Roman Okumak Faydalı Mıdır?
-
Faydalıdır hemde çok ; Okuma hızını vs geçtim en başta olaylara bakış açını değiştirir.Yeri geldiğinde genişletmeyi , bakış açını değiştirmeyi öğretir falan. KrypT'ın dediği gibi hergün 2 saat olayı tamamen saçmalıktır bana göre.Misal ben bilim-kurgu,fantastik,polisiye severim. Sevdiğin türlerle başlarsan alışkanlık kazanman senin için daha iyi olur.Ama sakın Dünya Klasikleriyle başlama bırakırsın hemen.Özellikle Tolstoy,Dostoyevski falan.
-
tabikide boşuna hayal gücü tek gerçekliktir dememiş poe. farklı bakış açıları farklı tatlar yakalarsın. düşünme olgun genişler. felsefik düşünme yeteneğini geliştirebilirsin. polisiye okursan ayrıntıları daha iyi görür ve yorumlarsın vs.
-
Üniversite dönemime kadar tek bir kitap bile okumadım. Pişman değilim.
O zamanlar düşünce gücünün herşeyden üstün olduğuna inanırdım. Her konuda düşünerek sonuca ulaşılabileceğini savunurdum. Üniversite'ye başladığımızda Türk dili ders öğretmeni kitap okumanın insanlarla konuşmada yararlı olacağını, düşünebilme kabiliyetini geliştirebileceğini söyledi. Ben ne yaptım. Zaten olmayan kitap okuma isteğimi iyice göz görmeyen yerlere ittim. Oturdum. Kitap yazdım.
Öyle uzun uzadıya birşey değil. 50-60 sayfaya, kendimi ve çevremi yazdım. Beni bilen bilir. Bu konuda çokta kötü değilimdir.
Türk dili ders öğretmenine gittim. Bize kitap okumanın kafanızda kalıplaşmış nedenlerini sıralamıştınız. Ancak ben yinede kitap okumadım. Kendi kendime düşündüm ve kendi düşüncelerimle bir kitap yazdım. Buyrun okuyun. En azından benimle daha kolay ve daha doğru dialog kurarsınız.
O sene Türk dili dersim AA geldi.
Saygılar. -
Roman da oku, kişisel gelişimde oku vs.. ne okursan oku.İlgini çeken herbiişeyi oku.Okumanın zararı yok.