Rap Müzik Adı Altında Türkiyeyi Ele Geçiren Virüs

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Araba, ev, cafe, etkinlik, festival, konser, düğün her yerde kafamın içinde zonklayan ve artık tahammül edemediğim son 7-8 senedir özellikle son 3-4 senedir yayılan bu virüsün bir çaresi bulunabilir mi?

1970-80-90-2000 her 10 yıl kendine özgü stiliyle gönlümüze taht kuran, duygu yüklü rock dönemini nasıl yıktı bu rap ???

her biri ayrı ses ve stile sahip yüzlerce rock sanatçısı nasıl yok oldu da birbirinin kopyası aynı stil aynı ton, aynı beat aynı sözlerin laciverti rapçiler  populer oldu ?

Geçen gün eski mahalleme gittim 15 yıl sonra.. biz ergenken de saçma sapan işler yapar kılıklara girerdik ama bi ortamda rock dinleniyosa muhabbet kaliteli olurdu. 

Şimdi ilk bakışta aşık olunası insanların evine gittiğimde uzi açılması ve dinlenmesi benim beynimi kemiriyor. 

İş yerinde, iş yaptığım insanlar, yeni tanıştığım kişiler, çevrem hepsi zehirlenmiş durumda...

belli ki bu dönem daha da sürecek..

derdini sikeyim demeden önce bahsettiğim güzel rock ortamlarını nereden bulabilirim tekrar? 

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

bırakın kim ne dinliyosa dinlesin , bunuda mı dert ettiniz

le le le sakine
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PlayForFree
    PlayForFree's avatar
    Erkek

Radyoda özellikle açtığım her kanalda bu zehir mevcut, topluma zorla dinlettirilip empoze ettiriliyor gibi geliyor. Malesef hızlı tüketim olayı tüm dünyayı sardı, insanların dinledikleri müziği hissetmeye, üzerinde durup düşünmeye bile tahammulü yok. Gençler ise bu zarganaların sahte hayatlarına özenip onların peşinden gidiyor.

Hergün radyoda, avmde, işte, cafede.. bu b*ka maruz kalıyorum inan bir cümlesi bile aklımda yok, hepsi birbirinin aynısı ve yapay. Malesef gerçek müzik dinleyen son nesil biziz gibi, bu sene manowar, scorpions, pentegram, epica.. konserlerine gittim göz yaşlarına boğuluyordum, hala muazzamlar ve muhtemelen bu son turneleri, sonrası yok.

İşin kötü yanı arkadan gelen, kitleleri etkileyecek, popüler kültürle başa çıkabilecek pek rock grubu vs de kalmadı. Belki maneskin.

Bu seviyede düşünen çok insan var ama inan şaşırırsın, sadece biraz arka plana çekildik, çeşitli etkinliklerle gün yüzüne çıkıyoruz. oralardan bi ortam yakalayabilirsin, özellikle bu sene bayağı sağlam konser oldu-oluyor. Hanımla gitmesek bayağı sosyalleşirdim herhalde :)

profesyonel kahveci?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahref156
    tahref156's avatar
    Erkek

Valla ben youtuba giriyorum, eski arabesk rap yazıyorum, onları dinliyorum. :)

Sende youtuba eski Türkçe rock şarkılar yaz çıkanları dinle.

Şimdi artık bu bahsettiğin müzikler yerine başka şarkılar açıp dinlersen eski kafalı sayılıyorsun.

Çoğu insan bu tür müzikleri sevmek zorunda bırakıldı.

🥒
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

dönemsel normal böyle şeyler. 1-2 yıla biter artık. kimler geçti gitti. ama şu son dönemdeli rap popülaritesindeki kalitesizlik beni de raharsız ediyor. sözler genelde vurdum kırdım içtim sıçtım bak kafam nasıl güzel falan. çoğu "sanatçı" da kafası güzel tipler. ceza'dan sagopa'dan nerelere gelmişiz. 

tabi ben aşırı rahatsız olmuyorum, çünkü fazla dinlemiyorum. yorumum sıradan bir eleştiri. herkes istediğini dinler.

ama eski rockçıların kalitesi falan ona da pek katılmıyorum. tabi eskiden ne anlaşıldığına da bağlı. cem karaca, barış manço dönemleri başkaymış ben de görmedim ama dinlerim ergenliğimden beri. ondan sonraki 90lar 2000lerde çok da bi kalite olduğunu sanmıyorum ortalamada. arada iyiler mutlaka çıkıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=PHKQNPy9eqc 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Yaşlandın çünkü. Böyle ortamları bulamama sebebin bu.

Kesin olarak bir kalıba koymak yanlış olsa da her nesilin bir önceki ve bir sonraki nesillerin beğenileri, eğilimleri farklı olur.

Kendini bir düşün. Küçük yaşlarda annen ve babanın rock ı dinlediğinde ki aldığı zevki gördüğünde garipsememiş midir ? ailen bu ne dediğini anlamadığım böğürenleri dinleyerek ne zevk alıyor bu gerizekalı diye içinden geçirmemiş midir ? Onlar zamanında Türk halk musikisi, Türküler, arabeskler dinlenlerken rock ı onlara beğendirmen biraz zor olmaz mıydı ? "Satanist mi olacaksın sen ?" diye dizilerde replikleri dolaşırdı. Zamnında Rock ta senin tabirinle gençleri ele geçiren bir virüs olarak görülüyordu. Şimdi aynı tabiri sen söylüyorsun.

O kadar uzağım ki Uzi kim diye bakayım dedim he bu şarkıları söyleyen o muymuş diye tepki verdim. Şarkının 10 15 sn lik kısmı için dinlenilen, autotone kullanıp aynı ritimden aynı melodiden 1500 tane şarkı üreten yeni rapçilerin şarkılarını ben de dinleyemiyorum ama yeni nesil bunlara maruz kalarak ya da isteyerek dinlemeyi seviyor. İster istemez bir kültür oluşuyor.

Uyuşturucu güzellemesi, sen benimsin olmadı zorla sen benim olacaksın, ben de para çok, benim arkam sağlam bak bu da silahım temalı yeni nesil şarkıları bir kenara bırakırsak yinede güzel şeyler çıkabiliyor. Zehirlenme olarak görmüyorum bu durumu. Her dönem olan bir şey.   

https://www.youtube.com/watch?v=wXXbTPQVI_o

hypnot1c tarafından 24/May/24 12:15 tarihinde düzenlenmiştir

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

lise vs dönemi punk-grunge-rock dinleyen kitle geldi gözümün önüne hiçte öyle kaliteli felan değildi aq pislik içindeydi millet :W

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

Kimsenin ne dinlediğine karışmak kimsenin haddine değil. 

Ancak bahsetmek istediğim başka bir durum var: Bu yapılan müziğin yada müzisyenlerin sanat/sanatçı olduğunu düşünmüyorum.

Geçende bir video vardı adam konser veriyor, yere yatmış, playback yapıyor. Şarkının sikirt sikirt bölümünü söylüyor. Bu mu 2024 yılında sanat?

Ne sözlerin bir kalitesi var, ne müzik süreleri eskisi gibi, ne müzik eskisi gibi müzik.

"Ver bakayım akdo!..."

---

Eskiden ortalama bir şarkı 3:00 - 3:30 olurdu. Şarkıcının anlatmak istediği bir derdi vardı ve bunu sözlerle gayet güzel dile getirirdi. Bilhassa rap müzikte böyleydi. Ceza'nın, sagonun, fuat'ın, içinde tekrar eden nakaratı olmayan şarkıları var, bilirsiniz.

Şimdiki şarkılar sadece sürekli aynı giden bir altyapı ve üzerine sadece nakarat. Süreler 1:30-2:00 arasında. Yazılan bir dörtlük nakaratı 4 yada 6 kere tekrar ediyor ve şarkı bitiyor.

Bu sanat mı şimdi?

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek
    DaSpOnGe bunu yazdı

lise vs dönemi punk-grunge-rock dinleyen kitle geldi gözümün önüne hiçte öyle kaliteli felan değildi aq pislik içindeydi millet :W

bende rap dinliyorum arada sırada ama bahsettiğim şey rock ın yukselişte olduğu zamanlar da bile bu kadar hakim bir kültür yoktu.

şuan rap ten başka bişey çalmıyor radyolarda cafelerde iş yerlerinde sokaklarda mekanlarda... katılıyorum dönemsel olabilir ama kaliteli değil. şarkıları dinleyince beynim kan ağlıyor. 

Örneğin bizim zamanımızda da ortam karı kız erkek seks para mevzuları dönerdi ama meyvesini bi süre sonra evlilik , çocuk, kariyer ve entellektüelite olarak verirdi..

şuan bu rap ortamlarına bakıyorum günü birlik seksler adam kullanmalar kahpelikler para uyuşturucu sanki rap müzik bunları örtpas eden sahte bir kimlik gibi...

beni rahatsız eden şey bu. yoksa kim ne dinlerse dinlesin banane...

düzenleme: herkesin yaşam tarzı kendine haddim değil karışmak ama yapaylık ve sahtelik uyuşturucu ve para hırsı güç elde etme adına zehirlenmeyi bile isteye kabul etmeyi beynim kabullenmiyor...

hepimiz bir ortamda cigara takılmışızdır hepimiz günü birlik takılmışızdır hepimiz belli bi dönem hata yapmışızdır ama bunların en dibini yaşam tarzı benimsemek ve bunu rap müzik çatısı altında yapmak mesele bu.

Hakkinen tarafından 24/May/24 12:43 tarihinde düzenlenmiştir

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

Rap var.

https://www.youtube.com/watch?v=KHM67EpqwPA

Rap (!) var ??!?!

https://www.youtube.com/watch?v=6p5xCeIzvks

Sonuc olarak kim ne istiyorsa dinliyor, insan kalitesine gore populer olan degisir...

anca gidersin...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

@garga ya katılıyorum.

Reymen meymen acayip tutuluyorum.

Bu millet bilmem kaç milyon şunu dinledi ya;

Aldı dünya çantasını
    Gidiyor, bıraktı bize fazlasını
    Dönüp bakmaz arkasına
    Bi' de gel tat kalbimin bombasını

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
Toplam Hit: 2199 Toplam Mesaj: 29
rap rock