Sağlık Sorularınızı Yanıtlıyorum
-
twilight_flame bunu yazdı
@MagaraAdami verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim,
Keratakonus ile ilgili olarak sadece kornea taraması yapıldı, göz filmi çekildi, onun haricinde 18 ocakta tekrar kontrole gel deyip sadece gözlük yazdılar, bilgisayar başında çalışıyorum ve gözlüğü uzun süreli kullanımda baş ağrısı ve sağ şakağımdan damar attığını hissedip mecburen iş nedeniyle çıkartıyorum, onun haricinde birşey yapılmadı ne yazık ki?
Bir de hocam direk kornea taraması ile ilk seferde bu tanı konabilir mi? baya pis bir rahatsızlık bir türlü kabullenemedim de :) (Kornea taramasını yapan alet resmen disko gibiydi hocam, bir kırmızı bir mavi ışıklar falan yayıp dönüyordu falan)
Hocam o gözlüğü sürekli kullanın. Bir çıkarıp bir takmanız sizin kullanımınızı daha da zorlaştırır. Yatma haricinde çıkarmanızı önermem kesinlikle.
Evet hocam, kornea taraması ile bu tanı konulabilir. Ama içiniz rahat etmiyorsa başka bir göz doktoruna daha muayene olabilirsiniz. :)
-
cache bunu yazdı
Hocam bana pm aticaktiniz :)
Gönderdim. :)
-
Peki hocam bu Keratakonus un herhangi bir tedavisi var mı? gözlük geçici olarak rahatlatır tam tedavi sayılmaz falan diyorlar, biraz araştırdım, kornea tabakasını lens yardımı ile ilerlemesini engelleyebiliyorlarmış falan ama daha detayını bilmiyorum, başka ne gibi tedavi yöntemleri var, yaş ilerledikçe sorun çıkartmaya başlar mı?
Ayrıca konu çok güzel olmuş hocam, elinize kolunuza sağlık :)
twilight_flame tarafından 21/Eyl/15 23:25 tarihinde düzenlenmiştir -
twilight_flame bunu yazdı
Peki hocam bu Keratakonus un herhangi bir tedavisi var mı? gözlük geçici olarak rahatlatır tam tedavi sayılmaz falan diyorlar, biraz araştırdım, kornea tabakasını lens yardımı ile ilerlemesini engelleyebiliyorlarmış falan ama daha detayını bilmiyorum, başka ne gibi tedavi yöntemleri var, yaş ilerledikçe sorun çıkartmaya başlar mı?
Ayrıca konu çok güzel olmuş hocam, elinize kolunuza sağlık :)
Tedavi olarak tamamen geçmiyor hastalık hocam. Sadece ilerlemesi durduruluyor. Lens yöntemi, corneal cross-linking, halka tedavisi gibi çeşitli yöntemleri var. İlerlemesi görmekte problem çıkartır. Bunun arkasında durmanızı tavsiye ederim hocam.
Ayrıca teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. :)
-
konu güzel olmuş devamı sağlanır umarım başarılar hocam TUSta
-
TOMBLACK bunu yazdı
konu güzel olmuş devamı sağlanır umarım başarılar hocam TUSta
Çok teşekkür ediyorum.. :)
-
hoca biri bitiyor diğeri başlıyor en sonunda sıkacam kafana o olacak : )
sürekli biryerlerimde problem var bana az düşündürecek
hafiften rahatlatacak evde kullanabileceğim ağır olmayan sakinleştirici
tavsiyesi verir misin..
-
JustRulz bunu yazdı
hoca biri bitiyor diğeri başlıyor en sonunda sıkacam kafana o olacak : )
sürekli biryerlerimde problem var bana az düşündürecek
hafiften rahatlatacak evde kullanabileceğim ağır olmayan sakinleştirici
tavsiyesi verir misin..
İlaç önerisinde bulunmam doğru olmaz hocam. Ama essitalopram etken maddesi içeren ilaçlardan yazdırabilirsin kendine hocam. :) Rahatlatır baya..
-
hocam geyik olsun falandiye sormuyorum cidden hatta misait bi zamanda doktora gitmeyi bile düşündüm bu konuyla ilgili. sıkıntı şu hocam sol testisim diğerine göre yamuk duruyo kaba tabiriyle çalışmasında atışlarda falan hiç sıkıntı yaşamadım ama kafamı kurcalayıp duruyo sıkıntı çıkartırmı ?
-
captain bunu yazdı
hocam geyik olsun falandiye sormuyorum cidden hatta misait bi zamanda doktora gitmeyi bile düşündüm bu konuyla ilgili. sıkıntı şu hocam sol testisim diğerine göre yamuk duruyo kaba tabiriyle çalışmasında atışlarda falan hiç sıkıntı yaşamadım ama kafamı kurcalayıp duruyo sıkıntı çıkartırmı ?
Yapısal olarak birisi aşağıda olur hocam. Normal bir durum. Kimsede ikisi aynı seviyede durmaz.