Redbull Haram Mı Helal Mi?
-
nuggets54 bunu yazdı:
-----------------------------
Redbull Farzdır :|
-----------------------------vur dedik öldürdün be kardeşim
-
nasıl içtiğine bağlıı :D
-
scuderia bunu yazdı:
ayrı bi penceredende bakarsak mesela hırsızlık yaparak kazandığın parayla redbull alırsanda haram olur...
-----------------------------niyekine hırsızlık harammı ki...
g.tünüzden fetva uydurmayın kardeşim :=)
-
dengesiz bunu yazdı:
bu arada redbull hiç denemedim ama burn deneyen varmı bence harika
-----------------------------ben zaten burn içerim sürekli, genel olsun diye redbull yazdım başlığa daha anlaşılır. burn'u herkes bilmio
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------İslam da allah'ı zikretmekten (unutmak) alıkoyan her sey inanan için zararlıdır der.
Alkol haramdır der ;
Çünkü içince kendini kaybedersin herhangi bir davranısın sana ve cevrene zarar verir en önemlisi alıskanlık yapar vücüdü öldürür. Bu yüzden haramdır
Zina haramdır der ;
Çünkü toplum düzenini bozar.Evlilikler ortadan kalkar hiyararşik düzen dagılır dolaylı olarak devleti olusturan aileler kurulmaz ve devlet düzeni tam saglanamaz toplum hayatı biter.Bu yüzden haramdır.
Vs....
Haram kelimesi bir tartısılmazlık anlamı katar gercek anlamının yanında.Çünkü yasak Allah tarafından hukmedilmiştir.Bu yüzdendir ki kimse içmesin kimse yapmasın diye genellenir.Her insan bir olmadıgı için herkesin karakteri ve iradesi aynı degildir.Sonuç olarak islam dinininden bakıldgı vakit olaya.İçtigin zaman kendini kaybetmiycek sekilde iradeye sahipsen ona buna ve kendine zarar vermiyorsan alkolun haram olusunun önünde hiç bir engel kalmaz.Ancak bu dinde tartısılmazlık anlamı olan haram kelimesi ile herkesin aynı iradeyi gösteremiycegi seklinde ön gürüldügü için haram olarak adlandırılmıs.
O çok müslüman olan bazıları gazetelerde daha anne karnındaki bebegin siyah beyaz ultrason resmini bile mozaikleyerek geçirdikleri boş zamanı göz önüne alsınlar.Çok müslümanlar ya ne yapmıslar bu zaman kadar..İranlı matematikci şair üstad hayyam vardır.Şarapci derler ona bu çok müslüman takım asagladıklarını sanırlar ama hangisi yasadıkları cografyada toplumda ülkede dünyada daha fazla sey yapmıstır.Hangisi cezalandırılır ki bosa nefes tüketip zamanı harcayanlar mı yoksa sarap içip matematik formülü üretip hayatı kolaylastıranlar mı.Geçin bunları arkadaslar ne yaptıgın çokta önemli degildir sonucu önemlidir.Kafan güzel oldugu halde ciddi bir sekilde namaz kılabiliyorsan o içtiginin ne sudan nede anne sütünden farkı kalır..
Velasıkkelam bos tartısma
-----------------------------Peki baal
Kendine zarar vermek Allahın emanet ettiği vucuta zarar vermek helalmidir ?
Şöyle açıklayayım..
Rasûl-i Ekrem (s.a.v.): "Ne doğrudan ne de karşılık olarak zarar vardır"33 buyurarak zarar vermeyi menetmiş Allah Teâlâ da "kendinizi elinizle tehlikeye atmayın..." (el-Bakara: 2/195), "kendinizi öldürmeyin...." (en-Nisâ: 4/29) buyurmuştur.
İsrâf: İsrâf malı faydasız yere harcamaktır: "Yeyiniz, içiniz, isrâf etmeyiniz" âyeti (el-A'râf: 7/31) ile "Peygamber (s.a.v.) malın boşa harcanmasını yasakladı."34 hadisi isrâfı haram kılmaktadır.Eğer içkinin zararı sadece sarhoş olmaktan ibaret değildir ...
İçkinin bir çok zararları vardır. Bazılarını şöyle sıralayabiliriz:
1 � İçki, beyin dokularının asabî faaliyetleri üzerinde menfî tesir yapar, hafızayı zayıflatır, hatta hafızayı kaybetmeye kadar götürür.
2 � Alkol, sinir sisteminde, beslenme rejiminde menfî değişiklikler yapar, damar sertliğine sebep olur.
3 � İçki, mikroplara karşı vücudun bekçileri olan akyuvarları zayıflatır, bunun sonucunda vücut hastalıklara hedef olur.
4 � Bira, bağırsaklardan kana, kandan böbreklere geçerken kalbi menfî yönde etkiler.
5 � Alkol mide ülserine sebep olan mide ekşimelerini artırır, bundan da öte, mide kanseri tehlikesini doğurur.
6 � Alkoliklerin çocukları, bu amansız dert ile birlikte doğar, çünkü bu illet babadan çocuklara geçer.
7 � Alkoliklerde mesane iltihaplanır, mide genişler ve yağ bağlar.kardeşim benim yazdıklarımı oku anlarsın herşeyi...
-
bizim mahalledeki imama sordum içmemek günahmış hatta kahvede 2 redbull ısmarladı kendimize geldik
-
xz bunu yazdı:
-----------------------------hazreti peygamberimiz redbull ile apdest almış , zero dağında. melekler bile şahittir ...
red bul içmeyen insan değildir zaten
-----------------------------ula peygamberimizi melekleri niye kariştıyon
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Simdi tarikatimizin cogu Redbull'a muspet olarak bakiyor , Vakti zamaninda birileri Redbull'a izafeten kanser ediyor diye fitne-i fesat ile cemaati-i tahribat'i karistirmaya bil fiil istirak ediyorlardi.Hatta bazilari seriste ederek Redbull'un satisini durmak istiyorlar idi.
Rene hocaefendi bu konuda en dogru bilgiyi bizlere nakletmistir. Rene hocaefendinin sahsi kemalati,tevazu'u edep ve ubidiyeti cok yuksek mertebededir.Bizlere naklettiklerini dikkatle dinleyip istirak etmemiz gerekir.
Yine bir sohbette Rene hoca efendi soyle bir soz'u degerli muridlere nakletmistir.
"Icen oldude icmeyen olmedi mi ? "
-----------------------------hocam tamamen latince kelime kullanmızsın nerede bu türkçe :S
-
bu arada redbulla vbiz boğa spermi diyoruz.
ve ben kocaelideyken bi gece buz gibi havada yalansız içmiştik kız arkadaşlar falan. ben iki tane diktim arabaya atladım sürdüm biraz ddim duralım burada ben çıkardım arabadan kuruyemişleri cipsleri sonra o buz gibi havada yandım çıkardım montu üzerimde tişört kaldı yanda bi incir ağpacı vardı küçük tepesine çıktım o hışımla :S insan kendini tutamıyo etkiyi bulunca, ağaçta barfix çektim baya bi ama sonradsı berbat :S etkisi geçince kolumu kaldıramamıştım.
-
REbullun hic bir etkisini goremedim. herseyin super tam bumu eksik bilgin . yani bumu kaldi . redbul ... ic sen ne olur icmesen ne olur.