Roman Okumak Faydalı Mıdır?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NonStop
    NonStop's avatar
    Erkek
    Faydalıdır hemde çok ; Okuma hızını vs geçtim en başta olaylara bakış açını değiştirir.Yeri geldiğinde genişletmeyi , bakış açını değiştirmeyi öğretir falan. KrypT'ın dediği gibi hergün 2 saat olayı tamamen saçmalıktır bana göre.Misal ben bilim-kurgu,fantastik,polisiye severim. Sevdiğin türlerle başlarsan alışkanlık kazanman senin için daha iyi olur.Ama sakın Dünya Klasikleriyle başlama bırakırsın hemen.Özellikle Tolstoy,Dostoyevski falan.

darker than black...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

tabikide boşuna hayal gücü tek gerçekliktir dememiş poe. farklı bakış açıları farklı tatlar yakalarsın. düşünme olgun genişler. felsefik düşünme yeteneğini geliştirebilirsin. polisiye okursan ayrıntıları daha iyi görür ve yorumlarsın vs. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Üniversite dönemime kadar tek bir kitap bile okumadım. Pişman değilim.

O zamanlar düşünce gücünün herşeyden üstün olduğuna inanırdım. Her konuda düşünerek sonuca ulaşılabileceğini savunurdum. Üniversite'ye başladığımızda Türk dili ders öğretmeni kitap okumanın insanlarla konuşmada yararlı olacağını, düşünebilme kabiliyetini geliştirebileceğini söyledi. Ben ne yaptım. Zaten olmayan kitap okuma isteğimi iyice göz görmeyen yerlere ittim. Oturdum. Kitap yazdım.

Öyle uzun uzadıya birşey değil. 50-60 sayfaya, kendimi ve çevremi yazdım. Beni bilen bilir. Bu konuda çokta kötü değilimdir.

Türk dili ders öğretmenine gittim. Bize kitap okumanın kafanızda kalıplaşmış nedenlerini sıralamıştınız. Ancak ben yinede kitap okumadım. Kendi kendime düşündüm ve kendi düşüncelerimle bir kitap yazdım. Buyrun okuyun. En azından benimle daha kolay ve daha doğru dialog kurarsınız.

O sene Türk dili dersim AA geldi.

Saygılar. 

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Roman da oku, kişisel gelişimde oku vs.. ne okursan oku.İlgini çeken herbiişeyi oku.Okumanın zararı yok.

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
Toplam Hit: 4241 Toplam Mesaj: 25