Rusça Bilenler: Rusça Öğrenmek Zormudur?
-
bende 3.dil olarak öğrenmek istiyorum Rusçayı nasıl yapıcam hiç bi fikrim yok fakat =D
-
Dünyada hemen hemen hiç bir dil kolay değildir önce bunu idrak edin beyler.Rusca oohoo cok kolay ingilizce 1 ayda öğreniyom falan diyen adam kesin ve kesin bir bok bilmiyor demektir ( söleyen kişi üstün zekalı değilse ).
Bir dil bilmek o dildeki kelimeleri bilip onlarla cümle kurmak,söleneni anlamak demek değildir sadece.Hangi kelimeyi ne anlamda söledi,telafuz,gramerde bilgi falan önemli.Lalelideki adam rusca biliyor diyorlar da o adama Rusca şiir okutsan ne kadar anlar meçhul.
Bizim arkadas var amerikaya gitti cocuk burda çatır çatır konusuyor yazıyor anlıyordu.Hatta cocuk neredeyse advanced seviyedeydi bi gün cocuk böle ortama girmiş işte konusuyorlarmıs cocugun biri bunun suratına bakarak bişeyler sölüyormus bu anlamamıs falan işte caktırmamak için kendiside gülmüş etmiş ertesi gün o ortamdaki bir baska cocuk demis ki dün senle dalga geçtiler demiş.Yani suratına baka baka herifle dalga gecmisler o da anlamamıs kendi kendine gülmüş.
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------
Aytekinet bunu yazdı:
-----------------------------
hacı o değilde rusça rus tavlama diyalogları varmı bana o lazım :D
-----------------------------ulan :W ..
-----------------------------gençiz bilader lazım oluyo :D
-
zorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ulan zorrrrrrrrrrrrrrr ogrenicem diyen kafadan 3 sene silsin tabiki yurtdısında yasadıgını varsayarsak mesela rusya ukrayna gibi alfabesi zor değil 1 hafta okumasıda 2 hafta ama cumle kurmak 3 sene tam anlamlı konusmak için :D
