Sağlık Sorularınızı Yanıtlıyorum
-
2 tane dalağım var. Aldırmalı mıyım?
-
cicosz bunu yazdı
2 tane dalağım var. Aldırmalı mıyım?
Aksesuar dalak diye geçiyor, sıkıntı çıkarmaz. Aldırmanızı önermem.
-
Hocam bu bende 1 haftadır var şüpheleniyorum. Durum şu;testislerimde damar şişmesi var ve dokununca bazen de kendiliğinden ağrı yapıyor. Ne yapmam lazım?
-
venedikli bunu yazdı
Hocam bu bende 1 haftadır var şüpheleniyorum. Durum şu;testislerimde damar şişmesi var ve dokununca bazen de kendiliğinden ağrı yapıyor. Ne yapmam lazım?
Varikosel olma olasılığı var hocam. Tek çözümü ameliyat. Üroloji uzmanına görünmeni tavsiye ederim.
-
1..böbrek için ne iyi gelir ( nasıl sorcamı bilemedim ) 1 kere kum dökmüştüm ölcem zannetmiştim.
şimdi ara ara sırt ağrısına benzer böbrek ağrısı çekiorum . eğilirken falan böbreklerim bildiğin ağrıyor.
bu ne olabilr sizce .
2.. 10-15 gündür sol bacağım aşırı ağrıyor . nette baktım bi çoğu fıtığı tarif ediyor . -- hangi bölüme gitmeliyim bilemedim .
-
samaccc bunu yazdı
1..böbrek için ne iyi gelir ( nasıl sorcamı bilemedim ) 1 kere kum dökmüştüm ölcem zannetmiştim.
şimdi ara ara sırt ağrısına benzer böbrek ağrısı çekiorum . eğilirken falan böbreklerim bildiğin ağrıyor.
bu ne olabilr sizce .
2.. 10-15 gündür sol bacağım aşırı ağrıyor . nette baktım bi çoğu fıtığı tarif ediyor . -- hangi bölüme gitmeliyim bilemedim .
İdrar yaparken yanma veya sık idrara çıkma var mı? 1 ve 2 sorularınızı aynı anda dinleyince böbrek ağrısından çok bel ağrısını düşündürüyor.
Böbrek ağrısı hareketle olmaz, sürekli olur. İdrar ile ilgili şikayetleriniz yoksa fizik tedavi veya beyin cerrahına çıkmanızı öneririm. MR çekildikten sonra fıtık olduğu anlaşılır.
Ayrıca bacağınızda bir uyuşma, karıncalanmada oluyorsa ağrıyla birlikte muhtemelen bel fıtığı olabilir. Beyin cerrahı veya Fizik tedavi bölümüne gitmelisiniz.
-
MagaraAdami bunu yazdısamaccc bunu yazdı
İdrar yaparken yanma veya sık idrara çıkma var mı? 1 ve 2 sorularınızı aynı anda dinleyince böbrek ağrısından çok bel ağrısını düşündürüyor.
Böbrek ağrısı hareketle olmaz, sürekli olur. İdrar ile ilgili şikayetleriniz yoksa fizik tedavi veya beyin cerrahına çıkmanızı öneririm. MR çekildikten sonra fıtık olduğu anlaşılır.
Ayrıca bacağınızda bir uyuşma, karıncalanmada oluyorsa ağrıyla birlikte muhtemelen bel fıtığı olabilir. Beyin cerrahı veya Fizik tedavi bölümüne gitmelisiniz.
teşekkürler. ilk fırsatta . dahada kötüleşmeden beyin cerrahı.. sonrada fizik tedaviciye gidecem . idrarda yanma olmuyor.
samaccc tarafından 21/Eyl/15 01:15 tarihinde düzenlenmiştir -
Sigarayı bıraktıktan sonra akciğerin zarar görmüş yerlerinin tekrar onarımı mümkün mü? Yani kendini yenileme olayı yok mu?
-
üniversite hastaheneleirnde komple check-up yaptırabiliyor muyuz? her bölümün doktoruna gidip kontrol için geldim diyerek mi yaptırmamaız gerekiyor
özel hastahane gibi danışmaya söyleyince ilgileneceklerini sanmıyorum
-
Efendi bunu yazdı
Sigarayı bıraktıktan sonra akciğerin zarar görmüş yerlerinin tekrar onarımı mümkün mü? Yani kendini yenileme olayı yok mu?
Akciğer içerisinde hava değişimlerinin yapıldığı alveol denen çok küçük odacıklar var. Sigara ile zarar gören alveoller yenilenmiyor maalesef. Akciğer dokusu kendisini yenileyemiyor. Bunun sonucunda geri dönüşümü olmayan KOAH denen kötü bir hastalık oluşuyor.