediyor, anneme biri el sallamış bne gitmişim adamdan not alıp anneme vermişim.Neyse babama sordum geçenlerde alevilkk diye hakaret etti.

Dedim ki en azından sunni olup senin gibi olacaklarına alevi olup ilerici olsalardı...Baya tartıştık sonra..Yobazlarıda görüyorum onlar gibi düşünmüyorsan bir çoğu seni silmiştir!

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Qin
    Qin's avatar
    Erkek
    tuncaxxz bunu yazdı:

ben o yobazların içinde büyüdüm kimse bilemez onların ne kadar yobaz olduklarını

sanane onların giyiminden kuşamından diyenler var saygı bakımından diyorlar insanların inançlarına saygılıyım ama benim inancıma saygıları kadar saygı gösteririm

o çarşaflı yobazların arasında büyüdüm çocukları namaza gidiyordu giderken mahalledekileri çocukları da alıyordu

bir cuma günü sordular bana sen neden kılmıyorsun?   cumadan dönmüşlerdi bende mahallede duruyordum

kılmıyorum neden kılayım ki dedim. kılmak zorundasın tabi dediler. işim vardı gelemedim dedim. olur mu öyle şey dediler allah sana başka bi iş verir dediler :|

benim kılmıyor olmama saygı göstermediler. bende onların kıldığı namaza saygı göstermedim.

ve kılmıyorum inancımda namaz yok. buna saygı göstermeyen adamın namazına niyazına saygı göstermem ben.

Türkiye'de bir Alevi'ye çok değişik bir gözle bakılıyor. Yobaz zihniyet bizi öü gibi görüyor. Sanki fırsat bulsak hepsini yakıp yıkacağız. Yakılan yıkılan biz olmamıza rağmen.

Ama aynı göz Hristiyanlara aynı şekilde bakmıyor. :\ herşey çıkar olmuş herşey menfaat için satılır olmuş..

Bu vatanı bu vatanın toprağını onlardan milyonlarca kat fazla seviyorum. kültürümü onlardan milyarca kat daha fazla koruyorum.

Yobaz zihniyetin hepsi arap hayranı arap özentisi. bir dönüp baktılar mı geçmişine bizim geleneğimiz göreneğimiz nasıl yaşamış dini?

araplar gibi dindeki farklı bir yoruma farklı bir görüşe inananlara saygıları yok.

bunu anlatamadık mı size? saygı? hepsinin saygısı yok diye birşey de yok tabi.

en güzel örneği vereyim. retreM(hp32,vs.... hepsi aynı kişi)

adam fetullah güleni seviyor. bende Ali'yi seviyorum

o benim ne olduğumu bende onun ne olduğunu biliyorum. o beni bölye bende onu öyle seviyorum.

inançlarımıza göre arkadaşlığımızı yönlendirmiyoruz. SAYGI budur.

bu saygıyı göstermeyen herkes yobazdır. Zihniyeti körelmiştir.

artık bırakın arap hayranı olmayı ve onların yaptıklarını savunmayı.

Yobazların içinde bende mutlu değilim tabi ama benm inancıma saygı gösterenlere her zaman saygım var.

Saygı kelimesini çok kullandım farkındayım ama İnanca saygı olmadan hiç birşey olmuyor..

benim söyleceğim bu kadar itiraz eden varsa sölesin(!)

yaşadıklarımdan çıkardığım birşey bu yanlış düşünüyosun diyen varsa açıklasın neresi yanlışsa bende ona göre açıklıyım....

vay be zihniyete bak neden namaz kılmıyorsun demişşlerde hepsi yobaz olmuş :)))

sana neden kılmıyorsun dedilerde seni taşladılarmı??

taşladılar sayalım orda kaç kişi sana o soruyu sordu orduylamı üzerine geldiler genel konusmussun : )

ha sunuda unutma evet namaz kılmak farzdır müslümanım diyosan

ama benim adım müslüman dini keyfimce uyarlarım diyosan ister kıl ister kılma o sana kalmış

sunuda unutma orda namaz kılman o kişilere bişey kazandırmaz para mal mülk seni sevdikleri için demişler bügün cuma okunur yüzlerce insan namaza gitmez kaçtanesi dövüldü söcüldü bu yobaz dedikleriin kişiler tarafından

ya bi çamur atarken bile doğru dürüst atın

namaz kılanlar yobaz neymiş arkadaşıma neden namaz kılmıyorsun demişler :)))komedi

Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. (Hz. Ali (r.a)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Alevilik bir inançtır, din değil.

Farklı şeylerle uğraşarak stres atmaya çalışabilirsin. (Spor vb.)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

qin neyse hoca sen haklısın.Sen haklısın deyince tartışma çıkmaz.

Akp onca özelleştirmeyi yaparak glene paraları gönderdi ve para gelmeyince vergiye yüklendi.Millet bu sayede parasız kaldı, dükkanlar iş yapmadı ve millet bencil olmaya başladı Türkiyenin durumunu göremedi fakat sen haklısın akp çok iyi işler yaptı

Eğitim, sanayi, tarım çöktü fakat sen haklısın akp akp akp...

Çocukların severek değil höyt günah, allah baba kızar yapma diyerek yani korkutarak eğitim verdirdik sen haklısın din güzel şey çünkü herkes korkuyor.Öteki dünya korkusu ama iyi adam olmak önemli değil önemli olan müslüman olmak.

Yİne sen haklısın ki Türkiye mülüman bir devlet mini etek neymiş öyle defolsunlar başka yere.Fakat dini ekndine göre yorumlayıp çarşaf tkamak normal!!

OK?sen haklısın hoca konuyu tartışmaya getirmenin anlamıda yok

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    Swool bunu yazdı:

Alevilik inançtır, din değil.

usta tek yapacağım şey sanırım koşmak fakat bütün gün yapamam.Bİlgisayar karşısında oturmaktan sırtım ağrıdı tv karşısında yattım vücudum hareket istiyor.Birşeyler yapmam lazım
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Qin
    Qin's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

qin neyse hoca sen haklısın.Sen haklısın deyince tartışma çıkmaz.

Akp onca özelleştirmeyi yaparak glene paraları gönderdi ve para gelmeyince vergiye yüklendi.Millet bu sayede parasız kaldı, dükkanlar iş yapmadı ve millet bencil olmaya başladı Türkiyenin durumunu göremedi fakat sen haklısın akp çok iyi işler yaptı

Eğitim, sanayi, tarım çöktü fakat sen haklısın akp akp akp...

Çocukların severek değil höyt günah, allah baba kızar yapma diyerek yani korkutarak eğitim verdirdik sen haklısın din güzel şey çünkü herkes korkuyor.Öteki dünya korkusu ama iyi adam olmak önemli değil önemli olan müslüman olmak.

Yİne sen haklısın ki Türkiye mülüman bir devlet mini etek neymiş öyle defolsunlar başka yere.Fakat dini ekndine göre yorumlayıp çarşaf tkamak normal!!

OK?sen haklısın hoca konuyu tartışmaya getirmenin anlamıda yok

hocam sen harbiden bunalıma girmişsin bak ciddiyim gel izmire söle  bir süre izmirde kal tatil yap açıl biraz

konu siyasi değildir dip akp  saldırmıssın ya akp veya tayyip tövbe yarabbim peygamber değiller hocam

konun akp veya baska bir partiyle alakası yok

konumuz senin ve senin gibilerin her kapalıyı skallıyı veya carsaflıyı potansiyel ve genel bir sekilde yobaz cahil görme konusuydu

bak rda kendin konu kesinlikle siyasi değil dip altında akp ile direk gidiyosun zümzük hocam valla bak sen bi duş al dinlen  olmadı atla izmire gel oda olmadı söle aydınların bol olduğu yerlerde dolaş açıl biraz hocam relax ol rahatla yaw

Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. (Hz. Ali (r.a)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Erkek

Qin bunu yazdı:

taşladılar sayalım orda kaç kişi sana o soruyu sordu orduylamı üzerine geldiler genel konusmussun : )

ama benim adım müslüman dini keyfimce uyarlarım diyosan ister kıl ister kılma o sana kalmış

sunuda unutma orda namaz kılman o kişilere bişey kazandırmaz para mal mülk seni sevdikleri için demişler bügün cuma okunur yüzlerce insan namaza gitmez kaçtanesi dövüldü söcüldü bu yobaz dedikleriin kişiler tarafından

namaz kılanlar yobaz neymiş arkadaşıma neden namaz kılmıyorsun demişler :)))komedi

onu söyleyiş biçimlerini görseydin böyle diyemezdin.

genelde konuşmadım sonuna kadar okuduysan.

beni sevdikleri için diyeceklerini sanmıyorum. Ben aleviyim dedim kılmıyorum dedim. bana olan bakış açıları değişti anlayabiliomusn?

bu yobazlık değil de nedir?? yazının sadece başını okuyup yorum yapma. 

punto cero
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Erkek

Swool bunu yazdı:

Alevilik bir inançtır, din değil.

bende inancıma dedim dinime değil :|

amacım konuyu saptırmak değil yobazların nasıl birşey olduğunu anlatmak..

punto cero
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bLacks1n
    bLacks1n's avatar
    Erkek

Hocam anladıgım kadarıyla cok şeyi kafaya takıyorsun. Herşeyi strese bağlamıssın. Herşeye olumlu bakarsan bu sıkıntılardan düzelirsin. Arkadaslarınla gez pc basında fazla takılma. Kız arkadasın warsa onla takıl. İnsanlara yardım et Yani zamanını iyi geçir android gibi dolasma ortalarda :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Qin
    Qin's avatar
    Erkek
    tuncaxxz bunu yazdı:

Qin bunu yazdı:

onu söyleyiş biçimlerini görseydin böyle diyemezdin.

genelde konuşmadım sonuna kadar okuduysan.

beni sevdikleri için diyeceklerini sanmıyorum. Ben aleviyim dedim kılmıyorum dedim. bana olan bakış açıları değişti anlayabiliomusn?

bu yobazlık değil de nedir?? yazının sadece başını okuyup yorum yapma. 

bak hocam ali veli napmış beni ilgilendirmez benim dinim bas acık veya namaz kılmayanlara saldırın demiyor siz elinizden geldiği kadar doğruları gösterin doğruları görmelerine yardımcı oln diyor

bügün kimse kimseyi ibadete zorlayamaz dimi? sen gösterirsin ister ibadet eder ister etmez

kimse kismeyi ibadete zorlayamadığı gibi kıyafetine yaşam tarzına inancı gereği yaşamasınada müdahele edemez

iki üç kişi aptallık edip seni zorlamışsa veya sana ayanlıs davranmıssa bu hepsinin yobaz olduğu anlamına gelmez

namaz kılmayanlardan veya acık insanlardan yobaz öküz cahil olanı yokmu var eeee ben kalkıp bas acıklar namaz kılmayanlar vs yobazdır desem sen ne kadar kabullenirsin

kabullenemeyiniz olucakdır o sebepden sizde her kapalı veya namaz kılanı yobaz sanmayın

o insanlarda isterdi bu sıcak havalarda serin seyler giymek o insanlarda isterdi bu sıcak havada mısıl mısıl uyuyp sabahın beşinde uykusunu bölmeden uyumak

bir kişinin ayptığını bin kişiye mal etmek yanlıs dır hocam

seni iki üç kişi vs seni zorlamışsa bu hepsinin yobaz olduğu anlamına gelmez

Toplam Hit: 7060 Toplam Mesaj: 42