Sağlık Bakım Teknisyenliği Ve Acil Tıp Teknisyenliği
-
Att kolay değil yalnız biliyosundur umarım hocam, büyük sorumluluk istiyor yanlış bir müdahale kaza yapanın hayatına mal olabilir. Diğeri daha iyi bence masa başı işi.
Daha iy bölümler var radyoloji, tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik, anestezi... Bunlar daha iyi bence.
-
BeyinAdam bunu yazdı
Att kolay değil yalnız biliyosundur umarım hocam, büyük sorumluluk istiyor yanlış bir müdahale kaza yapanın hayatına mal olabilir. Diğeri daha iyi bence masa başı işi.
Daha iy bölümler var radyoloji, tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik, anestezi... Bunlar daha iyi bence.
ben göze aldım hocam herşeyi fakat olmassa sence hangi bölüme gitmeliyim ?
-
bu ambulasta çalışanlar değilmi acil tıp olan karıştırdımmı.
-
futurist bunu yazdı
evet müride hocam aynen öyle
efsaneburak tarafından 02/Ağu/14 15:27 tarihinde düzenlenmiştir -
efsaneburak bunu yazdıfuturist bunu yazdı
evet müride hocam aynen öyle
o güzel meslek ama zor. ehliyet alırkenki hocamız o işi yapıyorduda
şu lafını hiç unutmadım:
"ilk yardım öğrendim diye artislik yapıp kaza yerine dalmayın kopan kafaları görünce bayılırsınız birde sizinle uğraşmayayım"
-
Eşim ATT.
Gerçekten kolay değil. Yani kazalardaki kötü tabloların yanında gerekli gereksiz demeden sizi ayağına getirtecek olan bir ton insanla karşılaşırsınız. Kıçı/başı ağrıyan 112'yi arar, gidersiniz hasta konversif çıkar. Ama gitmek zorundasınız sistem böyle.
Bir de cahil combalak takımı var. Vakadasınızdır, elinizdeki hastayı teslim eder diğerine koşarsınız ve geç kaldınız diye hasta yakınları ile kavga edersiniz, hatta taşlandığınız bile olur. Polis eşliğinde hasta almak zorunda kalırsınız. Bırakıp gitme lüksünüz yok. Bunlar yaşanmış olaylardır.
ATT olarak çalışanların uymak zorunda oldukları çok sert kuralları vardır. İş, genel olarak ağırdır. Ama eşimin dediğine göre de hayat kurtarma amaçlı çalışmanın dayanılmaz adrenalini insanı her zaman motive eder.
Sorularınız varsa burdan (eşim aracılığıyla) cevaplayabilirim.
-
kazasker1 bunu yazdı
Eşim ATT.
Gerçekten kolay değil. Yani kazalardaki kötü tabloların yanında gerekli gereksiz demeden sizi ayağına getirtecek olan bir ton insanla karşılaşırsınız. Kıçı/başı ağrıyan 112'yi arar, gidersiniz hasta konversif çıkar. Ama gitmek zorundasınız sistem böyle.
Bir de cahil combalak takımı var. Vakadasınızdır, elinizdeki hastayı teslim eder diğerine koşarsınız ve geç kaldınız diye hasta yakınları ile kavga edersiniz, hatta taşlandığınız bile olur. Polis eşliğinde hasta almak zorunda kalırsınız. Bırakıp gitme lüksünüz yok. Bunlar yaşanmış olaylardır.
ATT olarak çalışanların uymak zorunda oldukları çok sert kuralları vardır. İş, genel olarak ağırdır. Ama eşimin dediğine göre de hayat kurtarma amaçlı çalışmanın dayanılmaz adrenalini insanı her zaman motive eder.
Sorularınız varsa burdan (eşim aracılığıyla) cevaplayabilirim.
teşekkür ederim hocam , ben mesleğe başlarken birçok şeyi göze aldım ,taşlanmak olsun küfür yemek olsun, ha bunlara kulak asar geçerim ama içime oturanlarda olur tabiki, ama mecburen katlanmak zorundayım, nerde çalışıyordu hocam özel-devlet?
-
Devlette. 2800 gibi de geliri var.
-
özelde neredeyse 1,5 katı kadar maaş alınıyormuş diye biliyorum hocam doğrumu ?
-
bir sağlıkçı olarak att diyorum...