Roman Okumak Faydalı Mıdır?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek

Fatih bunu yazdı:
    -----------------------------

Açıkçası ben görsel canlandırma dışında pek bir fayda görmüyorum o da gözlere zararı, vakit kaybı gibi nedenlerden dolayı eksiler artıyı götürüyor. Romandan bir şeyler öğrenmeye gelince, ne hatırlayacağız ki ne öğrenmiş olalım?

Bu arada okuma alışkanlığım da hızlı okumam da kuvvetli, roman dışında günde en az 3 saat okurum.

roman okuyorum ayağına gidipte dan brown,j.c. grange okursan dediğine katılırım ne bişey öğrenirsin ne de bişey hatırlarsın. ama gidipte suç ve ceza okursan ve raskolnikov'un iç bunalımları aklında kalmaz yada sana birşeyler öğretmezse zaten okuma pek okumaya elverişli bir yapıda değilsin demektir.

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek

hepsi bir yana konuşmayı öğrenirsin zaten konuşabiliyorum deme mesut yılmazda konuşuyordu eeeee ııııı iiiii eeeee vs...

okursan seri ve geniş bir cümle dağarcığı ile konuşursun.

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Ama yazmayı öğrenemezsin bak. Örnek; konudaki mesajlar.

while (1<2)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheIceberg
    TheIceberg's avatar
    Erkek

okuma hizini arttirir, muhabbet konusu olur ayni kitabi okuyan insanlarla, ama sonucta internette de bir suru yazi okuyorsun, eksisozluk vs gibi.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    esasında çok güzel bi olaydır farklı hayatlar yaşarsın farklı mekanlar zamanlar yaşarsın filmden farkı sen tasarlarsın karakterlerin duruşunu mimiklerini hatta ses tonunu dahi kurgulaman mümkündür eğer bunu yapabilirsen hiç bir film senin hayalin kadar güzel olamaz ayrıca her yazarın bakış açısı olaylara yaklaşımı bambaşkadır roman okurken bi nevi yazarın da iç dünyasına yolculuk edersin nerden aklına gelmiş neyden esinlenmiş acaba o an ne düşünüyodu da böyle bi fikir kafasında cereyan etmiş diyebilirsin kelime hazinen genişler bu kuru kuruya sözlük ezberlemek gibi değil cümle içinde belki nükteli söyleyişleriyle öğrenirsin cümlelerindeki akıcılığa hayret edebilirsin inanki farkeder yaşadığın dünyadan ayrılır sıkıntılarını umursamazsın bazen :D
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek

xxjokerxx bunu yazdı:

hepsi bir yana konuşmayı öğrenirsin zaten konuşabiliyorum deme mesut yılmazda konuşuyordu eeeee ııııı iiiii eeeee vs...

okursan seri ve geniş bir cümle dağarcığı ile konuşursun.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

MaTRiXe bunu yazdı:
    esasında çok güzel bi olaydır farklı hayatlar yaşarsın farklı mekanlar zamanlar yaşarsın filmden farkı sen tasarlarsın karakterlerin duruşunu mimiklerini hatta ses tonunu dahi kurgulaman mümkündür eğer bunu yapabilirsen hiç bir film senin hayalin kadar güzel olamaz.

Katılıyorum

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Yaratan Rabbinin adıyla oku,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

ozsar07 bunu yazdı:

oku kardeşim oku ne bulursan oku

tuvalete sıçmaya gidip çamaşırm makinasının üstünde duran deterjan ambalajını okurken kendini yakalayana kadar ne bulursan oku...

okumak candır...

kedi canını senin... :)

ben bunu yapıyorum :|

memento mori.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Faydası yadsınamaz ama kimi okuduğun da bir o kadar önemli. Direkt romanlarla değilde öykülerle, denemelerle, hikayelerle başlaman okuma azmini perçinleyebilir. Diğer türlü Tolstoy ile filan başlarsan sıkılabilirsin.

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
Toplam Hit: 4242 Toplam Mesaj: 25