Ramazan Ayı İçin Sahur-İftar Vakitleri Sıkıntısı
-
Bu adamlara inanmayın.
-
İbadette topluma uymak ve toplum ile hareket etmek daha bi mantıklı geliyor sonuç olarak bizim için okunan ezan var ona göre hareket ediyoruz işi imama yıkmak daha mantıklı :)
-
diyaneitn hesaplarının yanlış olduğu doğrudur. aynı şeyi din mejvkilerinde müdürllük yapmış hocamda söylerdi. tayyar alltıkulak eski diyanet başkanıda söyllerdi... ancak şuanlık uygulayabileceğimiz başka bir sistem yok.
-
wordros bunu yazdı
İbadette topluma uymak ve toplum ile hareket etmek daha bi mantıklı geliyor sonuç olarak bizim için okunan ezan var ona göre hareket ediyoruz işi imama yıkmak daha mantıklı :)
Çoğunluk kendini köprüden atsa atacakmısın hocam :) Kendi inandığın doğruya uy.
Başkalarınınkine değil.
PanxeR tarafından 09/Tem/13 01:09 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam 15 saat tutup da 1 saatin hesabini yapionuz? Kışın neden çıkmıyor bu tartismalar...
LynXMaSTeR tarafından 09/Tem/13 01:23 tarihinde düzenlenmiştir -
LynXMaSTeR bunu yazdı
Kışın neden çıkmıyor bu tartismalar...
ewet. ben çocukluğumda filan hiç hatırlamıyorum böyle şeyler.
tarih bilgisi olan veya araştırabilecek olan;
osmanlıda veya peygamber efendimiz zamanında neye göre hesaplanıyordu nasıl belirliyorlardı birisi anlatabilir mi?
veya;
diğer islam ülkelerinde bu tip tartışma varmı?
bence olay bu şekilde açıklığa kavuşur.
bide kutuplarda 6 ay gece 6 ay gündüz olan bi yerde neye göre oruc tutuluyo bilen varmı?
-
Bu Abdülaziz Bayındır , " Allah geleceği bilmez" diyen adam değil miydi ?
-
kayserilinin ineği hasta olmuş adam allhım iinek ölmesin bir ay oruç tutayım diye dua etmiş ve ne hikmet ise inek iyileşmiş adam söz verdiği üzere oruca başlamış tam 30.gün olmuşki adamın inek ölmüş adam açmış elini hey güzel allahım demiş hani anlaşmıştık demiş bu oldumu der sonra da bu tuttuğum orucu ramazandan düşerim ineğide kurbana sayarım bilesin demiş.
din kullara göre uyarlanmaz kullar dine uyar olmazmı olur ama ince hesaplar vardır tuttugun oruç olur belki ama sevabına ne derece nail olursun bilinmez tabi. -
Ülkemizdeki DİN konusundaki tek yetkili mercii Diyanet İşleri Başkanlığıdır.
Bu nedenle Diyanet e uymakta fayda vardır.
Hadi ola ki Diyanet yanılıyor diyelim, o zaman günahı sevabı onların boyunlarına olur.
Oruca 1 saat erken başlamışsın, geç başlamışsın bu beni pek ilgilendirmiyor.
Dün akşam sahur Ankara da 3.30 falan bitiyordu.
Biz ailecek 3 de yememizi bitirdik yattık.
Vay bir yarım saat daha yemek yiyelim de karnımızı tıkabasa dolduralım diye düşünmedik.
Madem Allah rızası için oruç tutuyoruz, aklımızın ermeyeceği detaylara fazla takılmadan orucumuzu tutalım.
Yani en son yemeği 5 de yesek ne olacak, 3 de yesek ne olacak.
Burada önemli olan halis niyettir, ve en yüksek otoritenin dediğine uymaktır.
Buradaki en yüksek otorite Diyanet olduğu için ona uyalım...
-
çok takma kafayı hacı zorlanıyorsan tutma
16 saati tutan 17 saatide tutar
bu arada ilerleyen zamanlarda bu yaz ayında oruç tutan gençlerde en az 3 litre su tüketmedikleri ve bu sıcakta 17 saati susuz bi şekilde geçirdikleri için böbreklerinde sorun çıkacaktır aha buraya yazıyorum.