folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Rottweiler Mi? Doberman Mı?

Rottweiler Mi? Doberman Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

her iki cinstende köpek edinebilme şansına sahip olmakla beraber benim tercihim rottweiler dan yana. Zira çok sadık ve (özellikle) çok kuvvetli bir hayvan. Ayrıca alan korumasında bir silah kadar etkili. Bugün bir abimizle yaptığım konuşmada da kendisi özellikle rottweiler ın üzerinde durdu. Önümüzdeki birkaç hafta içinde heyvan gelecek ama gelmeden danışayım dedim sizce rotmu dobermi?

not: biraderim doberman hastası ben rotweiler kardeşimide ikna ettim ama müritlerden bu hayvanlardan birini beslemiş olan birisiyle görüş alışverişi yapmayı arzu ederim.

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

beslemedim ama rottweiler hastasıyım yawrusu 300 kaat param olsa şu saat alırım :) artı sadık kere kere sadıktır :)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bokee
    Bokee's avatar
    Erkek
    bir rotweiler sahibi olaraktan diyorum ki bence rottweiler al, dobermanda güzel seviyorum ama hain olarak nitelendiriyorum sadece, arkadşımın dobermanı elimi dişlemişti bir keresinde o yüzden... rotweiler al sadıklığı ve mutluluğu yaşa, benim köpeğin resmide burada http://img111.imageshack.us/img111/2448/darkhg0.jpg
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kivanchh
    kivanchh's avatar
    Erkek

kız bi rottweiler im var .erkek olan daha  iri ve güclü oluyo ama benim gibi hayvan gibi birini bile Kız cinsi rottweiler yere serebiliyo cok güclü bi hayvan .:) Tanıdıklarına hic bisiy yapmazken tanımadıgını yanına sokmuyo.HEhe oynamasıda cok zevkli,,,, 

Rottweiler cok iyi ya güzel hayvan:

(Forum, Hikaye gibi bölümlerde opsiyonel olarak her yazdığınızın sonuna eklenen yazı)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

temel eğitimlerini kendinizmi yaptınız? Misal tuvalet eğitimi, komutlar falan?

Aradığım şu benim, zaten bahçe ve terasım olduğu için tuvalet eğitimine ihtiyaç duymuyorum yalnız alan koruması ve yabancıları yanına yaklaştırmaması 

(sık sık yürüyüşe çıkaracağım içinde) sağda solda millete abanmaması lazım. Bu tip eğitimleri kendiniz mi verdiniz? 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Tugrulpeder 1haftadir ben kopek bakimi ve egitimi uzerine arastiriyorum okuz gibi bilgilendim :) Egitim konusunda falan teorik her bilgiyi tamamladim,saglik desen one keza...Msn de goruselim bilgi paylasimi acisindan.Cinsleride baya inceledim ben "Golden Retriever" beslicem ...hatta mayis ilk haftasi 2aylik yavruyu alacam :) ...

Eski calistigim fabrikada rottweiler vardi 2 tane yavru manyak kopekler.Yabaci sinek ucurmuyorlar koruma ve bekcilik yonunden superler. Sen hangi amacla alacaksin ?

http://www.evcilkopekler.com/kopek-irklari/rottweiler

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    amacına gore iki cinside alabilirsin. egerki evimi barkımı korusun diyosan bu konuda doberman cok iyidir. kendi bolgesi belledigi yeri agresif olarak korur. rott da tabiki koruma kopegidir ancak doberman kadar agrasif ve hareketli degildir. dobermanda su sorunların olabilir, sokaga cıkım millete abanmasın demisin. millete abanmasa bile diger kopeklere abanabilir sagı solu belli olmaz. tabiki onuda duzgun bi egitimle istedigin ideal kopege cevirebilirsin. ben koruma kopegine(boxer) sahip birisi olarak doberman almanı oneririm(tabi asıl amacın evini kendini herhangi biseyi korumaksa). egitim vermeye gelince birkac kopek egitimi kitabı okuduktan sonra egitimi kendin verebilirsin. ben kendi kopegimin butun egitimini kendim verdim. dikkat etmen gereken en onemli şey ödül ve ceza kavramları. ikisindede aşırı kacma ve kesinlikle ceza olarak kopegini dovme.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ben eve alacam alan koruma/ bekçilik hususunda ilgileniyorum. (bide aşığım bu tür köpeğe ama kangalı geçemez kangal için alanım dar o bakımdan rot alacam)

insanları dövebilirim ama bir hayvanı asla dövemem. Bir ahyvana ne kadar eziyet ederseniz edin arkanızdan iş çevirmez ama insana 

iyilik dahi etseniz arkanızdan bin türlü laf konuşur o bakımdan  çoğu insana nazaran daha değerlidir hayvanlar gözümde. Yani diyeceğim ceza ve ödül kavramında aşırılığa kaçmayacağıma emin olabilirsin. :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

http://www.evcilkopekler.com/kopek-irklarini-karsilastirin?irk1=1035&irk2=951&irk3=0&tamam=Tamam

Doberman - Rott karsilastirmasi bi goz at baba.... Ev icin alacaksan "golden retriever" al :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ya birde benim 2 tane körpe çocuğum var biraz tırsıyorum yani ama onların varlığına bir şekilde alıştıracaz artık yattığı yere çocukların giysilerinden falan koyarım.

compi bende o siteyi 2 gündür inceliyordum birde bu var

http://www.rottweiler.web.tr/rottweiler 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Baba kucuk cocugun varsa gel "Golden Retriever" alalim sana :) dobermanla rott la ugrasma :)

Toplam Hit: 20452 Toplam Mesaj: 35