"+Rep","Emeğe Saygı" Nedir? - Toplumsal Soruna Parmak Basıyoruz :P
-
Evet müridler, her dandik forumda görmeye alışkın olduğumuz;
+rep,emeğe saygı,teşekkür edin,cevap yazın,bunca hit var niye kimse teşekküt etmedi vs..
Acaba bunları yapanlar kendilerini bu şekildemi tatmin etmeye çalışıyorlar?
Yada hangi ileri zekalı insan evladı, binlerce dolarlık programın emeğini hiçe sayıp korsan paylaşım yaparken neden "emeğe saygı" diyor?
İşi sadece emek hızrsızlığı oluken neden konunun sonuna emek hırsızlığı yapmayın diyor? Yoksa kendisini Robin Hood mu sanıyor ve "Ben zenginden alıp fakire veririm ama benden çalmayın"diyor?
Neden süper zeki forum yöneticileri sırf üye kazanmak için verilen linkleri üye olmayanlara kapatıp "emek hızrsızlığı olmasın" diyor? Ve foruma sadece birşeye bakmak için gelen ve birdaha uğramayacak olan ziyaretçileri neden üye yapmaya çalışıyor? Kendine küfür edilmesinden mi hoşlanıyor? Yada insanları boş yere uğraştırarar zevk mi alıyor? Yoksa mysql tablolarınımı şişirmek istiyor? Sırf üye sayısı fazla olsun diye g*tünü yırtan site yöneticileri neden kendileri kullanıcı oluşturmuyor?
Neden kendileri diğer sitelerden konu araklarken kendi konularının araklanmasına patlıyorlar?
Neden neden ve neden?
Ve Şeyhimizin bukonudaki tutumuna sonuna kadar katılıyorum. Tarikatımız çok yaşa :)
-
rep mevzusu
özgüven eksikliği olan asosyal kişilerin toplumlan göremedikleri saygı ve sevgiyi çeşitli yollarla karşılama çabası
rep, teşekkür mesajı gibi hedelerin kendilerine saygı kazandıracağı inancı
emek hırsızlığı mevzusu
kendileri birşey üretmemiş ve bunun ezikliğini içlerinde acıyla yaşayan karakterlerin birşeyleri kendilerine mâl etme çabası
adeta filmi kendileri çekmiş ve kendileri oynamışcasına sahiplenme olayı
-
ne kadar rep o kadar gaz.
-
başka yoruma gerek bile yok,ağzına sağlık Prom :)
-
hiç forumun olmamış yada tbt dışında paylasim yapmamissin sanirim
rapid ve torrent delisi olarak ve genel de binlerce post sahibi olarak (bir çok forumda)
şunu diyim sana rep saygının göstergesidir normal hayatta parası olan arabası olan hava atıyorsa forumlarda post sayısı ve rep bunu belirler
(tbt standart dışı forun sistemiyle böyle şeylerin yeri değil tabi tecrübe önemli),
sonra o teşekkür olayı konu nun up olmasını sizin ve forumun daha çok ilgi çekmesini sağlar ,
(rapidden dosya eklediyseniz bir konu nun up olmasının size çok faydalı olacağını bilirsiniz ),,
emeğe saygı ben o dosyayı kendim üretmiyor olsam bile 2saat sıkıştırıp 2 gün upload ediyorum ve emek harcıyorum okadar (dosya olmasa bile bilgi paylasıyorum),
paylasilani bedava kullanıp duruyorsan ekleyene teşekkür etmeyide bileceksin...
neyse şimdi zamanım olmadı için kısa tutuyorum ama sağdece emek harcayan üreten değildir hizmet de emek'tir bunları düşün öyle gel,
yoksa ne rapidde dosya ne torrentte seed bulursun,,,
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------rep mevzusu
özgüven eksikliği olan asosyal kişilerin toplumlan göremedikleri saygı ve sevgiyi çeşitli yollarla karşılama çabası
rep, teşekkür mesajı gibi hedelerin kendilerine saygı kazandıracağı inancı
emek hırsızlığı mevzusu
kendileri birşey üretmemiş ve bunun ezikliğini içlerinde acıyla yaşayan karakterlerin birşeyleri kendilerine mâl etme çabası
adeta filmi kendileri çekmiş ve kendileri oynamışcasına sahiplenme olayı
-----------------------------paylaşmayı değil sadece sömürmeyi bilen kesimin kafasındaki saçmalıklar da bunlar bunları da bilmek lazım tabi
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------neyse şimdi zamanım olmadı için kısa tutuyorum ama sağdece emek harcayan üreten değildir hizmet de emek'tir bunları düşün öyle gel,
-----------------------------
tabii öyledir
mesela adamlar yıllarca çalışır yüzlerce binlerce adam yıllarca çalışır
milyon dolarlar harcar
ve bu çabalarının karşılığında senden 5-10 lira isterler (filme gelip seyretmen veya vcd-dvd satın alman)
buna karşılık başka biri gelir bi şekilde filmini korsan olarak edinir, bilgisayara "upload" komutunu verip 2 saat "bekler"
senden bu "yoğun çalışmasının" karşılığı olarak ona saygı duymanı "abi büyüksün" gibi laflar söylemeni bekler
ki senden bunları beklerlerken sen onların dosyalarını indirip rapid puan kazandırarak zaten fazlasıyla karşılığını vermişsindir
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------paylaşmayı değil sadece sömürmeyi bilen kesimin kafasındaki saçmalıklar da bunlar bunları da bilmek lazım tabi
-----------------------------bu forumda ve burada olmayan birçok kişiye indirmeye uğraşmasın diye dvd yapıp göndermiş bir kişiyim
cebimde para varken de kargo parasını da ben ödedim, gerçekten param yokken ödemeli gönderdim.
3-5 de uploadım vardır, kimseye bana teşekkür et demedim.
ben mi paylaşmayı biliyorum yoksa senin paylaşmayı biliyor dediğin kişiler mi?
-
bi nevi sanal masturbasyon...
-
Tahribatta da teşekkür ile bi tarafı göğe varan adamlar var demek ki. Yaşlı bir adam beni karşıya geçirir misin diye sorsa bunlara "amca geçiririm ama önce teşekkür etmen lazım. Yoksa geçirmem ha!" diyecekler. Ek olarak adam aylarca uğraşıp program yazıyor sen onu çalıyorsun kullanıyorsun + çaldığını yayıyorsun millete ondan sonra da teşekkür bekliyorsun. Uygun bir resim koyup al sana teşekkür derdim ama neyse. Nasıl ki kimse kimseyi birşey paylaş diye zorlamıyorsa, kimseyi de teşekkür et diye zorlayamazsın. Konuya giriyorsun birşey arıyorsun 15 sayfa olmuş konu. 1. mesajdan sonrasının alayı teşekkür. Konuyla alakalı sorun olsa o kadar teşekkürün arasında sorunla ilgili mesaj bul bulabilirsen.
-
celoron bunu yazdı:
-----------------------------Evet müridler, her dandik forumda görmeye alışkın olduğumuz;
+rep,emeğe saygı,teşekkür edin,cevap yazın,bunca hit var niye kimse teşekküt etmedi vs..
Acaba bunları yapanlar kendilerini bu şekildemi tatmin etmeye çalışıyorlar?
Yada hangi ileri zekalı insan evladı, binlerce dolarlık programın emeğini hiçe sayıp korsan paylaşım yaparken neden "emeğe saygı" diyor?
İşi sadece emek hızrsızlığı oluken neden konunun sonuna emek hırsızlığı yapmayın diyor? Yoksa kendisini Robin Hood mu sanıyor ve "Ben zenginden alıp fakire veririm ama benden çalmayın"diyor?
Neden süper zeki forum yöneticileri sırf üye kazanmak için verilen linkleri üye olmayanlara kapatıp "emek hızrsızlığı olmasın" diyor? Ve foruma sadece birşeye bakmak için gelen ve birdaha uğramayacak olan ziyaretçileri neden üye yapmaya çalışıyor? Kendine küfür edilmesinden mi hoşlanıyor? Yada insanları boş yere uğraştırarar zevk mi alıyor? Yoksa mysql tablolarınımı şişirmek istiyor? Sırf üye sayısı fazla olsun diye g*tünü yırtan site yöneticileri neden kendileri kullanıcı oluşturmuyor?
Neden kendileri diğer sitelerden konu araklarken kendi konularının araklanmasına patlıyorlar?
Neden neden ve neden?
Ve Şeyhimizin bukonudaki tutumuna sonuna kadar katılıyorum. Tarikatımız çok yaşa :)
-----------------------------tamamen katılıyorum.
+rep = tatmin olmaya ihtiyacı olanların istedikleri zımbırtı.
emeğe saygı = yaptığın paylaşım bi boka benzemiyor ama kalbin kırılmasının kısacası.