Sağlık Sorularınızı Yanıtlıyorum
-
ArduouS bunu yazdıfuturist bunu yazdıArduouS bunu yazdı
Hocam duş aldıktan sonra 30 40dk boyunca kaşınıyorum nedendir acaba çaresi nedir?
Dış jeli yada sabununu değiştir. Cildin kuru ise . bende de öyleydi nemlendiren sabun aldım geçti. Uyuz gibi kaşiniyordum
Zeytinyağlı katkılı araştır.
ondan değil ya senelerdir kullanıyorum aynı şampuanla jeli, şu 1 2 aydır kaşıntı oluşmaya başladı, farkettim ki kola içmediğim günler kaşıntı azalıyor, ama kola içtiğim gün acaip bi şekilde durmaksızın kaşıntı oluyor, sıcak su ile de duş almıyorum, çok sert keselemiyorum anlam veremedim
Kolada ki kimyasallardan birine alerjik reaksiyon gösteriyor olabilir misin?
-
Konu için öncelikle teşekkürler hocam...
Bilmiyorum göz ile ilgili bilginiz var mı ama uzun zamandır yaklaşık 8-9 yıldır bulanık görme problemim var yani astigmat olarak düşünüyordum, yalnız Mersin'de oturuyorum düzgün kontrol olmadığı nedenle sürekli miyop gözlüğü yazıyorlardı astigmat yanında, en son Adana'ya Fakülteye gittim
Keratokonus rahatsızlığım olabileceği söylendi, sağ göz 3.0 - sol göz 2,75 astigmat, sol gözde 0,25 miyop var sağ gözde yok, kornea kontrolü falan yapıldı, ocak 18'inde tekrar gel dediler, tekrar gidecem ama tedavi yöntemlerini araştırdım kornea nakline kadar uzanıyor, verdikleri gözlüğü de takamıyorum,
Sürekli taktığım taktirde baş ağrısı ve dönmesi yapıyor, doktor bunun olabileceğini söylemişti, aralıklarla takarsamda çıkardığımda kötü oluyorum, tedavi yöntemlerinden kalıcı bir çözümü olan tedavisi var mı acaba? bir de tek kornea kontrolünde anlaşılabilen bir hastalık mı?
twilight_flame tarafından 21/Eyl/15 09:07 tarihinde düzenlenmiştir -
Benim bacağın yan kısımları sürekli kaşınıyor yani duşta falan nedendir ? Kıl tüy çıkıyor diye mi ?
-
Rabinski bunu yazdıArduouS bunu yazdıfuturist bunu yazdıArduouS bunu yazdı
Hocam duş aldıktan sonra 30 40dk boyunca kaşınıyorum nedendir acaba çaresi nedir?
Dış jeli yada sabununu değiştir. Cildin kuru ise . bende de öyleydi nemlendiren sabun aldım geçti. Uyuz gibi kaşiniyordum
Zeytinyağlı katkılı araştır.
ondan değil ya senelerdir kullanıyorum aynı şampuanla jeli, şu 1 2 aydır kaşıntı oluşmaya başladı, farkettim ki kola içmediğim günler kaşıntı azalıyor, ama kola içtiğim gün acaip bi şekilde durmaksızın kaşıntı oluyor, sıcak su ile de duş almıyorum, çok sert keselemiyorum anlam veremedim
Kolada ki kimyasallardan birine alerjik reaksiyon gösteriyor olabilir misin?
bilmiyorum daha önce hiç yaşamamıştım böyle bi sorun bu yaz yaşamaya başladım, demekki birşey değişmiş veya bir fonksiyon bozulmuşki yeni yeni nüksetmeye başladı bu durum
-
Hacı abi sen ner ara tıp okudun ben anlamadım :S o buluştuğumuzda ne yspuordun ?
-
Bende de saç kıran var ama saçta değil sakalımda :D Bunu nasıl giderebilirim? Doktora gittim 3 kez ilk ikisinde iğne yaptı problemli bölgelere 3. gidişimde tamam geçmiş dedi yolladı, evet sarı sarı zayıf tüylenme varda sakal değiller yaklaşık 3 aydır sakala dönüşmelerini bekliyorum ne yapabilirim bu süreci hızlandırmak için?
-
ArduouS bunu yazdı
Aynı sorun bendede var hocam. genellikle yaz aylarında oluyor.. banyodan çıkınca deli gibi kaçınıyorum. bazen kolanya filan sürüyorum biraz yatıştırıyor..
Dün sırf bu kaşınma olayına karsı , Spor yapıp terledim + sauna + finhamamı + Hamam ( Kese ) + Duş yaptım sonrasında kaşıntı olmadı :)
Bana daha önce yağ gözeneklerin açıldığı için kaşınıyorsun demişlerdi. :)
-
Sanırım internet doktorculuğu yapmamak uzmanlıkta öğretiliyor.
Austen tarafından 21/Eyl/15 10:36 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam uyku düzenim bozulduğunda migrenim azıyor, uykusuz kalmam gerektiğinde uygulalyabileceğim bir tedavi yöntemi var mı migreni engellemek için genel olarak migreni bitirebilirmiyim.
-
halsizlik hocam. 10 saat uyku sonrası yorgun kalkıyorum birde akşamları aşırı bir yemek ve tatlı isteği oluyor.15 gün önce kan tahllillerimi yaptırdım.
iç hastalıkları hiç birşeyin yok sadece iyi kollestrolun biraz düşük dedi.ama halsizlik devam ediyor hiç enerji yok.
ne yapcaz?