Quadrotor Yapmaya Hevesli Bilgili Kişiler
-
Ptt de bu hizmet anlayışı oldukça chopperin parçaları ya calinir ya kaybolur... Yurtdışından parça falan getirtecekseniz aman ptt ile getirtmeyin.
-
Ben 3 senedir multirotorla uğraşıyorum, ticari amaçla yapacaksanız rakiplerine yakın özelliklerin mutlaka olması lazım, örnek kontrölücü dji a2,dji wookong , dji naza, ardupilot, multiwii vb gibi, yapacağınız sistemde gps modülü, telemetri, accelerometer, barometer olmalı, motor kontrölcü esc tek bir modül olursa çok iyi olur.
3 sene önce yaptığım oktokopter, kontrolcü ardupilot+sonar+gps
-
enerji sorunu konusunda değinilmiş, bence enerji tasarrufu için tasarımında değişikliğe gidilerek değişik şeyler denenmeli gibi.
-
Ah sen buralar da olacaktın ki...
Öncelikle böyle bir işe kalkışman güzel. Barış Samancı'yı uzun zamandır takip ederim. Multi rotorlar ile ilgili baya güzel çalışmaları var. Ayrıca Melih Karakelle'yi de takip etmeni öneririm. Flytron.com'un sahibi. Gerçi şimdi şirketini Londra'ya taşıdı. Şirket dediğime bakma :) Adamlar 2 kişi. Ama ürettikleri ürünler çok başarılı.
Arkadaşın biride yazmış. Farklılıkların olması çok önemli piyasada tutunabilmek için. Telemetri, GPS, Otopilot, FPV kullanıcıları çok cezbediyor. Benimde bir projem var. Model hava araçlarının takibi için anlık bir telemetri sistemi geliştiriyorum. GMAP.NET kütüphanesini kullanıyorum. 1-2KM içerisinde anlık takip gerçekleştireceğim.
Bütçe olarak biraz sıkıştım. Tübitak'a başvuracağım. Benimde önüme saçma sapan bir bilirkişi çıkmaz umarım :)
Eğer stabilizasyon işini halledersen, multirotorun en önemli parçasını tamamlamış oluyorsun zaten. Frame noktasında sanal da olsa yardımcı olmaya çalışırım. Bütçe bulabilirsen plastik enjeksiyon ile frame üretmende fayda var. Telemetri projem tamamlandığında ayrıntıları paylaşırım. Ticari bir kalite de olmasa da fikir verir.