Roman Okumak Faydalı Mıdır?
-
Faydası yadsınamaz araştırma, bilgi edinme kitapları bir yana, roman okumak da faydalı mıdır yoksa vakit kaybı mıdır?
-
Elbette faydalıdır :)
Gecenın bu vaktı aklına bu soru nerden geldı,ona sasırdım sımdı kardesım :)
En onemlı faydası,Okuman hızlanır,akıcı bır sekılde konusmana yardımcı olur.
Hem telafuzların cok ıyı bır hale gelır hemde roman sayesınde edınecegın bılgılerde olur,bazen bılmedıgım kelımeler dahı oluyor :)
Okumak hıcbır zaman,zaman kaybı dıye nıtelendırılemez her ne sekılde olursa olsun ;)
-
tabiki faydalıdır , okuduğun herşey sana bir şekilde fazlası ile geri döner ,
romanlar vb. kitaplar hayal gücünü ve düşünme kabiliyetini geliştirmeni sağlar
en çok dert yandığım olay anlaşılması zor çevrilen kitaplar he bide temposu düşük dünya klasikleri :)
-
insanlar bildikleri kelimeler kadar düşünebilirler roman okumak hem kelime dağarcığını genişletir hemde hayalgücünün gelişmesine yardımcı olur. ama kanaatimce okunacak ucuz bestseller kitaplar yada medya pohpohlamasıyla bir yerlere gelmiş kalitesiz yazarların boş kitapları zaman kaybı olarak nitelendirebilir özelliklede kısıtlı zamanı olanlar için.
-
oku kardeşim oku ne bulursan oku
tuvalete sıçmaya gidip çamaşırm makinasının üstünde duran deterjan ambalajını okurken kendini yakalayana kadar ne bulursan oku...
okumak candır...
kedi canını senin... :)
-
Açıkçası ben görsel canlandırma dışında pek bir fayda görmüyorum o da gözlere zararı, vakit kaybı gibi nedenlerden dolayı eksiler artıyı götürüyor. Romandan bir şeyler öğrenmeye gelince, ne hatırlayacağız ki ne öğrenmiş olalım?
Bu arada okuma alışkanlığım da hızlı okumam da kuvvetli, roman dışında günde en az 3 saat okurum.
-
Bence abartılıyor ya, her gün 2 saat kitap oku falan. İlgini çeken şey olursa oturur, okursun. O ne öyle günlük kitap okumayanın pipisi düşer falan. Entellektüel olmak da bence çok abartılıyor.
-
genellikle beynin 1 tarafını çalıştırmaktır kitap okumak ama roman okurken karakterleri beyninizde oynatmak istediğinizden imajiner bir görselik yakalarsınız buda beyninizin diğer tarafınızın çalıştığı anlamıa gelir. yani roman okurken düşünürsünüz. bilimsel bir yazı okuduğunuzda sadece anlamaya çalışırsınız.
-

-
okudugun bilgiler faydasız bile olsa okuma alışkanlığı kazandırır faydalı şeyler okumaya yöneltir
-
Ben photoshop ile uğraşıyorum.Ama yaratıcılık kısmında tıkanıyordum.Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bilim-kurgu tarzı kitap(hikaye,roman) hangisi gelirse
okuyorum inan ki benim için yaratıcılık , hayal gücünü kullanma konusunda gerçekten faydalı oluyor.