Sağlık Sorularınızı Yanıtlıyorum
-
MagaraAdami bunu yazdı
@sirri;
KOAH hastalığının belli bir tedavisi yok hocam. Göğüs hastalıklarının yazdığı salbutamol içeren nefes açıcı spreyleri kullanması gerekir. Sigara dumanına vs. maruz kalmamalı. Yoğun bakım vs. gerektriyorsa çok ileri seviyedir. Yaş kaç?yaş 55-60 . önereceğiniz herhangibir doktor yada herhangibir yeni çıkmış tedavi yöntemi?
-
sirri bunu yazdıMagaraAdami bunu yazdı
@sirri;
KOAH hastalığının belli bir tedavisi yok hocam. Göğüs hastalıklarının yazdığı salbutamol içeren nefes açıcı spreyleri kullanması gerekir. Sigara dumanına vs. maruz kalmamalı. Yoğun bakım vs. gerektriyorsa çok ileri seviyedir. Yaş kaç?yaş 55-60 . önereceğiniz herhangibir doktor yada herhangibir yeni çıkmış tedavi yöntemi?
Tıp fakülteleri göğüs hastalıkları bölümleri yeterince yardımcı olur hocam.
-
Çok teşekkür ederim hocam...
Genel kıstaslar aynı demekki.. Zaten Üniversite hastanesine gidiyorum orada da hocalardan çok asistanlarla muhattab olmaktan bıktım. -
Pisibaliqi bunu yazdıMagaraAdami bunu yazdıPisibaliqi bunu yazdı
Hacı abi ciltte kuruluk, aşırı gece terlemesi kana falan bakıldı bişey yok böbreklere bakıldı bişey yok neden olur?
Aşırı gece terlemesinin yanında aşırı kilo kaybı var mı?
Yok hacı ama kilo almada sıkıntı var. Uğraşsamda kilo alamıyorum. Gerçi bi 14 kg aldım. Tiroit falan bakıldı onda da sıkıntı yok
Beni unutmussun hocam,
Ayrıca sormak istediğim 2 soru daha var. Tanıdığım bir çok arkadaş steroid - Anabolizan falan kullanıyor Çoğu da kaçak yerlerden alıp sağlıksız şekilde enjekte ediyorlar. Hatta tabiri caizse kafalarına göre bu ilaçları karıştırıp kürler falan yazıp birbirlerine öneriyorlar. Belki de bu ilaçların bir çoğu sahte bilemeyeceğim. Şimdi benim soruma gelirsek bu kürleri doktor kontrolünde yapmanın bir yolu yok mu? yani illa ki kullanacaksa adam en azından değerlerine falan bakılır vücudun ne kadar kaldırabileceğine göre Dr destekli yapılamaz mı? Çünkü doktorların bu konudaki sert tutumundan dolayı bir çok arkadaş kaçak kullanıp jinekomasti, saçların dökülmesi, dokuların gereksiz büyümesi, steroid sonrası testoda inanılmaz bir düşüş gibi problemler yaşıyor. Yani en azından bu arkadaşlara plasebo dayanıp gönderilebilinir de bence.? Eğer böyle bir uygulama varsa nereden yardım alabiliriz?
Bir diğeri ise yine spor dünyasında bolca kullanılan supplementlerin bir çoğunda growth hormon olduğuna dair duyumlar alıyoruz. Bu konu da bir fikrin yahut önerin var mı kullanın kullanmayın diye?
Teşekkürler
Pisibaliqi tarafından 23/Eyl/15 02:11 tarihinde düzenlenmiştir -
Pisibaliqi bunu yazdıPisibaliqi bunu yazdıMagaraAdami bunu yazdıPisibaliqi bunu yazdı
Hacı abi ciltte kuruluk, aşırı gece terlemesi kana falan bakıldı bişey yok böbreklere bakıldı bişey yok neden olur?
Aşırı gece terlemesinin yanında aşırı kilo kaybı var mı?
Yok hacı ama kilo almada sıkıntı var. Uğraşsamda kilo alamıyorum. Gerçi bi 14 kg aldım. Tiroit falan bakıldı onda da sıkıntı yok
Beni unutmussun hocam,
Ayrıca sormak istediğim 2 soru daha var. Tanıdığım bir çok arkadaş steroid - Anabolizan falan kullanıyor Çoğu da kaçak yerlerden alıp sağlıksız şekilde enjekte ediyorlar. Hatta tabiri caizse kafalarına göre bu ilaçları karıştırıp kürler falan yazıp birbirlerine öneriyorlar. Belki de bu ilaçların bir çoğu sahte bilemeyeceğim. Şimdi benim soruma gelirsek bu kürleri doktor kontrolünde yapmanın bir yolu yok mu? yani illa ki kullanacaksa adam en azından değerlerine falan bakılır vücudun ne kadar kaldırabileceğine göre Dr destekli yapılamaz mı? Çünkü doktorların bu konudaki sert tutumundan dolayı bir çok arkadaş kaçak kullanıp jinekomasti, saçların dökülmesi, dokuların gereksiz büyümesi, steroid sonrası testoda inanılmaz bir düşüş gibi problemler yaşıyor. Yani en azından bu arkadaşlara plasebo dayanıp gönderilebilinir de bence.? Eğer böyle bir uygulama varsa nereden yardım alabiliriz?
Bir diğeri ise yine spor dünyasında bolca kullanılan supplementlerin bir çoğunda growth hormon olduğuna dair duyumlar alıyoruz. Bu konu da bir fikrin yahut önerin var mı kullanın kullanmayın diye?
Teşekkürler
Size yazdım diye hatırlıyordum, acaba aynı konudan başkasına mı pm atmıştım. Neyse tekrar yazayım.
Bazı bireylerde yapısal olarak metabolizma çok hızlı çalışır hocam. Hızlı çalışan metabolizmalarda kilo alımı çok zor olur. Bende aynı konudan müzdaribim. Şu zamana kadar 65 kiloyu geçemedim ne yapıp ettiysem. Aslında kilo almanın bazı püf noktaları var ama doğal olmadığı için pek önermiyorum.
Kendim için uygulamıştım; Depo denen anabolizan etkili bir kaç ilaç var. Kontrollü şekilde yaptırdığınızda sorun olmadan kilo alırsınız. Ben her ay 1 tane toplam 3 tane yaptırdım ve toplamda 15 - 20 kilo kadar aldım. Fakat yan etkisi aşırı kıllanma yaptı. Omuzlarımda ve göğsümde kıllanmalar oluştu. Şimdi ise bunlarla savaşıyorum. :)
Tamda aynı konuya denk geldik. Kilo almak ve genelde vücut yapmak için kullanılan en sık yöntem anabolizan ve steroid yapılmasıdır. Steroidler kontrolsüz yapılınca kesinlikle çok zararlıdır. Anabolizanlarda zararlıdır ama steroidlere göre daha masumdur. Kontrollü biçimde anabolizan uygulanabilir, kendime uyguladığım gibi ama ben yinede tavsiye etmiyorum. Vücuda dışarıdan hormon veriyorsunuz ve doğal olarak vücudun normal düzeni değişiyor. Kıllanmalar, testesteron hormonunda değişimler, hatta jinekomasti gibi şeyler oluyor.
Bunu kullanacaksanız doktor kontrolünde yapmalısınız. Bir endokrinoloji uzmanına başvurup şikayetlerinizi anlattığınızda size gerekli hormon taramasını yapar, ona göre anabolizan tedavi düzenler. Dediğim gibi kişinin kendi kafasına göre yaptırması kesinlikle zararlıdır. Ben doktor olduğum ve kendimi takip ettiğim halde yan etkileriyle uğraşıyorum şuanda. :)
Ayrıca vücut yapmak için kullanılan hiç bir şeyi kesinlikle önermiyorum, tavsiye etmiyorum. Tümünden uzak durun, tamamen doğal yollarla alın. Vücuda giren her fazla şey zarardır. Bir yeri yaparken vücut bir yeri yıkar. Bunlar göz önünde bulundurulmalı.
-
Metabolizmadan bahsetmişsin hocam sormak istedim
Metabolizmayı hızlandıracak kilo aldırmayacak bi ilaç veya tedavi varmı
-
falcon bunu yazdı
Metabolizmadan bahsetmişsin hocam sormak istedim
Metabolizmayı hızlandıracak kilo aldırmayacak bi ilaç veya tedavi varmı
Kilo aldırmayacak bir ilaç maalesef yok hocam. Yediklerinize dikkat ederek kilo almayı engelleyebilirsiniz.
-
Hocam sırt ve omuzlarımda çok fazla sivilce çıkıyor. Akne dersek daha doğru olur. Kızarıklık şeklinde beliriyor, bazen çok büyük irin içeren akneler haline geliyor. Uzun yıllardır var. Neden olabilir?
-
Slm aleykum kardeş, bende de kilo problemi var. Ne kadar yesem tık yok, bir türlü kilo alamıyorum. İştah acıcı yerine başka bir ilaç falan var mı ?
-
hoca az uyku ve beyni daha cok calıstırmak için bi ilaç varmı sınav haftasında ilaç kullananları duydum uykuyu getirmiyomu yoksa beyni mi daha cok calıstırıyo isimleri neler ?