folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sağlık Sorularınızı Yanıtlıyorum

Sağlık Sorularınızı Yanıtlıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MagaraAdami
    MagaraAdami's avatar
    Erkek
    lepusmorris bunu yazdı

hocam bir tane de ben sorayım. ben şimdi kilo almakta ve iştah konusunda sıkıntı yaşıyorum. diyetisyene mi görünmeliyim?

Evet, diyetisyene görünmelisiniz. Bütün gerekli tahlilleri o isteyecektir.

Reskam bunu yazdı
    theagartaman bunu yazdı

ortostatik hipotansiyon var galiba bende doktora gitmedim çok bilgisayar başında durunca yada hareketsiz kalınca sonra ayağa kalkınca

baş dönmesi , göz kararması (3-4 saniye) , düşme (2 kez oldu olduğu gibi yere yığıldım biri 5 yıl önce diğeri 2 yıl önce) bunlar oluyor. 

bazen kendiliğinden geçiyo 5-6 ay hiç bişey olmuyo sonra tekrar başlıyo tekrar geçiyo ne zaman başladı bilmiyom en az 7-8 yıl falan olmuşdur var mı bunun bir tedavisi ?

bununla bi alakası var mı bilmiyorumda bazende bir şeye çok odaklanınca şiddetli baş dönmesi oluyo sanki 10 şiddetinde deprem oluyor gibi sonra geçiyo (bu nadir oluyor)

hipermetrop var bir de bende gözlük takıpda iyileşen birini hiç görmediğim için takmadım gözlük, doktorada gitmedim orta okuldan beri var okul zamanı hafif ilerliyodu yaz tatilinde düzeliyodu

ben dikkat etsem kitap pc falan az kullansam bu kendi kendi kendine iyileşir mi  ?  birde bu gözlüklerin bi faydası var mı bana geçici bir çözüm gibi geliyor.

hocam aynısı bende var 

Geçmiş sayfalarda uzunca bir yazı yazdım bununla ilgili hocam.

~tıp doktoru
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

Günlük hayatı etkilemiyorsa gözlük kullanmak doğru mudur ? Dinlendirici gözlük falan diyorlarda ondan soruyorum 

Cesnist tarafından 27/Eyl/15 16:16 tarihinde düzenlenmiştir

طדṮ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MagaraAdami
    MagaraAdami's avatar
    Erkek
    Cesnist bunu yazdı

Günlük hayatı etkilemiyorsa gözlük kullanmak doğru mudur ? Dinlendirici gözlük falan diyorlarda ondan soruyorum 

Dinlendirici denen gözlükler yoğun ışığı kırıyor. Eğer ki gözlerde bi ağrı falan yoksa, görme problemi yoksa kullanılmaması daha iyi olur.

~tıp doktoru
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    UTHO bunu yazdı
    Kreyzi bunu yazdı
    MagaraAdami bunu yazdı

Bundan sonra hergün online olmaya çalışacağım. Hergün cevaplamaya çalışırım arkadaşlar, bayram sebebi ile bu kadar birikti. Bundan sonra birikim olmaz, gecikme için kusura bakmayın tekrardan. :)

Ayrıca; ilaç kesinlikle önermiyorum arkadaşlar. Fiziksel muayene etmeden hiç bir hekim ilaç tavsiyesinde bulunmaz. İlaç kullanmanın faydası olacağı kadar her hasta için riskide vardır. O riski alamam, üzgünüm bu konuda. Sadece genel olarak etken maddesini söylerim. Almak isteyen olursa sağlık ocağında o etken maddesini içeren herhangi bir ilacı yazdırabilir.

güzel düşünce ama etken madde bile belirtmezsen daha güzel olur.

sonuçta isim değil etken maddesini bile söylesen gidip bi eczaneden alabilir hemen. aynı kapıya çıkıyor sonuçta.

not: sen net üzerinden reçete yaz ben ilaçları ayarlayıp kargolarım bi yıla ev araba alırız :F

Gel seninle ihracat yapalim :)

Tanıştarayım Doktor Bey, @Kreyzi Eczacı Kalfamız, @Utho'da pazarlamacı ve ithalat-ihracat uzmanımız.

Cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkür ediyoruz.

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

Hocam benim soru gözden kaçmış. http://www.tahribat.com/forum/saglik-sorularinizi-yanitliyorum-211478/19#msg2631759

Sonra da vay efendim sağlık personeline şiddet. İlla aşireti toplayıp acili mi basalım :( [ Şaka]

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MagaraAdami
    MagaraAdami's avatar
    Erkek
    literatur bunu yazdı

Hocam benim soru gözden kaçmış. http://www.tahribat.com/forum/saglik-sorularinizi-yanitliyorum-211478/19#msg2631759

Sonra da vay efendim sağlık personeline şiddet. İlla aşireti toplayıp acili mi basalım :( [ Şaka]

Genelde beslenme ve stresten omuzlarda çıkar. Yagli ciltler icin dus jeli kullanirsaniz azaltacaktir. 

~tıp doktoru
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ari41
    ari41's avatar
    Homo

hocam mesela yataga yatıyorum. birden aşırı terleme geliyor. arkasındanda titremeye varan üşüme. sonrasında normale dönüyorum. 

bayramda sapancaya gidiyordum standart araba kullanırken üşümeye başladım. 5 dakka sonra kulaklarımdan bile ter boşaldı ve vucudum normale döndü.

herhangi halsizlik yorgunluk hissetmiyorum belirgin bi rahatsızlık veren bişeyde yok ama..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek

metal alerjisine yapılacak bişey varmı? vücuduma uzun süreli metal temasında su toplaması, kaşıntı ve yara oluşuyor. tedavisi yoksa da oluşan yaraları en erken geçirebilecek bir yöntem falan varmıdır.

Naber la?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Aşırı ne tüketirsem, 3-5 seneye ölürüm ? Herşeyin en zararlısını kullanmaya özen gösteriyorum.

Alkol alıyorum, her gün 3-5 nargile içiyorum, sağlıksız ne varsa yiyorum, hareket etmiyorum, mutsuz takılıyorum falan.

İntihar etmeye dötüm yemiyor, böyle bir yolu seçtim. Önerilere açığım.

Bir nevi kaza süsü vericem cesedime..

ozgunlu tarafından 28/Eyl/15 10:51 tarihinde düzenlenmiştir

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MagaraAdami
    MagaraAdami's avatar
    Erkek
    ari41 bunu yazdı

hocam mesela yataga yatıyorum. birden aşırı terleme geliyor. arkasındanda titremeye varan üşüme. sonrasında normale dönüyorum. 

bayramda sapancaya gidiyordum standart araba kullanırken üşümeye başladım. 5 dakka sonra kulaklarımdan bile ter boşaldı ve vucudum normale döndü.

herhangi halsizlik yorgunluk hissetmiyorum belirgin bi rahatsızlık veren bişeyde yok ama..

Sebepsiz terlemelerin incelenmesi gerekir. İç hastalıkları uzmanına muayene olup geniş bir tarama yapılması gerekir hocam.

sanane bunu yazdı

metal alerjisine yapılacak bişey varmı? vücuduma uzun süreli metal temasında su toplaması, kaşıntı ve yara oluşuyor. tedavisi yoksa da oluşan yaraları en erken geçirebilecek bir yöntem falan varmıdır.

Alerjilerin tedavileri alerji oluşumundan sonra başlar hocam. Alerjiler geçmez çünkü. Tedavi olarak ise antihistaminik ve kortizon kullanmanız gerekir. Antihistaminikli kremler kullanırsanız yaralarda iyileşimi hızlanır.

ozgunlu bunu yazdı

Aşırı ne tüketirsem, 3-5 seneye ölürüm ? Herşeyin en zararlısını kullanmaya özen gösteriyorum.

Alkol alıyorum, her gün 3-5 nargile içiyorum, sağlıksız ne varsa yiyorum, hareket etmiyorum, mutsuz takılıyorum falan.

İntihar etmeye dötüm yemiyor, böyle bir yolu seçtim. Önerilere açığım.

Bir nevi kaza süsü vericem cesedime..

Biz insanları iyi etmek için varız hocam. Sana böyle bir öneride bulunursam katilden ne farkım kalır? Mantık çerçevesinde soruları yanıtlayacağımı söylemiştim. Yardımcı olamadığım için üzgünüm..

~tıp doktoru
Toplam Hit: 41138 Toplam Mesaj: 281
soru sağlık a sağlık sorunu