Rusça Bilenler: Rusça Öğrenmek Zormudur?
-
SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------
kelimeleri nesneleri dişi erkek diye niye ayırmışlar ki ?
birçok dilde var bu
-
Darkcode bunu yazdı:
Kolay diyen arkadaşlar kitaplardan 100 kelime öğrenmeyi dil bilmekten sayıyorlar.
Eğer senin de niyetin bundan ibaret ise evet kolay dil.
Yok ben düzgün konuşmak en azından derdimi anlatacak kadar dil öğrenmek istiyorum diyorsan rusça hevesini kırabilecek dillerin en başında gelebilir.
Rusça Öğrenmesi en zor 4. dildir.
Konuşması , yazması , okuması hepsi ayrı ayrı zor.
Konuşması zordur çünkü aynı kelimeyi bile üç şekilde söylemek zorunda kalabilirsin. (dişi erkek nötr)
Yazması zordur çünkü sitelerde gördüğün yazıların hepsi büyük harflerdir. Normal hayatta ruslar öyle yazmaz el yazısı yazar ki o yazıyı yazabilmen için ayrıca 6 ay kasman lazım.
Okuması zor çünkü normal hayatta el yazısı kullanırlar. Ama sadece bilgisayarda iş görücem diyorsan sorun yok.
Şimdilik bukadar ama daha fazla bilgi istersen detaya girebilirim.
-----------------------------abi günlük hayatta zaten toplam 200 kelime ya kullanıyosun ya kullanmıyosun
geri kalanı zaten 6 ay gibi bi sürece yayabilirsin diye düşünüyorum
öğrenmesi en zor x. dil muhabbetine zaten kılım
kime göre neye göre?
sen yine de gir detaya ben de merak ediyorum bu dili
bu arada eğitim videoları falan varsa elinde olan başlayalım hep beraber =)
-
Alfabesi farklı ve sözcüklerin cinsiyeti var :) dişi erkek gibi. Buna göre ekleme ve ses değişimi oluyor. Zor bir dil değil. İngilizce'den kolay.
-
Mukan bunu yazdı:
Alfabesi farklı ve sözcüklerin cinsiyeti var :) dişi erkek gibi. Buna göre ekleme ve ses değişimi oluyor. Zor bir dil değil. İngilizce'den kolay.
-----------------------------neye göre kolay bir dil
anadili türkçe olan türkiyede doğup büyümüş birine göre oldukça zor bir dil
ingilizce tense sayısının azlıgıyla türkçe bilen birinin çok daha kolay öğrenebileceği bir dil.Ayrıca konuşmadaki düzlük kızların ve erkeklerin aynı şekilde cümle kurması nesnelerin isimlerinin değişmemesi ingilizceyi çok daha kolay bir dil haline getiriyor.En büyük avantajıda latin alfabesi kullanması.
-
Balyoz99 bunu yazdı:
-----------------------------Sadece Türkçe biliyorsan ilk öğreneceğin yabancı dil Rusça olacaksa kolay. Ama İngilizce falan biliyorsan işler karışıyor. İstanbuldaysa + boş zamanın varsa ücretsiz kurslar var.
hocam peki nerdedir bu ücretsiz kurslar kariyer planı için bnimde öğrenmem biraz şart başlamam lzm bi şekil bi zaman :) -
pisikleet bunu yazdı:
Balyoz99 bunu yazdı:
Sadece Türkçe biliyorsan ilk öğreneceğin yabancı dil Rusça olacaksa kolay. Ama İngilizce falan biliyorsan işler karışıyor. İstanbuldaysa + boş zamanın varsa ücretsiz kurslar var.
hocam peki nerdedir bu ücretsiz kurslar kariyer planı için bnimde öğrenmem biraz şart başlamam lzm bi şekil bi zaman :)
-----------------------------İstanbuldaki belediyelere ait kültür sanat merkezlerinde ücretsiz eğitimler var. Dil, tiyatro, meslek eğitimleri falan. Kontenjan varsa mesai saatleri içinde 5dk'da başvuruyu halledip derse girebiliyorsun :)
-
hacı o değilde rusça rus tavlama diyalogları varmı bana o lazım :D
-
Aytekinet bunu yazdı:
hacı o değilde rusça rus tavlama diyalogları varmı bana o lazım :D
-----------------------------ulan :W ..
-
Prometheus bunu yazdı:
SyspioniC bunu yazdı:
kelimeleri nesneleri dişi erkek diye niye ayırmışlar ki ?
birçok dilde var bu
-----------------------------biliyorum bicok dilde oldugu da ne işe yarıyoe onu bimiyorum
-
pajalusta :D