Rottweiler Mi? Doberman Mı?
-
her iki cinstende köpek edinebilme şansına sahip olmakla beraber benim tercihim rottweiler dan yana. Zira çok sadık ve (özellikle) çok kuvvetli bir hayvan. Ayrıca alan korumasında bir silah kadar etkili. Bugün bir abimizle yaptığım konuşmada da kendisi özellikle rottweiler ın üzerinde durdu. Önümüzdeki birkaç hafta içinde heyvan gelecek ama gelmeden danışayım dedim sizce rotmu dobermi?
not: biraderim doberman hastası ben rotweiler kardeşimide ikna ettim ama müritlerden bu hayvanlardan birini beslemiş olan birisiyle görüş alışverişi yapmayı arzu ederim.
-
beslemedim ama rottweiler hastasıyım yawrusu 300 kaat param olsa şu saat alırım :) artı sadık kere kere sadıktır :)
-
bir rotweiler sahibi olaraktan diyorum ki bence rottweiler al, dobermanda güzel seviyorum ama hain olarak nitelendiriyorum sadece, arkadşımın dobermanı elimi dişlemişti bir keresinde o yüzden... rotweiler al sadıklığı ve mutluluğu yaşa, benim köpeğin resmide burada http://img111.imageshack.us/img111/2448/darkhg0.jpg
-
kız bi rottweiler im var .erkek olan daha iri ve güclü oluyo ama benim gibi hayvan gibi birini bile Kız cinsi rottweiler yere serebiliyo cok güclü bi hayvan .:) Tanıdıklarına hic bisiy yapmazken tanımadıgını yanına sokmuyo.HEhe oynamasıda cok zevkli,,,,
Rottweiler cok iyi ya güzel hayvan:
-
temel eğitimlerini kendinizmi yaptınız? Misal tuvalet eğitimi, komutlar falan?
Aradığım şu benim, zaten bahçe ve terasım olduğu için tuvalet eğitimine ihtiyaç duymuyorum yalnız alan koruması ve yabancıları yanına yaklaştırmaması
(sık sık yürüyüşe çıkaracağım içinde) sağda solda millete abanmaması lazım. Bu tip eğitimleri kendiniz mi verdiniz?
-
Tugrulpeder 1haftadir ben kopek bakimi ve egitimi uzerine arastiriyorum okuz gibi bilgilendim :) Egitim konusunda falan teorik her bilgiyi tamamladim,saglik desen one keza...Msn de goruselim bilgi paylasimi acisindan.Cinsleride baya inceledim ben "Golden Retriever" beslicem ...hatta mayis ilk haftasi 2aylik yavruyu alacam :) ...
Eski calistigim fabrikada rottweiler vardi 2 tane yavru manyak kopekler.Yabaci sinek ucurmuyorlar koruma ve bekcilik yonunden superler. Sen hangi amacla alacaksin ?
-
amacına gore iki cinside alabilirsin. egerki evimi barkımı korusun diyosan bu konuda doberman cok iyidir. kendi bolgesi belledigi yeri agresif olarak korur. rott da tabiki koruma kopegidir ancak doberman kadar agrasif ve hareketli degildir. dobermanda su sorunların olabilir, sokaga cıkım millete abanmasın demisin. millete abanmasa bile diger kopeklere abanabilir sagı solu belli olmaz. tabiki onuda duzgun bi egitimle istedigin ideal kopege cevirebilirsin. ben koruma kopegine(boxer) sahip birisi olarak doberman almanı oneririm(tabi asıl amacın evini kendini herhangi biseyi korumaksa). egitim vermeye gelince birkac kopek egitimi kitabı okuduktan sonra egitimi kendin verebilirsin. ben kendi kopegimin butun egitimini kendim verdim. dikkat etmen gereken en onemli şey ödül ve ceza kavramları. ikisindede aşırı kacma ve kesinlikle ceza olarak kopegini dovme.
-
ben eve alacam alan koruma/ bekçilik hususunda ilgileniyorum. (bide aşığım bu tür köpeğe ama kangalı geçemez kangal için alanım dar o bakımdan rot alacam)
insanları dövebilirim ama bir hayvanı asla dövemem. Bir ahyvana ne kadar eziyet ederseniz edin arkanızdan iş çevirmez ama insana
iyilik dahi etseniz arkanızdan bin türlü laf konuşur o bakımdan çoğu insana nazaran daha değerlidir hayvanlar gözümde. Yani diyeceğim ceza ve ödül kavramında aşırılığa kaçmayacağıma emin olabilirsin. :)
-
http://www.evcilkopekler.com/kopek-irklarini-karsilastirin?irk1=1035&irk2=951&irk3=0&tamam=Tamam
Doberman - Rott karsilastirmasi bi goz at baba.... Ev icin alacaksan "golden retriever" al :)
-
ya birde benim 2 tane körpe çocuğum var biraz tırsıyorum yani ama onların varlığına bir şekilde alıştıracaz artık yattığı yere çocukların giysilerinden falan koyarım.
compi bende o siteyi 2 gündür inceliyordum birde bu var
http://www.rottweiler.web.tr/rottweiler
-
Baba kucuk cocugun varsa gel "Golden Retriever" alalim sana :) dobermanla rott la ugrasma :)