Rusça Bilenler: Rusça Öğrenmek Zormudur?
-
öğrenesim var heves sardı.adamların çok dokümanı sitesi vs var bu havuzdan faydalanmak istiyorum.google translate ile bi yere kadar.hafiften öğrenmeye kalksam zorlanırmıyım?
-
Universitede ingilizcenin yaninda 2. yabanci dillerimiz zorunlu ve bende rusca yi sectim :) 2. sinif derslerinden kaldim ama aslinda kolay dil :) Ilk basta alfabe ve yazmak zorlasada sonra cok kolay alisiyorsun ve yazip okuyabiliyorsun. Zor gozuksede, 3-4 aydan sonra cok rahat.
-
sanmıyorum zor olduğunu çünkü lalelideki bütün apaçi tezgahtarlar gelen giden ruslardan rusça öğrenmişler. adam bi kürtçe biliyor rusçayıda türkçeden daha iyi konuşuyor.
-
Dünyanın en zor dili Türkçe ve Çince oldugunu duymuştum.Ancak rusların alfabesinde bazı farklılıklar var.Onlar kasmazsa seni zorlamaz.Ayrıca nerde öğreniceksin kursa mı gidiceksin?kendi çabalarınla mı öğreniceksin?Buna göre değişir.
-
lalelideki elemanlar rusca biliyorlar ama nasıl biliyorlar sadece duyduklarıyla biliyorlar herhangi bir yazı veya soyledikleri kelimenin nasıl yazıldıgına dair bir fikirleri yok
soruna gelirsek bulgaristanda okuyorum eski ruscayla bulgarca aynı sayılırlar.
kiril alfabesinde yazıldıgı gibi okunuyor kelimeler ingilizce gibi değil fakat tense olarak ingilizceden cok daha zor
ayrıca kadın ve erkek konusmaları farklı
mesela bir kız ögrenci kelimesini studentka diye soyluyor ama erkek student diyor kızlarda ka eki geliyor.
fiilerde ekler değişiyor türkçedeki gibi öğeler var.
birde masa ağaç kapı lamba bunların hepsinin cinsiyeti var işte misal kapıya dişi olarak hitap ediliyor lambaya çocuk olarak pencereye erkek olarak bu şekilde herşeyin bir cinsiyeti var.
buglaristanda öğrendiğim birşey varsa oda bulgar sevgilin varsa bulgarca ögrenirsin.4-5 ayda bildiğin bulgarca konuşanlar vardı.aynı şekilde rusça içinde mümkün olduğunca ruslarla sosyalleşicen boyle ögrenirsin.
-
Ben Rusca bilirim :) Sadece sunu soyliyeyim, Ruscaya kolay diyen ya Rusca bilmiyor yada is olsun diye cevap yaziyor. Sadece alfabesini simge degilde harf olarak algilaman rahat 1 seneden fazla sureni aliyor. ve dildeki kelime sayisi cok fazla. disiler icin ayri, erkekler icin ayri ve notr kelimeler icin ayri. Cok zordur. ama dildeki kaba tinisi cok seksidir ;)
-
Sadece Türkçe biliyorsan ilk öğreneceğin yabancı dil Rusça olacaksa kolay. Ama İngilizce falan biliyorsan işler karışıyor. İstanbuldaysa + boş zamanın varsa ücretsiz kurslar var.
-
kelimeleri nesneleri dişi erkek diye niye ayırmışlar ki ?
-
neden zor olsun ki gerçi biz ingilizceyi zor öğrenen bir milletiz ama (genel olarak konuşuyorum yani büyük çoğunluk :D ) dünyanın en zor dillerinden birinin türkçe olduğunu göz önünde bulundurursak rusça da çok rahat öğrenilir diye düşünüyorum. daha iyi öğrenmek için imkanın varsa rusyaya git veya rusya değilde antalyaya falan git dil dile değerse öğrenmek kolaylaşır :D
-
hocam bende yazın basında merak sarmıştım bir suru dokuman indirdim falan hatta turizmm lisesinde okuyan arkdaslarım vardı bana yardımcı olmuşlardı biraz
oncelikle işe kiril alfabesini ögrenmekle basla harflerin turkce karsılıgındaki harflerle falan sonra kelime ögren sonra cumle yapısıdır vsvs -
SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------kelimeleri nesneleri dişi erkek diye niye ayırmışlar ki ?
-----------------------------
bende bunu sorcaktım? niye ayırmışlar ki?