"+Rep","Emeğe Saygı" Nedir? - Toplumsal Soruna Parmak Basıyoruz :P
-
MaliAcikgoz bunu yazdı:
-----------------------------
bi nevi sanal masturbasyon...
-----------------------------:D koptum.
-
bende teşekkür istemem rep istemem ama böyle şeyler önemlidir farklı yerden bakıyorsunuz ,
ben öyle çıkıpta 1000rep wer al sana film demem zaten paylaşıyoruz o rapid pointleri de sanki milyon dolar kazandırıo okadar paylaşmanın karşılığı
1 aylık free rapid buda herkezin aynı anda dosyamı indirmesini sağlıyo max 1O times deil yani rapid hesabımda 55 gb oyun film müzik var hepsi nin de linkleri paylaşılmış durumda acaba prem olmasaydı o kadar olabilirmiydi?
sen istediğine dağıtıyor olabilirsin ben de diyorum teşekkür fln istemem ama bişi paylaştıktan sonra bir saol yazmak insana çok iyi geliyor ki
2saat değil günler ce upload yapıyorum ben 100mbps bağlantı yok bizde napalım...
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------hiç forumun olmamış yada tbt dışında paylasim yapmamissin sanirim
-----------------------------evet bunda haklısın. ben korsan oyun&program paylaşmam.tbt dışında hiç bir forumda takılmam. genelde programlama hakkında kendi yazılarımı yazarım, sonuna emeğe saygı demem, +rep istemem, isteyen kopyalasın istediği yere yazsın zaten amacımız bilgiyi yaymak diye düşünürüm, "hocam eline sağlık" diyince kendimi daha iyi hissetmem, biri yazımdan faydalanıpta bişeyler yapabilirse işte ozaman birine yardımım dokunduğu için sevinirim
bide hocam lütfen bize "upload ediyorum emek harcıyorum" gibi şeyler söyleme ki bizde seni kırmayalım :)
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------hiç forumun olmamış yada tbt dışında paylasim yapmamissin sanirim
rapid ve torrent delisi olarak ve genel de binlerce post sahibi olarak (bir çok forumda)
şunu diyim sana rep saygının göstergesidir normal hayatta parası olan arabası olan hava atıyorsa forumlarda post sayısı ve rep bunu belirler
(tbt standart dışı forun sistemiyle böyle şeylerin yeri değil tabi tecrübe önemli),
sonra o teşekkür olayı konu nun up olmasını sizin ve forumun daha çok ilgi çekmesini sağlar ,
(rapidden dosya eklediyseniz bir konu nun up olmasının size çok faydalı olacağını bilirsiniz ),,
emeğe saygı ben o dosyayı kendim üretmiyor olsam bile 2saat sıkıştırıp 2 gün upload ediyorum ve emek harcıyorum okadar (dosya olmasa bile bilgi paylasıyorum),
paylasilani bedava kullanıp duruyorsan ekleyene teşekkür etmeyide bileceksin...
neyse şimdi zamanım olmadı için kısa tutuyorum ama sağdece emek harcayan üreten değildir hizmet de emek'tir bunları düşün öyle gel,
yoksa ne rapidde dosya ne torrentte seed bulursun,,,
-----------------------------+10 rep
-
celoron bunu yazdı:
-----------------------------PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------evet bunda haklısın. ben korsan oyun&program paylaşmam.tbt dışında hiç bir forumda takılmam. genelde programlama hakkında kendi yazılarımı yazarım, sonuna emeğe saygı demem, +rep istemem, isteyen kopyalasın istediği yere yazsın zaten amacımız bilgiyi yaymak diye düşünürüm, "hocam eline sağlık" diyince kendimi daha iyi hisstemem, biri yazımdan faydalanıpta bişeyler yapabilirse işte ozaman birine yardımım dokunduğu için sevinirim
bide hocam lütfen bize "upload ediyorum emek harcıyorum" gibi şeyler söyleme ki bizde seni kırmayalım :)
-----------------------------senin bişi demenle kırılacak deilim yada başkaları ama ben sizin gibi bu işi 1-2 seferlik değil hep yapıyorum
sen kullan kullanma benim paylaştığım şeyi kullanan birinin bir teşekkür etmesi benim için çok şey ifade eder mutlu eder
ama sen nerden bileceksin? ve bu üstündeki ben paylaşmam bişi yapmam demene rağmen çok bilmişlik her tarafından akıyor
isteyen istediğini desin ben başkaları gibi teşekkür et link i atayım rep at paylaşayım yapmıyorum ama olması da kötü birşey deil
bakış açınız farklı sağdece..
-
nefsin çektiği itiyaçlardan birisi de "İTİBAR" dır. forumlarda moderator olmak için götünü yırtan üyelre denk gelirsiniz. Bu da o forum sayfasına olan sevgiden çok itibar kaygısından mütevellittir. Rütbeye,makama tapan bir millet oalrak da bunlara şaşırmamak gerekir. Zira "güç" erkeklik naraları ve itibarla gelecek diye beklenmektedir.
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------ama sen nerden bileceksin? ve bu üstündeki ben paylaşmam bişi yapmam demene rağmen çok bilmişlik her tarafından akıyor
-----------------------------paylaşım yapmadım derken korsanı kasdettim ve yazdım.
"çok bilmişlik her tarafından akıyor" derken ne söyledimde bunu çıkardın? hergün yüzlerce insanın yazı yazdığı yere bir yazı yazmak büyük birşey değil, ben bunla övünmüyorum. şimdi tbt ye baktınmı ben birçok kişiye göre çok çaylak kalırım. sözlerimden yanlış manalar çıktıysa özür dilerim. hiçbir şekilde hava atma yada bilmişlik taslama gibi bir niyetim yoktu.
evet yine haklısın farklı bakış açısı, bizde bunu burda farklı bakış açılıarıyla değerlendiriyoruz.
ama hiç korsanı upload etmek emek harcamak sayırlımı?
-
celoron bunu yazdı:
-----------------------------ama sen nerden bileceksin? ve bu üstündeki ben paylaşmam bişi yapmam demene rağmen çok bilmişlik her tarafından akıyor
-----------------------------paylaşım yapmadım derken korsanı kasdettim ve yazdım.
"çok bilmişlik her tarafından akıyor" derken ne söyledimde bunu çıkardın? hergün yüzlerce insanın yazı yazdığı yere bir yazı yazmak büyük birşey değil, ben bunla övünmüyorum. şimdi tbt ye baktınmı ben birçok kişiye göre çok çaylak kalırım. sözlerimden yanlış manalar çıktıysa özür dilerim. hiçbir şekilde hava atma yada bilmişlik taslama gibi bir niyetim yoktu.
evet yine haklısın farklı bakış açısı, bizde bunu burda farklı bakış açılıarıyla değerlendiriyoruz.
ama hiç korsanı upload etmek emek harcamak sayırlımı?
-----------------------------bir mp3 u paylaşmak belki sayılmaz ama insanı çok fazla uğraştıran şeyler var birde böyle düşün,,,günlerce arşivler le uğraşıp arkadaşlarım da kullansın diye sabah akşam upload yaptım günler oldu bunu ben sadece arkadaşlarıma değil herkeze verdim sayesinde her gün point kazanıyorym ama okadar emek çalışsam dünya para kazanırdım...
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------bir mp3 u paylaşmak belki sayılmaz ama insanı çok fazla uğraştıran şeyler var birde böyle düşün,,,günlerce arşivler le uğraşıp arkadaşlarım da kullansın diye sabah akşam upload yaptım günler oldu bunu ben sadece arkadaşlarıma değil herkeze verdim sayesinde her gün point kazanıyorym ama okadar emek çalışsam dünya para kazanırdım...
-----------------------------hocam birde şurdan bak;
bir hızrsız eve girmek için saatlerce plan yapıyor,
eve girmek için kendini yaralıyor, zorluklar atlatıyor
evden televizyonu,bilgisayarı alıyor ve binbir zorlukla götürüyor
hırsızın bu uğraşları takdiri hakediyormu? hayır
peki korsan kullanmamızı sağlayanların emeğine(!) saygı duymalımıyız? hayır
peki bunu bile bile biz korsan kullanıyomuyuz? evet :)
-
celoron bunu yazdı:
-----------------------------hocam birde şurdan bak;
bir hızrsız eve girmek için saatlerce plan yapıyor,
eve girmek için kendini yaralıyor, zorluklar atlatıyor
evden televizyonu,bilgisayarı alıyor ve binbir zorlukla götürüyor
hırsızın bu uğraşları takdiri hakediyormu? hayır
peki korsan kullanmamızı sağlayanların emeğine(!) saygı duymalımıyız? hayır
peki bunu bile bile biz korsan kullanıyomuyuz? evet :)
-----------------------------hırsız çaldıklarını senle paylaşıyormu acaba?