Sağlık Sorularınızı Yanıtlıyorum
-
Arkadaşlar kusura bakmayın. Öncelikle herkesin bayramını kutluyorum. Malum bayram yoğunluğu, nöbetler vs. pek fırsat olmadı internete girmeye. Şimdi cevaplamaya başlıyorum sorularınız. :)
@SeyhSamil;
Cilt kuruluğundan oluyodur hocam yada dermatit vardır. Cildiyeye görünmeniz gerekir tam tanı için.@DJ_Alper;
Uykun gelmemesini istiyorsan 2 tane redbull iç. Onun içerisindeki madde de uykuyu engeller ama kesinlikle tavsiye etmiyorum. :)@AnaMuhalefet;
Hepatit A'yı genelde herkes çocukken geçirir ve vücut bağışıklık kazanır. Onun için ayrıca bir tedavi arayışına girmenize gerek yok. Hepatit B aşısını ben kesinlikle öneririm ve ben düzenli olarak oluyorum. Hepatit C için aşı maalesef yok.Hepatit A'yı es geçiyorum. Hepatit A bir çok kişide bağışıklık kazanılmış şekildedir. Hepatit C, Hepatit B'ye göre daha zor bulaşır. Hepatit C'li bir hastadan kan almanız falan gerekir. Hepatit B ise bulaşıcılığı daha basittir. Genelde bir çok kişi cinsel yolla ve ortak eşyaların kullanılması ile bu hastalığı edinir. ORtak eşyalardan kastımda diş fırçası, jilet vs.dir. Aynı yerde yaşamakla, aynı yerde yiyip içmekle bulaşmaz. Ama aşı olmanızı kesinlikle öneririm.
@e2;
Tansiyon düşüklüğünden olur. Tansiyonunuz düşmüştür. Bir yere uzanıp ayaklarınızı 30 cm kaldırıp yatarsanız 10 saniye içerisinde kendinize gelirsiniz. Aç karınla ağır sporlar yapmayın.Bahsettiğin tüm şikayetlerin tansiyonun düşük olmasından olur hocam. Tansiyonu dengede tutmak için dengeli beslenmelisin. Aşırı tuzdan ve yoğun efordan kaçınmalısın. Tansiyonu etkileyen en büyük faktör yemektir. Yediklerinize çok dikkat etmelisiniz. Yoğun alkol ve sigara tüketimide varsa oda tansiyonu olumsuz etkiler.
@Hakkinen;
Yapısal olarak büyük değil aşağıdadır. Bir testis diğer testis ile aynı seviyede değildir. Biri yukarıda, biri aşağıdadır.@gokcan;
Özel hastanelerde CA markerları diye baktırabilirsin. CA markerları genel olarak kanser hakkında bilgi verir. HGH için hiç bir ilaç ve hormon önermiyorum.@murdery;
Sivilce için kullanılır genelde ama asıl amacı dış yağ yıkımını arttırmaktır. Cildi çok kurutur ve dudakları falan çatlatır. Yan etkisi çok çok fazladır. Çok ağır ilaçlardır ve doktor kontrolünde karaciğer enzimleri takibi ile yapılmalıdır. Karaciğer çok yoran ilaçlardır ve ben kesinlikle tavsiye etmiyorum. Sivilce için tetrasiklin içeren kremler kullanabilirsin. Ben bunları yazıyorum.@futurist;
Hepatit B yiyeceklerle vs. bulaşmaz. En çok kan yoluyla edinilir. Aşı olmak istiyorsanız herhangi bir hastanede enfeksiyon hastalıkları (intaniye), klinik mikrobiyoloji hiç yoksa iç hastalıkları (dahiliye) polikliniğine çıkmanız gerekir. Orada Anti-HBS ve HBS değerlerinize bakılır. Anti-HBS değerleriniz 1000'in altındaysa aşı yaptırmak istediğinizi söyleyin. Toplam 3 doz aşı yapıldıktan sonra tekrar Anti-HBS değerlerinize bakılır. 1000'in üstündeyse ömür boyu Hepatit B koruyuculuğunuz olmuş olur.@NoToLeRaNcE;
Uykusuz bırakacak en iyi ve masum yöntem redbull ama ben kesinlikle önermiyorum.@yunusdogan;
Teşekkür ederim. :)@samaccc;
Çok terleme bazı kişilerde yapısaldır. Bunun bir çözümü yok maalesef. Ter bezlerinizi aldırabilirsiniz çok büyük problem teşkil ediyorsa sizin için.@SeRDaR;
Görmeden ne olacağı hakkında bilgi veremem hocam. Fotoğrafını çekip pm ile gönderebilir misin?@yazipcikacak;
Ağız kokusu genelde mide rahatsızlıklarında ve diş rahatsızlıklarında olur. Diş probleminiz varsa problemli olan dişleri tamir ettirmelisiniz. Dişlerinizi düzenli fırçalıyor, diş probleminiz yok ve ağız kokusu hala var ise midenizden muayene olmanızı öneririm.@HolyOne;
Evet hocam, mesleği seviyorum gerçekten. :)Sorunuz en beğendiğim sorular içerisinde diyebilirim. :) Cevabına gelecek olursak fastfood veya pizza veya dondurma veya çikolata %100 zararlıdır diye birşey yok. Zararlı denmesinin asıl sebebi çoğunluğun yani her 100 kiişiden 98inin vücudunun bunlara karşı zıt davranış göstermesinden dolayıdır. Siz o %2'lik kısımda iseniz sizin vücudunuz aldığınız fastfood olsun, diğer besinler olsun onları sorunsuz sindiriyodur, dolaşıma katıyodur. Bu tabi ömrünüzün sonuna kadar böyle gidecek diye birşey yok. Karaciğeriniz yorulmaya başladığında yağlılara karşı probleminiz çıkacaktır, pankreas başladığında şekerli yiyeceklere karşı problem çıkaracaktır vücudunuz. Size tavsiyem bunların yanında doğal içeceklerde almanız. En azıdan vitaminleri ve mineralleri onlar üzerinden alın. Sizin vücudunuz bu yaşama uyum göstermiş ve bundan sonra çok sıkıntı çıkarmaz.
Siz ne kadar hareketsiz kalırsanız kalın metabolizma dediğimiz olay içeride sabit çalışmaktadır. Hareketsiz veya minimum hareketli yaşamınız sadece kas ve kemiklerinizin yıpranmadığını gösterir. Ama bu zararlıdır, kasların ve kemiklerin hatta eklemlerin harekete ihtiyacı vardır. Özellikle kaslar hareket ederek kendini geliştirir ve yeniler.
Özetle 100 km koşup pizza yiyen adam ile bütün gün oturup pizza yiyen adam arasında hiç fark yoktur. Sizinde mideniz aynı seviyede salgı salgılayıp sindirecek, o kişininde midesi aynı seviyede salgı salgılayıp sindirecek. Aynı şekilde besin öğelerinin dolaşıma katılmasıda dahil. :)
@nessaj;
Burnunda deviasyon yani yamukluk varsa sürekli tıkanıklık hissin olur. Operasyon ile o deviasyonu gidertmen gerekir. Vücudunu daha dinç tutmak için imuneks diye bir takviye var. Onu kullanabilirsin, vücut direncini arttırmakta. Ayrıca bol C vitamini almanı öneririm.@u235;
Hayır hocam, kemikler o şekilde gelişmez. Kemikler kendisini özellikle kalsiyum ile geliştirir ve onarır.@rushOut;
Kas sıkışmaz, sinir sıkışması olur. Sinir sıkışması hareketleri engeller ve ağrıyı arttırır. Daha ileri seviye bir fizik tedaviye yada beyin ve sinir cerrahına muayene olmanızı öneririm.@livane;
Mide şişliğidir hocam. Asitli yiyecek ve içecekler genelde o şişliğe sebep olur. Ayrıca kuru bakliyat yemekte şişliğini arttırır. Hemoroid konusuna gelince ameliyat kökten çözüm değildir. Kabız kalırsanız tekrarlar. Kabız kalmamaya dikkat etmelisiniz. Ayrıca lifli yiyecekler tüketin bol bol.@taekwondo;
Kahve taşikardi dediğimiz kalp çarpıntısı yapar. Yapıcak tek çözüm içmemeniz. Bunun başka bir çözümü yok. Bende nescafe içince oluyor ve artık içmiyorum. :) -
Bundan sonra hergün online olmaya çalışacağım. Hergün cevaplamaya çalışırım arkadaşlar, bayram sebebi ile bu kadar birikti. Bundan sonra birikim olmaz, gecikme için kusura bakmayın tekrardan. :)
Ayrıca; ilaç kesinlikle önermiyorum arkadaşlar. Fiziksel muayene etmeden hiç bir hekim ilaç tavsiyesinde bulunmaz. İlaç kullanmanın faydası olacağı kadar her hasta için riskide vardır. O riski alamam, üzgünüm bu konuda. Sadece genel olarak etken maddesini söylerim. Almak isteyen olursa sağlık ocağında o etken maddesini içeren herhangi bir ilacı yazdırabilir.
MagaraAdami tarafından 26/Eyl/15 22:05 tarihinde düzenlenmiştir -
MagaraAdami bunu yazdı
Bundan sonra hergün online olmaya çalışacağım. Hergün cevaplamaya çalışırım arkadaşlar, bayram sebebi ile bu kadar birikti. Bundan sonra birikim olmaz, gecikme için kusura bakmayın tekrardan. :)
Ayrıca; ilaç kesinlikle önermiyorum arkadaşlar. Fiziksel muayene etmeden hiç bir hekim ilaç tavsiyesinde bulunmaz. İlaç kullanmanın faydası olacağı kadar her hasta için riskide vardır. O riski alamam, üzgünüm bu konuda. Sadece genel olarak etken maddesini söylerim. Almak isteyen olursa sağlık ocağında o etken maddesini içeren herhangi bir ilacı yazdırabilir.
Valla ben sasirdim.
İstisna doktorlardan birisin hocam.
Allah kolaylik versin :)
-
zeybekustasi bunu yazdıMagaraAdami bunu yazdı
Valla ben sasirdim.
İstisna doktorlardan birisin hocam.
Allah kolaylik versin :)
Teşekkür ederim hocam. :)
-
Soru almaya devam edebilirim, buralardayım sabaha kadar.. :)
-
MagaraAdami bunu yazdı
Soru almaya devam edebilirim, buralardayım sabaha kadar.. :)
Nerde görev yapıyorsun hocam :))
-
Abicim burda ne demek istiyor birde ameliyatı zor mu olur, olduktan sonra normale döner mi kolum?

-
Hocam bende bir maruzatımı paylaşayım size.
Şimdi bende sedef hastalığı var. Deride özellikle stres yaptığım zamanlar maymun götüne dönüyor çoğu bölge. Derince araştırmada yeni bir doktor buldum kendime. Gayet ilgili güzel bir karışım yazdı baya da iyi geldi sorunum kalmadı o yönden fakat uzun zamandır dizimde bir ağrı var. Ortopediye gittim araştırma özel vs dolandım. Ödem var dediler. Testler yapıldı falan dizimi bir yere vurmuştum o sebepten olmuş. Sedef kaynaklı olabilir diye baya tırstırdılar beni. Neyse temiz çıktı. Fakat gel gör ki ara ara dizime bir ağrı saplanıyor hareket edemez hale geliyorum. Bayram sonrası zaten doktora gidip tekrar mr isteyeceğim ama sizden de tavsiye isterim. Özellikle şuan ağrıyı azaltmak için Suljel ve buz torbası kombinasyonu ile bir miktar ağrı azaldı fakat hala can sıkıyor. Yürürken aksamaya başladım artık. Sıcak tedavi mi yoksa soğuk tedavi mi görmem gerekir? Ayrıca 1 ay fizik tedavi gördüm.
-
GoldenWorld bunu yazdı
Abicim burda ne demek istiyor birde ameliyatı zor mu olur, olduktan sonra normale döner mi kolum?

Düştün mü sen hocam yada bir yere yumruk mu attın? Kompresyon kırığı zor bir kırıktır. Bunun tedavisi operasyon olarak önerilir ve %90 eski sağlığına kavuşursun.
interfector bunu yazdıHocam bende bir maruzatımı paylaşayım size.
Şimdi bende sedef hastalığı var. Deride özellikle stres yaptığım zamanlar maymun götüne dönüyor çoğu bölge. Derince araştırmada yeni bir doktor buldum kendime. Gayet ilgili güzel bir karışım yazdı baya da iyi geldi sorunum kalmadı o yönden fakat uzun zamandır dizimde bir ağrı var. Ortopediye gittim araştırma özel vs dolandım. Ödem var dediler. Testler yapıldı falan dizimi bir yere vurmuştum o sebepten olmuş. Sedef kaynaklı olabilir diye baya tırstırdılar beni. Neyse temiz çıktı. Fakat gel gör ki ara ara dizime bir ağrı saplanıyor hareket edemez hale geliyorum. Bayram sonrası zaten doktora gidip tekrar mr isteyeceğim ama sizden de tavsiye isterim. Özellikle şuan ağrıyı azaltmak için Suljel ve buz torbası kombinasyonu ile bir miktar ağrı azaldı fakat hala can sıkıyor. Yürürken aksamaya başladım artık. Sıcak tedavi mi yoksa soğuk tedavi mi görmem gerekir? Ayrıca 1 ay fizik tedavi gördüm.
Sana jel olarak önerim ketoprofen etken maddesi olan jeller (fastjel vs.) Daha sonra arayı elastik bandaj tut ve yatarken yukarıda kalacak şekilde yat. Bu şekilde ödemi azaltırsın ve bacağını rahatlatırsın.
MagaraAdami tarafından 27/Eyl/15 01:29 tarihinde düzenlenmiştir -
Lisedeyken dövüşte olmuştu oğlanın birine çok sert bir şekilde yumruk atmıştım o sırada oldu çıktı galiba çünkü ara ara tekrarlıyor zora gelince, ben daha önce öyle bir acı daha tatmadım o derece abicim sen düşün. Katipliğe hazırlanıyorum kolum bana lazım ya :/ çabuk iyileşse bari