Saat 7.30 Da Etkili Kalkma
-
Bendede uykudan kalkınca çok sinirli olma durumu var cinler tepemde oluyo boyle elimde degil anlatamam ufacık bi hareket bile bana batıyor . Heleki biri tarafından kasıtlı veya kasıtsız uyandırıldıysam direk söverim bazen sövdüğümü bile hatırlamıyorumda soyluyorlar
-
https://www.youtube.com/watch?v=nuu2iNisoQc
Bunu alarm yapıyorsun hocam. Biz daha tehlikelisini denedik. Bilgisayara alarm programı kurduk. Alarm sesi bu. Ve ekstra olarak hayvan gibi ses çıkaran bir 5+1 ses sistemi çakıyosun :D
Apartman full öğrenci olduğundan sıkıntı olmadı gerçi :D Sınavı olanlar teşekkür etmiştir :D Olmayanlarda çok feci küfür etti biliyom :D
-
sabah ev arkadaşımın açık öğretim sınavı var,
onu sınava kaldırmak için ben uyumadım. Bi uyusam siki tutar.
Ne vahim durumdayız siz düşünün aq.
-
kaanstain bunu yazdı
sabah ev arkadaşımın açık öğretim sınavı var,
onu sınava kaldırmak için ben uyumadım. Bi uyusam siki tutar.
Ne vahim durumdayız siz düşünün aq.
Yukarda yazdıklarımı uygula bişey olmaz :D
-
O telefonu, saati uzak biyere koy muhabbeti bende hiç işe yaramadı.
Odanın öteki ucuna koydum.
Bangır bangır bagırıyodu.
Küfür ede ede gittim alarmı kapattım döndüm yine uyudum :D :D
-
Bi ara 11'de yatıp 6'da kalkmaya alıştım. 2 hafta kadar resmen mahfoldum. Ölü gibiydim, kafam kalkmıyordu. 6'da kalkıp, koşu yapıp, yemek yiyip, duş alıyordum. 8.5'ta derse gidiyordum.
fakat sonraki 3 ay boyunca saat kurmasamda o 6 civarında kalkmaya başladım. Yaz mevsimine girince iş değişti.
--
Yani düzene alışmak için 2 hafta mahfolacaksın. Toplamda 1 ay devam ettiğinde artık düzenli yaşama geçmiş olacaksın.
-
Şu saatlerden birisinde uykuya dal:
10:30 PM , 12:00 AM , 1:30 AM ya da 3:00 AM
Bu saatlerde uykuda olman gerektiği aklında olsun.
Ortalama bir yetişkin insanın uykuya dalması on dört dakikayı bulduğundan, planını ona göre yap!
Bu döngüyü uyku döngülerinden yola çıkarak hesapladım. Tipik bir uyku döngüsü 90 dakika sürer.
Bir uyku döngüsünün ortasında kalkarsan kendini yorgun ve sarhoş gibi hissedersin, ama bu döngülerin arasında uyanırsan kendini uyandığında yenilenmiş ve tetikte bulursun!kaynak:
http://sleepyti.me/
-
Baracuda bunu yazdı
ben kendi yöntemimi söyliyim erken ve zamanında kalkmam gerekiyosa eğer sırt ustu yatarım ellerimide kafamın altına alırım yatmadan önce saate bakar kaçta kalkmam gerektiğini düşünürüm hoop sabah o saatte ayaktayım. Kendi biyolojik saatime güveniyorum yani
aynı yöntem bendede işe yarıyor ... ama önüne geçemediğim durum şu : uyanıp saate bakıyorum sonra düşünüyorum "vay be tam zamanında uyandım ... ama yinede : lan uykum var daha" sonra uyumaya devam ediyorum :D
-
o deilde biride bana 4:30 da kalkmanin yollarinis olesin 7:30 neki murid haline dua et :D sabah 6 da is basi yapiyoruz :D
-
Çeşitli denemelerim:
1- Saat 7 de alarm çalar çalmaz kültür fizik hareketleri eşliğinde hemen pijamaları çıkart ve pantolon - kazak giy ki uyumaya engel ol.
Sonuç: Öğlen 12 de yataktan üstünde kot pantolon ve kazakla söve söve kalk.
2- Saat 7 de alarm çalar çalmaz kendini hemen yataktan yere at ve kesinlikle tekrar yatağa çıkma.
Sonuç: öğlene kadar yerde uyu ve heryerin tutulduğu için söve söve uyan. Üstümde de battaniye amk ne ara aldıysam onu.
3- Saat 7 ye alarmı kur ve yastığın altına telefonu koy.
Sonuç: öğlene kadar alarmı erteleye erteleye uyu.
Sonra baktım zorlamayla olmuyor dedim ki iş yine kafada bitiyor. Kendimi psikolojik olarak ayarlıyorum "alarmsız da uyanabilirim" telkinleriyle. Sonuç: he uyandım he. Bu sefer deliksiz uyumuşum öğlene kadar :)
Bu durum üni deyken böyleydi. Şimdi durum farklı, uykumun çok hafif olduğu saat olan 7 de tek alarmla uyanabiliyorum artık. Malum iş -güç, uyuşukluğa hiç gelmez. Bunu da şöyle başardım. Uyanır uyanmaz tuvalete gidiyorum. Derin düşüncelere dalıyorum, bu arada wc'nin soğukluğu bütün bedenimi sarıyor. Uyku muyku kalmıyor. Bir de yüzüme, enseme soğuk su çarptı mı işlem tamamdır.