Sağlık Sorularınızı Yanıtlıyorum
-
Hocam tbt için bir nimetsin :) herkes bu sabırla ve saygınlıkta cevap vermez.
-
tebrik ediyorum hocam böyle bir konu açma cesareti gösterdiğin için :)
-
göz tansiyonu var bende gözlerim çok yoruluyor işte bazen dinlendiresim geliyor. ışığa çok bakamıyorum.
doktor arada bir muayeneye gel kontrol edelim yüksek çıkarsa damlayla kontrol altına alalım felan diyor.
ama bunun yükselmesi felan ani olmuyor mu? normal bir zamanda makineden ölçtürürsen çok da yüksek çıkmaz
bu hastalıkla ilgili önerebileceğin birşeyler var mı ??
birde hocam benim bir göz diğerinden az daha büyük sanki birinin göz kapağı biraz daha aşşağı doğru bunun nedenni ne olabilir?
-
MagaraAdami bunu yazdı
@archille;
Genelde steroid içeren damlalar yazıyor hocam. Damla kullanıyor musunuz hiç? Ayrıca çok tozlu ortamlarda ve aşırı uykusuz kalmamalısınız.episkleritin oluştuğu zamanlar doktora gidiyorum zaten. son 2 seferdir Allergan-pred forte kullandırtıyor.böyle süt beyazı bir damla.
-
MagaraAdami bunu yazdıNvidia bunu yazdı
ilaç depakin kullanıyorum .
- sigara kullanıyorum- Sinir hat safada
- Redbull içiyorum
- Arada bir ot kullanırım (memet öz iyi geliyor epilepsiye diyo ot için)
Bunların bi zararı olurmu doğrudan.birde beni dinç tutacak bi fitamin öner allah aşkına enerjim hiç yook
NOT: Taşşağına kurban çok yararlı konu...4'üde seni olumsuz yönde etkileyecek şeyler hocam. Bunlardan oldukça uzak dur. Özellikle sinir ve redbull. Depakin'i bari düzgün kullan. :) Ayrıca en son nöbetini ne zaman geçirdin?
Dinç tutacak öneri pharmaton kullanabilirsin hocam yada solgar vm 2000.
En son nöbeti yukardaki mesajı yazmadan 1-2 saat önce geçirmiştim hocam :) ama çook hafif şekilde geçirdim sadece herzamnki gibi zaman ve mekan kavramı kalmadı bilincim açıktı yani. 15 dk falan sürdü.
-
Hocam ben de çok terliyorum. Özellikle sırt ve bel bölgelerim. Kayseride yaşıyorum çok nem yok ama burada bile çok terliyorum. Evde otururken sırtımı biryere yaslasam hemen terlemeye başlıyorum. Varmıdır bi çözüm?
-
@theagartaman;
Ortostatik hipotansiyonun bir tedavisi yok. Çok fazla hareketsiz bir yaşamınız varsa başlıca sebeplerindendir. Spor yapın ve yiyeceklerde biraz tuzu arttırın. Ayrıca sıvı tüketiminide arttırabilirsiniz.Hipermetrop gibi göz sorunları kendi kendine iyileşmez. Gözlük bir tedavi değildir, sadece ilerlemeyi ve yaşam kalitesini arttırır. Kullanmazsanız ileride daha çok artar şikayetleriniz.
@noname;
Kepekte düşüyorsa sampuanınızı değiştirin. Yağlı saçlar için olan şampuanlar var kremsiz. Onlardan kullanın, saçınız ve saçlı deriniz bir müddet kuru kalsın.@Lupin;
Hocam öncelikle karaciğer hasarı ve yıkımının ne seviyede olduğunu bilmek lazım. Kan tahlili sonuçlarında çok aşırı bir yıkım gözükmüyor. Bunun için muhtemelen size zaten US falan çekilmiştir. Ağrı olması çok normal, özellikle yoğun ilaç kullanımı, yağlı yiyecekler gibi karaciğeri zorlayıcı şeyler yemeniz ağrı yapabilir. Sebebi ise karaciğerin çok fazla aktif kullanılmasıdır.Sizin mümkün olduğunca istirahat etmeniz lazım. Aktif çalıştığınız zamanlarda ağrılarınızda artma olabilir. Ayrıca size şu şu ilacı kullanmalısın gibi bir öneride bulunamam. Hepatit'te yıkım ne derecede onu bilmek lazım. Bunun için sizin iyi bir intaniye uzmanına görünmeniz gerekli. Bence devlet hastanelerinden çok üniversite hastaneleri, tıp fakülteleri ve ileri seviye özel hastanelere muayene olmanızı öneririm.
@zalimadam;
Kesinlikle çok iyi şekilde besleniyorsunuz diyebilirim. Devam edin hocam. Doktor olmasanız bile mutlaka diyetisyenlik falan okuyun. :)@dhmm;
Ani hareketler, terli kalmanız o bölgede kas spazmlarına sebep olur. Ağrılar muhtemelen bu sebepledir hocam. 1 haftayı geçen ağrılarda o zaman araştırılması gerekir. Ağrınız olduğunda sıcak bi havluyu ağrı olan bölgeye koyup oradaki kasların rahatlatabilirsiniz.Ağrı kesici tedavi amaçlı değildir zaten. Önemli olan ağrıya sebep olan o nedenin ortadan kaldırılmasıdır. Örneğin kolunuz kırıldı ve müthiş derecede ağrınız var. İçeceğiniz ağrı oradaki hasarı gidermeyeceği için sadece geçici olarak tedavi eder. Bel fıtıkları vs. bu şekildedir. Ağrı kesiciler sadece geçici bir tedavi yöntemidir. Çok fazla ağrı kesici kullanımı kesinlikle zararlıdır. Özellikle NonSteroid dediğimiz ve herkesin şeker niyetine kullandığı majezik, arveles, apranax gibi ağrı kesiciler mide düşmanıdır. Mide problemi olan kişilerde ciddi derecede sıkıntı çıkartır. Karın ağrısındaki ağrı kesicilere gelince, hiç bir doktor tanı koymadan karın ağrısına ağrı kesici vermez. Altta yatan neden bağırsak düğümlenmesi, apandisit gibi bir nedense ağrıyı keseceğinden tanı koymayı ortadan kaldırır. Ve daha sonra apandisit patladığında ağrı oluşmayacağı için yeni oluşan Akut Batın dediğimiz tablo kişiyi ölüme bile götürür. O yüzden karın ağrısında tanı koymadan ağrı kesici verilmez.
Kafaya göre antibiyotik kullanılmaz. Her antibiyotiğin etki ettiği bakteri ve yerler farklıdır. Örneğin boğaz iltihaplarında genelde amoksisilin grubu antibiyotikler yazarız. Bunu idrar yolu enfeksiyonlarında kullanman çok birşey ifade etmez, çünkü oradaki bakterilere bir etki sağlamaz. İdrar yolu enfeksiyonlarında daha çok ciproflaksasin grubu yazılmalıdır. Kullanımına gelince antibiyotikler mutlaka tam doz alınmalıdır. Hastalık oradan kalksa bile tam doz alınmalıdır. Sebebi ise bakterilerin direnç göstermesidir. Örneğin boğaz iltihabı geçiriyorsunuz. Size antibiyotik yazıldı ve siz bunu 3 gün kullandınız. Daha sonra oradaki bakteriler o antibiyotiğe direnç gösterirse eğer ileriki zamanlarda aynı bakteriye aynı antibiyotik fayda göstermez. Çünkü bakteri ona direnç göstermiştir ve bakteriyi öldürücü özelliği yeterli değildir. O yüzden antibiyotikler tam doz kullanılmalıdır.
Alerjik rinit diye geçiyor burada da. Size tavsiyem okyanus suyu kullanmanızdır. Eczanelerde satılmakta. Kesinlikle faydasını görürsünüz. Burun eti alerjide alınmaz diye birşey yok. O KBB cerrahına kalmış bir durum. Tercih meselesi. :)
@Ar0fer; @FOXXLY;
Teşekkür ediyorum :)@sivil;
Göz tansiyonu anlıkta yükselebilir, sürekli yüksekte durabilir. Bu önemlidir hocam, sık sık muayene olmalısınız. Ayrıca yoğun ışıktan ve gözleri yoracak şeylerden kaçınmalısınız. Gözünüzün birinin büyük olduğunun farkına ne zaman vardınız? Doğuştan mı? Son zamanda olan birşey mi?@Nvidia;
Çok sık nöbet geçiriyorsanız tekrar bir nöroloji uzmanına görünün hocam. Eğer düzenli kullandığınız halde nöbet geçiriyorsanız depakinin dozu yeterli olmuyor olabilir.@GNDZYRYN;
Çok terlemenin bir çözümü yok hocam. Tuzdan uzak durun, stresten ve yorgunluktan kaçınmaya çalışın. Temel olarak bunları önerebilirim.. -
kan grubu değişir mi? şöyleki ben doğduğumda 2 defa kan vermişler. kan grubum 0rh+ ve 2 defa bu gruptan vermişler. ehliyet aldığımda kan grubunu ölçtürdüm arh+ çıktı daha sonra farklı bi yere ölçtürdüm o da arh+ çıktı. şimdi kan grubum a+ mı bu kfamı kurcalıyor kan grubu değişir mi? öğrenmek için en güvenilir test ne ve nerden yapabilirim? tesekkurler...
-
rocketadam bunu yazdı
kan grubu değişir mi? şöyleki ben doğduğumda 2 defa kan vermişler. kan grubum 0rh+ ve 2 defa bu gruptan vermişler. ehliyet aldığımda kan grubunu ölçtürdüm arh+ çıktı daha sonra farklı bi yere ölçtürdüm o da arh+ çıktı. şimdi kan grubum a+ mı bu kfamı kurcalıyor kan grubu değişir mi? öğrenmek için en güvenilir test ne ve nerden yapabilirim? tesekkurler...
Kan grubu değişmez ama A rh(+) olan bir kişiye 0 rh(+) kan verilebilir. Muhtemelen A rh(+) kan grubunuz. Her hangi bir hastanede baktırabilirsiniz tekrardan. Orada da A rh (+) derseler kesinlikle A rh(+)'dir.
-
Hocam bendede sürekli balgam yutkunma sorunu var. Miğde bulantısıda yapıyor.
Marka olarak deyilde hangi etkenlere sahip ilaç kullanmalıyım ? Suda çözünen balgam sökücü aldım ama pek işe yaramadı.