Sağlık Sorularınızı Yanıtlıyorum
-
Hocam bende de aşırı uyku eğilimi var özellikle gündüzleri askerden sonra başladı 2 yıl önce nöroloji ye gittim kan testi yaptirtti temiz çıktı eeg istedi o da temiz çıktı en son depresyon dedi anti deprasani dayadı (efexor) ilaçları alırken uyku eğilimi gitti ama aşırı dikkat toplayamama olayi başladı bende ilaçları bıraktım şu an uyumaya tam gaz devam ediyorum :) aslında uyumadan şikayetçi değilim de bir gün işyerinde oturur vaziyette uyumaktan boynum kırılacak ondan tirsiyorum:) sence bunun nedeni nedir
-
@beyaban şeker ?
-
mt93 bunu yazdıMagaraAdami bunu yazdıProSky bunu yazdı
hocam bu erken yaşta saç beyazlamasına bi çözüm var mı ?
O genetik maalesef hocam. Net bir çözüm yok ama stresten ve düzensiz beslenmeden uzak durun. Kısaca bunları tavsiye edebilirim.
mt93 bunu yazdıMagaraAdami bunu yazdımt93 bunu yazdı22 yaşındayım bademciklerim olmasa hiç hastalanmam gibi geliyor aldırayım mı ne dersiniz?
Bademcikler vücudun önemli bir savunma sistemidir. Bir çok hastalıktan bademcikleriniz sayesinde kurtulursunuz aslında. Çok fazla mı iltihaplanıyor? Senede kaç kere boğaz iltihabı yada tonsillit geçiriyorsunuz?
5-6 yı buluyor hocam.Canımda tatlıdır benim şu şişince üşüme terleme yaptırması yok mu bıktırıyor beni. :))
5 - 6 çok fazla gerçekten hocam. Üşüme terleme yapması ateşinizi çıkardığından dolayı oluyor. Bir KBB uzmanına gidin ve size aylık deposilin iğne başlasın. Her ay 1 tane vurdurursanız bademcikleriniz şişmez. Ayrıca size imuneks denen immün sistemi güçlendirici kapsülü önerebilirim. İlaç değil, takviyedir. Ama yinede bir KBB uzmanına görünün.
teşekkürler hocam TUS'da başarılar diliyorum geçersiniz umarım.
İğne bassın ne demek hocam ? Deposilin nedir ? Aynı rahatsızlık bende de var.Arkadaşın dediği gibi bademciklerim iltihaplanmazsa hiç hasta olmayacam.
Ama o kadar doktor gezdim aylık iğne önerisinde bulununanını görmedim.
Hastalığım bazen 20 günü buluyor.Yüksek ateş, halsizlik, iştahsızlık, bulantı.Tek çözüm penesilin o da sadece ayağa kalkabilmeme yarıyor.
Onuda yalvar yakar alırsam alabilitorum doktorlardan.
Şimdi benim merak ettiğim konu şu.
Bu gibi durumlarda boğazdaki iltihaptan kültür alıp, onu teste gönderip, sonucuna göre yararlı bir antibiyotik yazılması gerekmiyor mu ?
Bunu bana yapan olmadı da ?
-
bu ara sıklıkla olmaya başladı. hastamız bayan 26 yaşında
baş dönmesi oluyor. durduk yere uzun süredir var ancak bu sıralar biraz uzun sürmekte. 3-4 gün boyunca. otursam-yatsam aynı değişen bişey yok.
gözlerde bozukluk var gözlük kullanıyor.
kalp hızlı atmaya başladı sanki çarpıntı gibi ama normal bi kalp rahatsızlığı yok.
mide ilacı kullanıyor. psikolojik olaraktan. adı taxera ilacın.
neden olabilir.
-
dertli bunu yazdı
bu ara sıklıkla olmaya başladı. hastamız bayan 26 yaşında
baş dönmesi oluyor. durduk yere uzun süredir var ancak bu sıralar biraz uzun sürmekte. 3-4 gün boyunca. otursam-yatsam aynı değişen bişey yok.
gözlerde bozukluk var gözlük kullanıyor.
kalp hızlı atmaya başladı sanki çarpıntı gibi ama normal bi kalp rahatsızlığı yok.
mide ilacı kullanıyor. psikolojik olaraktan. adı taxera ilacın.
neden olabilir.
Vertigo dedikleri şey muhtemelen, bi KBB'ye görünsün ama uzman bi kbbye. kulak kristalleri mi ne oynadığından oluyor denge kaybı daha çok. çevremde 1-2 kişinin başına gelmişti antin kuntin kafa hareketleriyle hallediyorlar
-
beyaban bunu yazdı
Hocam bende de aşırı uyku eğilimi var özellikle gündüzleri askerden sonra başladı 2 yıl önce nöroloji ye gittim kan testi yaptirtti temiz çıktı eeg istedi o da temiz çıktı en son depresyon dedi anti deprasani dayadı (efexor) ilaçları alırken uyku eğilimi gitti ama aşırı dikkat toplayamama olayi başladı bende ilaçları bıraktım şu an uyumaya tam gaz devam ediyorum :) aslında uyumadan şikayetçi değilim de bir gün işyerinde oturur vaziyette uyumaktan boynum kırılacak ondan tirsiyorum:) sence bunun nedeni nedir
Uykuya ben de doyamıyorum, doyamamanın ötesinde karşı koyamıyorum, sanki bitkisel hayattan pamuk ipliğiyle kaçar gibi yorgun yaşıyorum :/
-
@futurist;
Evet, sikatrizan krem dersen verirler. İlaç ismi vermem doğru olmaz. İlaç ismi vermiyorum internet üzerinden. :)@sirri;
KOAH hastalığının belli bir tedavisi yok hocam. Göğüs hastalıklarının yazdığı salbutamol içeren nefes açıcı spreyleri kullanması gerekir. Sigara dumanına vs. maruz kalmamalı. Yoğun bakım vs. gerektriyorsa çok ileri seviyedir. Yaş kaç?@Bilinmeyen;
Bağırsak peristaltizmi denen bağırsak hareketlerin hızlı demek ki. Buna çözüm sadece yiyeceklerine dikkat etmen olacaktır. Bunun için bir ilaç yok maalesef. Geldikçe çıkarıcaksın gazı :)@ReyiZ;
Hocam hemogram ve demir depolarına baktırıp sonuları yazarsan daha iyi yönlendirebilirim. Şikayetlerin bu sebeplerden dolayı olabilir. HGB ve demir değerlerin önemli.@zalimadam;
Çene eklemi problemi yaşıyorsun muhtemelen. Bunun için anadalı çene cerrahisi olan bir uzmana gitmelisin. Devlet hastaneleri falan çözemez bunu. Bi ağrı kesici verir yollarlar. MR ile çene eklemindeki problemin belirlenmesi gerekmekte.@darkroques61;
Çok fazla soğuk yemek boğaz enfeksiyonuna sebep olur. Boğaz ağrısı çekiyorsanız kloroben tarzı spreyler kullanabilirsin. Eğer senede 3 - 4'ü buluyorsa KBB uzmanına başvurun ve düzenli kullanabileceğiniz bir tedavi düzenlesin. Ayrıca sinüzitin kökten çözümü yok maalesef. Sürekli tekrarlar.@slanger;
O ayakta kızarma, su toplamaları ve kaşıntı mantar olabilir. Özellikle belirli dönemlerde artar veya bazı yiyecekleri yediğinizde. (Özellikle domates vs.) Cildiye uzmanına gitmelisiniz. Mantar ise uzun bir tedavisi var.@kazuo;
Grip aşısı olmak isterseniz tam dönemidir. Ben öneririm.@ArduouS;
Ilık suyla duş alın hocam. Ayrıca alerjik bir durumda olabilir. Kullandığınız lif, sabun ve şampuanı değiştirmeyi deneyin.@Rabinski;
Hocam kullandığınız ilaçları bana özel mesaj ile gönderebilir misiniz? Biraz komplike sizin durumunuz.@twilight_flame;
Verilen gözlüğü sürekli kullanmalısınız. Özellikle astigmat için yazılan gözlüklerde baş dönmesi, baş ağrısı yaşamanız normaldir. Bir süre sonra buna alışacaksınız ama alışana kadar maalesef bu sorunları yaşarsınız. Keratakonus için neler yapıldı tam olarak?@0x656e;
Kaç yaşındasınız hocam? Kıllanma yeni başlıyorsa olabilir.@HeYeT;
Buluştuğumuzda derken? Ben yeni üyeyim, kimseyle buluşmadım hocam. :)@atakartal;
Stredoid içeren iğneler yaparlar ama %100 çözümdür diyemem. Size önerim bunu bir çok berber yapıyor. Orayı temiz bir jiletle tahriş edin ve kalın bir diş sarımsak sürün. Bunu oradaki yara her geçtiğinde tekrarlayın. Bu şekilde çok kesin sonuç alırsınız.@Austen;
Anlamadım hocam? İnternet doktorculuğu mu yapıyorum bence sen burada? :)@akmarky;
Migrenin %100 çözümü yoktur hocam. Sağlam ağrı kesiciler kullanmalısınız ve başlayacağını anladığınız zaman hemen kullanmalısınız. Yorgunluk, uykusuzluk, stres migreni tetikler. Bunlardan uzak durmalısınız. Ayrıca migren için önerim antihistaminik kullanmanızdır. Kesinlikle faydası oluyor.@erblood;
Şeker baktırdınız mı hocam? Şeker düşüklüğünü tarifliyorsunuz. Kaç yaşındasınız?@attackatak;
Migren için kuvvetli analjezikler kullanabilirsiniz. Eğer mide probleminiz yoksa çift doz almanızı öneririm. Migrenin %100 çözümü yoktur.@GoldenWorld;
Genelde bu beyinsel değil, kulak problemlerinden dolayı oluyor. Sizi başından savmış gibi duruyor hocam. Farklı bir KBB'ye görünün, eğer çözüme ulaşamazsanız nöroloji uzmanına görünün ve beyin MR'ı isteyin.@SoloTurk;
Oradaki kasların zayıflamasına sebep olursunuz hareketsiz kalırsanız. Sürekli oturarak iş yapıyorsanız en azından 2 saatte bir ayağa kalkıp sağa sola dönün, eğilip kalkın. Bu tür sürekli ufak egzersizler yapın.@Nvidia;
Epilepsi doğrudan hafızayı veya zekayı etkilemez. Ayrıca epilepsi beyinin şurasında yada burasında diyemezsiniz. O sinir iletiminin blokaj görmesi gibidir bir anlamda. İlaç ne kullanıyorsunuz?@archille;
Genelde steroid içeren damlalar yazıyor hocam. Damla kullanıyor musunuz hiç? Ayrıca çok tozlu ortamlarda ve aşırı uykusuz kalmamalısınız.@siyahbereli;
Ağrı çift taraflı mı oluyor tek taraflı mı? Tansiyon probleminiz var mı? Migren başlangıcı olma riski var. Nöroloji uzmanına veya beyin cerrahına görünmenizi tavsiye ederim.@beyaban;
Hocam aşırı ağır yiyecekler yemen uyku eğilimi yapabilir. Ayrıca şekerinizi takip ettirmenizi öneririm. Şeker hastalarında uyku eğilimi olur. Gece saat 10dan sonra birşey yiyip içmeyin ve sabah aç karına açlık kan şekerinize baktırın. Bu arada yaş kaçtı?@CyberAngel;
İğne bassın değil, iğne başlasın. Deposilin aylık vurulan depo penisilin türevi kuvvetli bir antibiyotiktir. 1.2 milyon üniteli bir deposilin yaptırmanız sizi 1 ay boyunca boğaz enfeksiyonundan korur. Siz kendiniz demişsiniz zaten penisilin yaptırıyorum, tek çözümü diye. Deposilin penisilinin aylık vurulan türevidir. Normalde dediğiniz gibi boğazınızdan kültür alınıp, patolojide incelenip ondan sonra ilaç yazılması gerekmektedir. Ama bu hem zaman kaybı ve hemde maliyet olduğu için genelde kullanılan antibiyotikleri dayar doktorlar. Geniş spektrumlu antibiyotikler zaten çözüm olur. Ama önerim deposilin yaptırmanız. Bir KBB uzmanına başvurursanız o size aylık düzenleyebilir.@dertli;
Bu baş dönmesinin sebebi daha çok anksiyetik gibi duruyor hocam. Kalp çarpıntısı baş dönmesi yapabilir. Kardiolog'a başvurup EKG çektirmeli ve çarpıntısı için holter taktırmalı. Baş dönmesinin çünkü zilyon tane sebebi var. Ama anlattıklarınız anksiyetik gibi duruyor.@noname;
Vertigo daha farklı hocam. Kişinin bahsettiği baş dönmesi %90 anksiyeteye bağlı. -
Yaz yaz anca bitti. Bütün soruları cevaplandırdığımı düşünüyorum arkadaşlar, sanırım hiç kaçırmadım. Bir kaç ekstra birşey eklemek istiyorum.
İlaç kesinlikle önermiyorum. Şu ilacı kullan, şu ilaç iyi gelir gibisinden ilaç önermem. Sebebi ise kime neyin alerji yapacağını bilmediğimden. Hastayı muayene etmeden ilaç önerisinde bulunmam. Sadece genel olarak etken maddesinden yada etki durumundan bahsederim.
-
MagaraAdami bunu yazdı
@zalimadam;
Çene eklemi problemi yaşıyorsun muhtemelen. Bunun için anadalı çene cerrahisi olan bir uzmana gitmelisin. Devlet hastaneleri falan çözemez bunu. Bi ağrı kesici verir yollarlar. MR ile çene eklemindeki problemin belirlenmesi gerekmekte.bu adam harbiden doktor lan :)
devletteki hakkaten ağrı kesici verip göndermişti :/
mr çekti özeldeki doktor. sizin dediklerinizin aynısı çıktı hocam. ama ağızlık iş görür dedi. ama iş görmedi. sizin dediğiniz gibi araştırma hastanesine gitmem gerekiyor sanırım. yada birdaha mı gideyim son gittiğim doktora ?
mr kayıtları hala duruyor. sanırım. kulak burun boğaz kafa göz ne varsa çektir gel dedi. hepsi duruyor. hepsi için ayrı makinalara bağladılar.
birde çok ilginç birşey var.: şimdi normal dururken boyun kaslarım kasılmaya başladı. bir anda kafam sola hafif reflex yapıyor .bazen de sağa. sanki sinek konmuşta bir anda reflexim çalışıyor gibi.
bunun sebebi beyinle alakalı birşeymi yoksa çene kasının bir etkisi varmı ?
teşekkürler .
-
zalimadam bunu yazdıMagaraAdami bunu yazdı
@zalimadam;
Çene eklemi problemi yaşıyorsun muhtemelen. Bunun için anadalı çene cerrahisi olan bir uzmana gitmelisin. Devlet hastaneleri falan çözemez bunu. Bi ağrı kesici verir yollarlar. MR ile çene eklemindeki problemin belirlenmesi gerekmekte.bu adam harbiden doktor lan :)
devletteki hakkaten ağrı kesici verip göndermişti :/
mr çekti özeldeki doktor. sizin dediklerinizin aynısı çıktı hocam. ama ağızlık iş görür dedi. ama iş görmedi. sizin dediğiniz gibi araştırma hastanesine gitmem gerekiyor sanırım. yada birdaha mı gideyim son gittiğim doktora ?
mr kayıtları hala duruyor. sanırım. kulak burun boğaz kafa göz ne varsa çektir gel dedi. hepsi duruyor. hepsi için ayrı makinalara bağladılar.
birde çok ilginç birşey var.: şimdi normal dururken boyun kaslarım kasılmaya başladı. bir anda kafam sola hafif reflex yapıyor .bazen de sağa. sanki sinek konmuşta bir anda reflexim çalışıyor gibi.
bunun sebebi beyinle alakalı birşeymi yoksa çene kasının bir etkisi varmı ?
teşekkürler .
Ağızlık vs. gibi araçlar iş görmez hocam. Oradaki eklemdeki problemin giderilmesi gerekli. Eklem arasında ki sıvı eksikliği mi var? Bağlarda problem mi var? Bunun tespit edilip nedene yönelik çözüm üretilmesi lazım. Son gittiğin doktora tekrar gidersen senin için daha iyi olur. Ayrıca çene cerrahisi vs. bulabilirsen çok daha iyi olur.
O reflex olayları genelde yorgunluktan olur hocam. Kas yorgunluğu varsa o yüzden olur ve genelde geçicidir. Anlık olarak orası uyarılır ve bir reflex istemsiz hareket eder. Bu aralar yoğun tempo falan varsa veya dikkat gerektiren bir iş yaptıysanız o sebepten olmuş olabilir.