Redbull Haram Mı Helal Mi?
-
hocam içmedim ama kafa yapıyormu ?
-
haram olması için bi tane neden söle
-
İslam da allah'ı zikretmekten (unutmak) alıkoyan her sey inanan için zararlıdır der.
Alkol haramdır der ;
Çünkü içince kendini kaybedersin herhangi bir davranısın sana ve cevrene zarar verir en önemlisi alıskanlık yapar vücüdü öldürür. Bu yüzden haramdır
Zina haramdır der ;
Çünkü toplum düzenini bozar.Evlilikler ortadan kalkar hiyararşik düzen dagılır dolaylı olarak devleti olusturan aileler kurulmaz ve devlet düzeni tam saglanamaz toplum hayatı biter.Bu yüzden haramdır.
Vs....
Haram kelimesi bir tartısılmazlık anlamı katar gercek anlamının yanında.Çünkü yasak Allah tarafından hukmedilmiştir.Bu yüzdendir ki kimse içmesin kimse yapmasın diye genellenir.Her insan bir olmadıgı için herkesin karakteri ve iradesi aynı degildir.Sonuç olarak islam dinininden bakıldgı vakit olaya.İçtigin zaman kendini kaybetmiycek sekilde iradeye sahipsen ona buna ve kendine zarar vermiyorsan alkolun haram olusunun önünde hiç bir engel kalmaz.Ancak bu dinde tartısılmazlık anlamı olan haram kelimesi ile herkesin aynı iradeyi gösteremiycegi seklinde ön gürüldügü için haram olarak adlandırılmıs.
O çok müslüman olan bazıları gazetelerde daha anne karnındaki bebegin siyah beyaz ultrason resmini bile mozaikleyerek geçirdikleri boş zamanı göz önüne alsınlar.Çok müslümanlar ya ne yapmıslar bu zaman kadar..İranlı matematikci şair üstad hayyam vardır.Şarapci derler ona bu çok müslüman takım asagladıklarını sanırlar ama hangisi yasadıkları cografyada toplumda ülkede dünyada daha fazla sey yapmıstır.Hangisi cezalandırılır ki bosa nefes tüketip zamanı harcayanlar mı yoksa sarap içip matematik formülü üretip hayatı kolaylastıranlar mı.Geçin bunları arkadaslar ne yaptıgın çokta önemli degildir sonucu önemlidir.Kafan güzel oldugu halde ciddi bir sekilde namaz kılabiliyorsan o içtiginin ne sudan nede anne sütünden farkı kalır..
Velasıkkelam bos tartısma
-
tLG bunu yazdı:
-----------------------------birçok site gezdim net birşey yok.
İki görüş de eşit olarak savunuluyor.
bana gerekçesiyle birlikte bildiğiniz şeyleri anlatırsanız sevinirim... ama kesin şeyler söylemenizi istiyorum
BENCE ... gibi cümleler istemiyorum. bilimsel olarak açıklasın biri, içindekileri.
-----------------------------
Simdi ortami germek gibi olmasin ama, haram yada helalmi diye dinsel bir konuyu, bilimsel olarak nasil aciklamalarini istiyorsun? -
E vodka'sız içersen tabi günahtır hatta israftır ama vodkaLı içersen Mübahtır :)
Şu meseLeye geLince..sizLer hasta oLduğunuzda hiç şurup içmiyor musunuz? ŞurupLarın çoğunda ne zamandan beri çözücü oLarak aLkol kullanıLıyor prospektüslerine bakın? Yada Kolonya,bunuda elimize döküp kokladığımızda içimizin yanması vs sonuçta alkol geliyor vücuda bu seferde hepimiz Potansiyel kafir veya Potansiyel ayyaşmıyız? :)
Hatta ve hatta en basidinden Krem,deodorant,parfüm bunları kullandığımızda da İslam'a karşımı gelmiş oluyoruz yada biLe biLe Günah mı işLiyoruz :D
Yada göz damLaLarı burun spreyLeri vs.. TartışıLacak okadar çok şey varki, meseLa sigara buda keyif verici bir maddedir.Mantıken sigara içende kafirdir öyle değil mi :) Ki günümüzde milyonlarca insan(müslüman) sigara içiyor..
Kısacası saLLa hocam harammı heLaLmi RedbuLL Vodka iLe güzeLdir tekrar ediyorum VodkaLı Mübahtır Vodka'sız günahtır :)
-
arkadaşlar bazı konulara açıklık getireyim...
1- ben redbull içtiğimde kafa bulmaktan çok, daha enerjik hissediyorum kendimi...
2- annem, turizm okulu mezunu ve yıllarca otellerde çalıştı. bana redbull içtikten sonra alkol koktuğumu söylüyor...
Ben ise bi arkadaşın da yazdığı gibi sitesinde bi kurum tarafından helal onayı aldığını belirtsemde, alkol kokusunu ayırt edebileceğini, yıllarca
içkilerin içinde çalıştığını söylüyor...
Şimdi sizce haram mı helal mi? tekrar soruyorum çünkü benim için önemli bir içecek.
konuyu, neden redbull içiyorsun şunu iç tartışmasına da çevirmeyin, cola içenler zararlı olduğunu bildiği halde içiyorsa,
ben neden onlar gibi davranayım? içtiğim şeyin zararı olup olmadığını bilmek istiyorum hepsi bu
-
aga bende krakerler vardı
anasonlu ama bu benim rakı içtiğim anlamınamı gelir bunu direkt söyle annene
birde annenin düşüncesi yanlış yıllarca alkolün içinde kalmışsa ayırt edemez onu
sigara içen adam mı bir ortama girdiğinde sigara dumanını daha iyi ayırt eder yoksa içmeyenmi bunu söle istersen
-
onu bunu bılmemdeeee arkadaslarla ıddaya gırmıstık ve 1 saate 10 yada 15 tana hatırlamıyorum ıcmıstımmm yerımde duramıyordummm eger haramsaaa göte geldık:D
-
MeTiN_7 bunu yazdı:
onu bunu bılmemdeeee arkadaslarla ıddaya gırmıstık ve 1 saate 10 yada 15 tana hatırlamıyorum ıcmıstımmm yerımde duramıyordummm eger haramsaaa göte geldık:D
-----------------------------süpersin hacı :D. Ben en fazla 4 tane çaktım arka arkaya. Yerimde duramıyodum ama enerjiden değil.
Çarşının ortasında feci çişim gelmişti. Goyveriyodum yemin ossun, koşarak gittim eve..
-
warlife bunu yazdı:
votkayla icersen helal yoksa öle alkolsüz icersen mındar etmiş olursunuz baaa virin israf etmen
-----------------------------aynen alkolsüz alınırsa israf yni haram xD