Rusyada Yaşayan Arkadaşlar
-
fth_ hocam biraz daha detayli yazabilir misin bastan sona soyle gordugun detaylari vsvs... rehber gibi anlatabilir misin... ingilizce sorunum yok ama dediginiz gibi cogunlugu ingilizce bilmiyor.
havaalanlarinda vs tamam rusca'nin yaninda ingilizcesi yaziyordur bilimum tabela vsvs lerde ama ozellikle carsi da metrolarda vs ingilizce yaziyor mu hostel de olsun gittigimiz yemek yerlerinde ya da eglence yerlerindeki menulerde falan... biraz daha detaya inebilir misin :D
u235 hocam var deyip gecme. bize yardimci ol. yok sen bilmiyorsun demiyoruz ki ama faydalandir bizi ne yapmamiz lazim amk.. -
murathan bunu yazdı
fth_ hocam biraz daha detayli yazabilir misin bastan sona soyle gordugun detaylari vsvs... rehber gibi anlatabilir misin... ingilizce sorunum yok ama dediginiz gibi cogunlugu ingilizce bilmiyor.
havaalanlarinda vs tamam rusca'nin yaninda ingilizcesi yaziyordur bilimum tabela vsvs lerde ama ozellikle carsi da metrolarda vs ingilizce yaziyor mu hostel de olsun gittigimiz yemek yerlerinde ya da eglence yerlerindeki menulerde falan... biraz daha detaya inebilir misin :D
u235 hocam var deyip gecme. bize yardimci ol. yok sen bilmiyorsun demiyoruz ki ama faydalandir bizi ne yapmamiz lazim amk..neyi ne yapman lazım hocam soru sormamışın cevap istiyorsun
-
Adama 1 yılda Rusça öğrenmiş ya la, vay anasını yahu.
-
Esconda bunu yazdı
Ben mi 1 yıl ?
-
u235 bunu yazdıEsconda bunu yazdı
Ben mi 1 yıl ?
Yeslee li ne ne ponimaes chto ia imeu vvidu,ia ne sosobiraius povtoriat.Nevozmozno viuchit iazik za Lakoe maloe vremia.Ti mozes skazat chto govoris pos ruski ne ochen horoso ili ne tak poniatno
-
Gel benim evde kal. Otele ayırdığın parayı da eskort kızlara yatırırız :D
-
murathan bunu yazdı
u235 hocam var deyip gecme. bize yardimci ol. yok sen bilmiyorsun demiyoruz ki ama faydalandir bizi ne yapmamiz lazim amk..abi rusyada yaşayan müridler daha yardımcı olabilir ama bende yazayım gördüğüm kadarıyla
gerçekten çoğu ingilizce bilmiyor. havaalanında çalışan pasaport kontrolu yapan polisler, hediyelik eşya satan yerde çalışanlar bile ingilizce bilmiyor.
ulaşım çok rahat heryere metro gidiyo, 3 havalimanı var oralarada metro gidiyo.
gündüz saat 2-3 gibi bile heryerde sarhoşa rastlama imkanın var. gece gündüz içiyolar anladığım kadarıyla.
4gün tula da 4 günde moskovada kaldık. tula küçük bir şehir pek bi bok yok :) ama moskova güzel . okadar abartı pahalı da değil ben daha pahalı bekliyordum. 4 gece çift kişilik moskovanın merkezinde hostel odasına toplam 4000 ruble gibi bir ücret ödedik 120 dolara falan geliyo
moskovada metroda bir tane latin alfabesiyle yazılı birşey yok. herşey rusça. vede baya kompleks. yanımda rus arkadasım olmasına rağmen bazen karıştırdık.
kremlin le kızıl meydan cok güzel, mutlaka gidersiniz zaten. arbat dedikleri yer moscowanın istiklal caddesine benziyo , orasıda güzel. moscow state university e gittik. acayip kule gibi bir yapı. diğer gittiğim yerlerin adlarını hatırlamıyorum :)
ucuz olduğu için biz genelde mu-mu(my-my yazılıyo inek resmi var) restoranında yiyoduk (heryerde var moskovada). tavsiye ederim giderseniz buralarda yiyebilirsiniz. ama onlarda ingilizce bilmiyor. benim yanımda rusca bilen biri olduğu için sorun yaşamadık. ama yanınızda biri yoksada birşekilde halledebilirsiniz.
yemekleri pekk bişeye benzemiyo. geleneksel diye bana tattırdıkları borş dedikleri bi corba var, kahvaltıda krep-pankek gibi bişey var blincik. bide bizde yağda kızartılmış börek olan "çibürek" var bunları dene, bide mantıya mezer bişey yedim ama baya büyük parçalı 5 tane yersen doyarsın :)
ama hiçbirini pek beğenmedim :)
gece klübüne gitmedim. ama saat 4-5pm gibi gece klüplerinin önünde sıra bekleyen insanlar görüyordum:)
barlar çok güzel. baya güzel eğleniyolar, efes içmeyi çok seviyorlar :)
ama soğuk yani, içlik eldiven atkı bere falan alın yanınıza.
şimdilik aklıma bunlar geliyo. geldikçe yazarım yine
u235 msj attım abi
-
Esconda bunu yazdıu235 bunu yazdıEsconda bunu yazdı
Ben mi 1 yıl ?
Yeslee li ne ne ponimaes chto ia imeu vvidu,ia ne sosobiraius povtoriat.Nevozmozno viuchit iazik za Lakoe maloe vremia.Ti mozes skazat chto govoris pos ruski ne ochen horoso ili ne tak poniatno
Ovv cok derin anlamli cumleler kurdun anlayamadim ne yazdigini :D
Beni mi deniyon bu hazirlik kursu metniyle.Bari kiril alfabesinde yazsaydin yalan yanlis yazmisin.Neyse cevabini soleyeyim.
Konuya baska bir adamda gittim geldim yazmis o adama soylemis olabilirsin diye ben mi diye sordum.Ayrica ben adama cok iyi biliyorumda demedim.Ha 1 senede sana nevozmjna olabilir ama herkes sen degil.Heralde Lehcede 1 senede hicbisey yapamadin o yuzden bu kadar dokundu sana.
Senin metninle alakali cevabi bitirdikden sonra bide sana genel bir cevap vereyim.
Ben 12 aydir degil 18 aydir burdayim ve burda maden ocaginda calismiyorum OGRENCIYIM. Yani bir sene sadece Rusca egitimi aldim,gunluk hayatimda ve okulda hep Rusca konustum.Suan tarih dersinde Rusca sunumda yapabiliyorum her istedigim konuda konusadabiliyorum.
Dedigim gibi dil bilmenin ne demek oldugunun farkindayim o yuzden Rusca biliyorum ama seviyelendirirsek cok iyi bilmiyorum.Merak etme zaten hic bisey ogrenemesem solerim.Mesela ben 3 ayda Ispanyolca calistim kendi kendime ve bir bok ogrenemedim.
Ne kimseye karizma yapmaya ihtiyacim ne de senin kadar egom var.
-
5 günlük bir gezi için ne kadarlık bütçe gerekir ?
otel masrafı+yol ücreti dahil.
-
500 lira uçak bileti, gündede 50 dolar net harcarsın , üstünede 20-30 dolar gecelik hostel diye hesaplayabilirsin