Robot Süpürge Tavsiyesi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2005
    Erkek

    Marka için yorum yapamam ama mutlaka haritalama özelliği olmalıdır.

    Bizde xiaomi mi vacuum mop akıllı robot var. Güzel temizliyor ama haritalama özelliği yok. Mal gibi hep aynı yerleri temizliyor, şarjına geri gidemiyor.


    .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CiRKiN
    CiRKiN's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek
    GoQaN bunu yazdı
    CiRKiN bunu yazdı

    Bende robot süpürge almayı düşünüyorum bilgili arkadaşlar yönlendirirse sevinirim yoksa boşa para verip hevesim kırılmasın... 

    sormak istediğim en önemli konu; 

    özellikle roborock için evimizde Wi-Fi yok malum prensesimiz epilepsi hastası ondan dolayı kesinlikle riske atamam ve Wi-Fi internet vs bağlatamam

    misafir odasında komşunun Wi-Fi iş çekiyor ama diğer odalarda çekmiyor onu da kullanabilirim bekleme istasyonunu misafir odasına kurmayı planlıyorum

    ev net 150 m2

    bu durumda roborock s7 yada s5 alsam evde sıkıntısız kullanabilir miyim ? 

    veya şu marka model Wi-Fi ye ihtiyaç duymaz daha verimli kullanırsın bunu al derseniz belirtirseniz sevinirim

    Dostum öncelikle çok geçmiş olsun ...

    Elbette bu konuda çok araştırma yapmışsındır ama sizde WiFi olmasa bile mutlaka komşulardan evi kapsayan WiFi ağı olacaktır diye düşünüyorum. Keza GSM sinyalleri de var.

    Soruna gelecek olursak net 150 m2 ev ciddi büyük bir alan robot süpürgeler için. Dolayısıyla bunun için alternatifin pek yok.

    2 yıldır ben de Roborock S5 Max kullanıyorum. Bu konuda kendini kanıtlamış ve sorunsuz bir cihaz. Evinin büyüklüğü için de fazlasıyla yeterli olacaktır.

    Her gün aralıksız full otomatik çalışıyor ve tüm evi süpürüyor. İlk kullanımdan yaklaşık 2 hafta sonra her gün kullanılınca evde toz alma olayı da bitiyor. Bu cihazların en temel avantajı da bu zaten. Düzenli kullanılması ve her cm2 alanı süpürmesi. Klasik elektrik süpürgesiyle bunu yapmak mümkün değil. Haznesinden çıkan toza halen daha inanamıyoruz.

    Mop tarafını biz hiç kullanmıyoruz bize nemli bez ile toz almak gibi geliyor. 10 günde bir klasik vileda ile silip geçmek çok pratik zaten su bile kirlenmiyor.

    WiFi olmaz ise bu tür cihazlar haritalamayı yapamaz, seçmeli oda temizliği yapamaz ve uzaktan çalıştırılamaz. Dolayısıyla her seferinde üzerindeki tuşa basarak komple evi süpürür ve her seferinde eşyaları duvarları vs anlamaya çalıştığı için temizlik süresi daha uzun sürer ve çarpa çarpa temizilik yapar (çarpmaların eşyalara bir zararı olmaz).

    Ancak şöyle yapabilirsin, ilk kurulum ve haritalamayı telefonunun internetini paylaşarak yaparsın. Peşinden takip ederek komple evi haritalandırırsın ve haritayı sunucuya kayıt eder. Daha sonra WiFi olmasa da bu harita üzerinden temizliğini yapar. 

    Bu konuda çok fazla kafa karıştıran yorumlara ve videolara denk gelirsin. Temel olarak bu cihazların emiş gücünün ve fırça sayısının bir önemi yok. Önemli olan stabil çalışmaları.

    Bu yüzden hiç maceraya girip farklı veya yeni modellerden alma, direkt S5 Max al geç.

    Geçen hanımla konusu oldu, gerçekten elimiz ayağımız olmuş. Özellikle eşyaları müsait ve m2 si büyük evler için olmazsa olmaz bir beyaz eşya denilebilir artık.

    Son olarak malum elektrik fiyatları da faiş zamlandı. Dolayısıyla ciddi elektrik tasarrufu da sağlıyor.

    Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim ama @GoQan tam anlamıyla aklımdaki tüm sorulara cevap vermiş ayrıca teşekkür ediyorum minnettarım 


    JACK TİESTO TAHRİBAT ... FAKİR BİR ŞİMAL KİLİSESİNDE ŞEYTAN İLE RAHİBİN MACERASI
Toplam Hit: 3122 Toplam Mesaj: 33
robot robot süpürge süpürge