Saçı Dökülenler / Seyrekleşenler / Kel Olanlar Buraya [Bilgi]
-
genetik saç dökülme engellenemez boşuna uğraşmayın
-
WALLACEs bunu yazdı:
-----------------------------genetik saç dökülme engellenemez boşuna uğraşmayın
-----------------------------
bebek embriyo halindeyken genlerle oynanarak engelenebilir. -
nights_judge bunu yazdı:
-----------------------------Basıma geleni anlatayım sıkılmazsanız :)
Askerde basıma geldi, nöbetten geldim sabah 10da yattım kalktım 12de aynaya baktım sacımın sağ tarafında jeton büyüklüğü kadar acıklar war noluyor dedim
baktım saç yok :D diğer taraflara elimi attım saçlarım elime geliyor. kazıttım saçı baktım tamamen nerdeyse kelim :D cildiyeye gittim birsürü krem,hap o vitamin
dediğiniz hiçbiri bi boka yaramadı iğnede olmaz dedi çok dagılmıs dedi.Sonra Lokman hekim tarzı biyere gittim dedim boyle boyle olay war. yılan yagı verdi ama
uzun sürer dedi cıkması ama dedi bir eczacı amca war ona git karısım yapıyor 2 kişi gönderdik iyileştiler dedi.gittim dedim amca boyle boyle baktı dedi oğlum ben
sana bi karısım yapacam, aksam yatmadan once sabahta erken sürcen dedi. düzenli kullanırsan 15 gün içinde beyaz saç cıkacak sonra kararacak dedi, yaptı
kullandım gerçekten 13 gün sonra saçlar beyaz cıkmaya basladı :D sonrada karardı. Genetik olanlara işe yaramıyor eczacı kendiside on tarafı dökülmüş ben bulsam
kendime yaparım dedi :D . sıkıntı,stres,birden dökülme,hastalık vs. nedenlerle döküldüyse kesin çözüm arkadaslar. saçlarım suan uzadı. ciddi ilgilenen olursa
saçımın onceki ve sonraki hallerini gösterebilirim.Eczacı Aydında.
-----------------------------Arkadaşım sen saçkıran olmuşsun. Neyse ki ilacını bulmuşsun da düzeltmişsin. Aranızda aynı sorunu yaşayanlar olabilir diye çözüm olduğuna emin olduğum bir tavsiye yazacağım.
Annem sık sık bu sorunu yaşardı. Kafası yer yer beş kuruş büyüklüğündeki alanlar halinde kelleşirdi. O bölgelere derin olmamak şartıyla kan çıkmasını sağlayacak şekilde hafif jilet vururdu. Soyulmuş bir diş sarmısağı ikiye böler, hafif tuza batırır ve o bölgeye bastırarak sürerdi. Bunu kaç defa tekrarlardı hatırlamıyorum ama o zaman doktorların çözüm bulamadığı bu sorunu bu şekilde hallederdi. Bunu uyguladıktan bir süre sonra o bölgede saçları eski sıklıkta yeniden çıkardı. Hem de beyaz olarak değil, saçın kendi renginde.
Genetik saç dökülmesi için herhangi bir şey bilmiyorum ama sarmısaktaki etken bir maddenin kılların yeniden çıkması için etkili olduğunu iyi biliyorum. Yılan yağı, hint yağı, susam yağı, zeytin yağı ya da ylang ylang yağı saçların yeniden çıkmasını sağlamaz. Sadece besler, güçlendirir ve dökülmemesinde etkili olabilir.
Aktarlarda karışım halinde satılan saç bakım yağları vardır. Bunlardan alıp haftada iki defa saç diplerinde iki saat bekletecek şekilde bir maske uygularsanız bazı saç dökülmelerinin önüne geçebilirsiniz. Bir de elidor un şampuan sonrası kullanılan koparak dökülmelere karşı saç maskesi vardır. Fiyatı 8-9 TL arasında bir ürün. Her banyoda bunu düzenli kullanın, etkili. Saç dökülmenizin azaldığını ve zamanla tamamen durduğunu görebilirsiniz.
Bazı vitamin ve mineral eksikliği yanında kansızlık ve hormonal nedenler de saç dökülmesinde etkilidir. Genetik olması dışında saç dökülmesini bahsettiğim basit çözümlerle durduramıyorsanız bence de kesinlikle doktora gidip nedenlerini araştırın.
Kaşlarının döküldüğünden bahseden arkadaşım, bu konuda ciddiyse ona da sarmısağı kesinlikle öneriyorum. Kaş kılları kaybedilince yerine yenisinin çıkması kesin değildir. Acemi bir estetisyen arkadaşın eksilttiği ve bir türlü çıkmayan kaş telimi sarmısakla yeniden kazandım. Yaptığım bir kaç şeyin arasına ben de estetisyenlik marifetimi kattım. Ne dediğimi biliyorum merak etmeyin.
Bu arada, tavsiyelerimi ciddiye almanzı öneririm. Saç bakım yağı ve sarmısağı birleştirip berberin yaktığı saçlarımı toparlamış birisiyim. Leş gibi kokmak ihtimali var ama malum bizlerin saçı kıymetlidir.
Olmuyorsa da üzülmeyin. Keller karizmatiktir ))))
-
takipteyim.
-
minoxidil
yılan yagı
sarımsak ıyı gelıyor dıye bılıyorum