Rap Müzik Adı Altında Türkiyeyi Ele Geçiren Virüs

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    izleyici
    izleyici's avatar
    Erkek

Tak kulaklığı istediğini dinle reis virüs mirus çok kafa yorma bırak akışına 

#hayat bir sifreleme algoritmasından ibaret.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antichrist
    antichrist's avatar
    Erkek

Yıllarca arabesk adı altında yoksunluk zamanlarını dramatize ederek duygulardan milleti esrarkeş, depresif yaptılar. İnsanlar da kendini anlattığı için bunları dinleyip yalnız değilmişim diyerek sustu oturdu, içine attı her şeyi katlanmak zorunda kaldı.

Şimdiki nesil ise "asi, kural tanımaz, kural değiştiren" ünvanlarıyla palazlandığı için "skerler düzeni" modelinde temelsiz, gazlayan şarkılar trend oluyor.

Döneme göre şarkı kültürü değişir. Amerika'da "gerçek rap" dediğimiz mesele de aslında temelde bunun üstüne kurulu. Genelde zencilerin üstünden coşmasının sebebi de bu. Tarihsel geçmişler vs.

Güzel rock dönemi 80'lerde bitti hocam. Yeni kaliteli içerik arama. Yap klasiklerden bir playlist döndür döndür dinle.

|~_~|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Kusak catismasi amk :) Yaslandiginizin farkina varin. Kalite yarrak gibi ona diyecek laf yok ama degisim boyle bir sey. Bazen sancili, sikintili ama kacinilmaz. 

Sunu herhalde 13-15 yil once dinlemisim amk, sorsan birkac yil oncesi gibi ! 

https://www.youtube.com/watch?v=aamb-5cTZls

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    numune
    numune's avatar
    Erkek
    Hakkinen bunu yazdı

Araba, ev, cafe, etkinlik, festival, konser, düğün her yerde kafamın içinde zonklayan ve artık tahammül edemediğim son 7-8 senedir özellikle son 3-4 senedir yayılan bu virüsün bir çaresi bulunabilir mi?

1970-80-90-2000 her 10 yıl kendine özgü stiliyle gönlümüze taht kuran, duygu yüklü rock dönemini nasıl yıktı bu rap ???

her biri ayrı ses ve stile sahip yüzlerce rock sanatçısı nasıl yok oldu da birbirinin kopyası aynı stil aynı ton, aynı beat aynı sözlerin laciverti rapçiler  populer oldu ?

Geçen gün eski mahalleme gittim 15 yıl sonra.. biz ergenken de saçma sapan işler yapar kılıklara girerdik ama bi ortamda rock dinleniyosa muhabbet kaliteli olurdu. 

Şimdi ilk bakışta aşık olunası insanların evine gittiğimde uzi açılması ve dinlenmesi benim beynimi kemiriyor. 

İş yerinde, iş yaptığım insanlar, yeni tanıştığım kişiler, çevrem hepsi zehirlenmiş durumda...

belli ki bu dönem daha da sürecek..

derdini sikeyim demeden önce bahsettiğim güzel rock ortamlarını nereden bulabilirim tekrar? 

brocum bir aralar ağır metalciydim şuan müslümden tut haykiye kadar her türlü müziği dinlerim hatta sagopayı bir başka keyifle dinliyorum. elbette sikik sokuk şarkılar olacaktır fakat takma bu kadar. yaşlandık artık o ortamlarda eskide artık bence 

Götüyle inatlaşan donuna sıçar
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Nasıl ki saç traşı insanın karakterini nasıl belli ediyorsa dinlediği müzik de aynı oranda olmasa bile büyük oranda belli eder. Tas kafa biri gece tek başınıza karşısınıza çıksa tedirgin olup yolunuzu değiştiriyorsunuz belki. Dinlediği müziğe göre de değiştirmeniz gerekebilir. Siz hiç senfonik metal dinleyen birinin eski sevgilisi başkasıyla çıkmaya başladı diye sevgilisini ya da onun yeni sevgilisini kestiği haberini duydunuz mu? Müzik kültürdür kim ne dinlerse dinlesin değil bence. Ayrıca kafa zaten bi boka basmıyorsa nasıl ki gündüz kuşağı programları beyni uyuşturup iyice mala bağlatıyorsa müzikler de aynı etkiyi yapıyor. Sonra o mala bağlayanların hepimize zararı oluyor. Ben en iyisini dinliyorum herkes bunu dinlesin demiyorum ama tarz ne olursa olsun sanat değeri olan müzik dinlesin insanlar. Ben mesela caz dinlemem ama caz dinleyen biri gecenin bir vakti önünü kesip bıçak çekmez sana. Dinlemiyorum diye bu ne sikim müzik demem caza. Ama şu siktiğimin autotune'unu kim kullanıyorsa olmayan ses tellerine sokayım onların. Yenetek yok bi sikim yok autotune'la şarkı yaptıklarını sanıyorlar. Autotune ile Devlet Bahçeli'nin miting konuşmasından da şarkı yapılıyor. Bir de müzikte enstrüman olacak. Pek dinlemiyorum ama tekno falan dinlenir de saçma sapan dijital seslerle tuhaf bir şeyler yapıyorlar.

Dinlenilen müziğin iq ile kesinlikle alakası var. 2-3 dijital sesle, çok basit sözlerle yapılan bir müziği herkes anlar ama 8-10 farklı enstrüman kullanılan, derin sözler yazılan şarkıları kafa basmayınca gürültü deyip dinleyemiyorlar. Adamın beyni o enstrümanları ayıramıyor hepsi birbirine karışınca gürültüymüş gibi geliyor.

Benim çocuk 4,5 yaşında. 1 yıldan uzun süredir birlikte müzik dinliyoruz. Bildiğin oturup klip, canlı konser kaydı ne varsa izliyor. Hatta çizgi filmlerden daha dikkatli izliyor ve dinliyor. Hergün yarım saat bir saat kucağımda müzik dinliyoruz. Ben zorla yönlendirmedim benim dinlediklerimden sevdiklerini kendi söylüyor. İlk en sevdiği şarkı gamzedeyim deva bulmam idi. Sonradan Haggard, Hayko Cepkin, Rammstein, Barış Manço (sadece domates biber patlıcan gibi çocukların seveceği şarkılar değil mesela dönence), MFÖ vs sevdi. En çok sevdiği Hayko Cepkin ve Haggard. Eğer ölmezsek burası da bir 15-20 yıl sonra hala duruyor olursa gelip yazarım benimki bu tarzları dinliyordu büyüyünce şöyle oldu, tanıdıkların çocukları da sefo falan dinliyordu onlar ne oldu. O kadar yılda unuturum sanmayın bu konu benim için çok önemli o yüzden unutursak kalbimiz kurusun :)

Aha çocuk da bu. Geçen sene falan çekmiştim. Büyük ihtimalle 3,5 yaşında bile değildi.

https://www.youtube.com/watch?v=v43c1loA3jY 

Bu arada ben de lise yıllarında falan çok kaliteli müzik dinlemiyordum ama internet yok, çevremin çoğu arabeskçi çevrenin etkisiyle mecbur onlarla benzer şeyler dinledim. Almanya'daki senfonik metal grubundan 90'lar Rizesinde nasıl haberim olsun :) İnternetin yaygınlaşmasıyla 2000'lerden sonra çevremdekilerden her yönden farklılaştım.

DarkSkull tarafından 25/May/24 00:04 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Biraz kulaklarımız temizlensin.

https://www.youtube.com/watch?v=n7_ObtKRZfA

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

Norm Ender in eski şarkilari efsanedir. Dinlemeyen varsa tavsiye ederim.

lrny.app
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seyhzade
    seyhzade's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=vu1_YFoIUUk

güzel siyasi şarkıdır. 

bu elemanı hatırlayan var mı. Komik bir hikayesi var aşağı bırakıyorum. adam rocku diye satanist muamelesi görüyor. eskiden harbi böyleydi ama kedi de kesiyordur bunlar muhabbeti vardı.

2000ler iyiydi gotikler, emolar geçinip gidiyorduk.

https://www.odatv.com/guncel/satanist-diye-gozaltina-alinan-isim-yillar-sonra-neler-oldugunu-anlatti-117971

eskilerden siyasi bir rap daha bırakam

https://www.youtube.com/watch?v=nFhLKEqP__o

seyhzade tarafından 25/May/24 08:02 tarihinde düzenlenmiştir

Önce hayaller ölür sonra insanlar...
Toplam Hit: 2694 Toplam Mesaj: 29
rap rock