Sağlık Sorularınızı Yanıtlıyorum
-
HolyOne bunu yazdı
Hocam mesleği seviyorsun heralde =) yenisin diyedir. Doktor arkadaşlara sağlık sorusu geldiğinde kaçıcak delik arama eğilimindeler genellikle.
Bende birşey sorayım,
Ben düzensiz besleniyorum, günümün çoğu hareketsiz PC başında geçer, hergün pizza, dondurma, fast food yiyerek 34 yaşıma geldim. (Sigaram alkolum yok sadece) buna rağmen turp gibiyim ve sağlıklıyım. Çok nadir hasta olurum ve ağrıdan acıdan ölecek hale gelmeden hastaneye gitmem, ilaç almam. doktor verirse verilenin yarısını almaya çalışırım.
Bu hayat tarzına rağmen hergün daha sağlıklı ve enerjik olduğumu hissediyorum. Böyle nereye kadar devam edebilirim? Sence bir noktada patlar mı bu hayat tarzı? yoksa vücut ortama uyum mu göstermiştir?
Bir de acaba bedenimi hiç kullanmadığım için ve bu yaşa kadar minimum hareket edip oturduğum için hiç yıpranmamış olabilirmiyim? Böyle bir teorim var ne dersin?
Bence boy ve kilonu'da söylemen gerek.Sonuçta şimdilik sorunsuz gibi görünsende göbeğinde kocaman bir yağ kütlesi varsa,bunu doktor arkadaşın bilmesi gerekir.
-
Selamlar hocam,
Yaş 20, 180/72kg.
Ben her allahın günü hastayım, bildim bileli rasgele bir burun deliğim tıkalı, çok uzun zamandır böyle, dahiliyeye gidip kan testi yaptırdım bi sıkıntın yok dedi, kbb'ye gittim burnun yamuk, kemik ve et var dedi ama nezleyle alakalı değil bu durum.
1-2 haftada bir sürekli vücut kırgınlığı yaşıyorum. İşimi hayatımı vs herşeyi etkiliyor bu durum.
Sürekli motora biniyorum rüzgar yiyorum muhtemelen ondan, ne yapıp, ne yiyip içip onarabilirim kendimi?
-
HolyOne bunu yazdı
Hocam mesleği seviyorsun heralde =) yenisin diyedir. Doktor arkadaşlara sağlık sorusu geldiğinde kaçıcak delik arama eğilimindeler genellikle.
Bende birşey sorayım,
Ben düzensiz besleniyorum, günümün çoğu hareketsiz PC başında geçer, hergün pizza, dondurma, fast food yiyerek 34 yaşıma geldim. (Sigaram alkolum yok sadece) buna rağmen turp gibiyim ve sağlıklıyım. Çok nadir hasta olurum ve ağrıdan acıdan ölecek hale gelmeden hastaneye gitmem, ilaç almam. doktor verirse verilenin yarısını almaya çalışırım.
Bu hayat tarzına rağmen hergün daha sağlıklı ve enerjik olduğumu hissediyorum. Böyle nereye kadar devam edebilirim? Sence bir noktada patlar mı bu hayat tarzı? yoksa vücut ortama uyum mu göstermiştir?
Bir de acaba bedenimi hiç kullanmadığım için ve bu yaşa kadar minimum hareket edip oturduğum için hiç yıpranmamış olabilirmiyim? Böyle bir teorim var ne dersin?
Sen gunde 10 yumurtayla 3 ay gecirdigini soylesene esas. Bana inanmiyorsun biri daha deli misin desin.
-
HolyOne bunu yazdı
Bende birşey sorayım,
Sorusuna cevap verin :) tam merak ettiğim bir diğer soruda buydu. Akşama kadar işyerinde her turlu dürüm kebap yemısliğimiz var. Yanımdakı eleman gazoz çikolata her çeşidden alıp kendi yerken birde oradakilere alıyor. Birini yemesem diğerini alıyordum stress zaten yedirtiyor. Can sıkıntısı.
Artık endişeleniyorum. sefer tası ile salata taşımayı düşünüyorum. Sağlikli ev yiyeceği oldin diye. Bu seferde Hem üşeniyorum hem de içimdeki şeytan patrona bu kıyağı yapma diyor. :))
-
Güzel bir başlık.Hacım benim şöyle bir sorum var.Mesela kaval kemiğim şuan zayıf diye hissediyorum.Ben tekme attıkca,kum torbasında falan tekme çalıştıkça kemik sağlamlaşır,sertleşir yada darbeye daha dayanıklı hale gelir mi?
-
Askerde basladi hastaligim
1- omuzumda bi sikisma basladi doktora gittim kas sikismasi dedi ilac fizik tedavi derken sonuc hala kisitli hareketlerim
2- asil tendomlarimda bi agri basladi tam topukla birlestigi yerde ayni anda olunca AS mi acaba diye gittim. Testbyapildi sonuc negatif mekanik dedi ve ilac yazdi.
Sonuc hala omzumu rahat sekilde kullanamiorum yeri geliyor kolumu kaldiramiyorum. Merdivenden inrrkende acidan bayilacak gibi oluyorum ve yurudukce aciliyor aywklar ve agri gidior (AS TESTI NEGATIF)
Kolay gelsin :)
Devami gelecek :))
-
Hacı konuya bakmıyor musun noldu )
-
Cok soru birikmis :) kolay gelsin bir tanede ben ekleyeyim.
Göbek mevcut biraz sknti yok ama gobegin ust bölgesinde bu gogus kafesiyle birlestigi yerde ( mide galiba?) Devamli bir sisme hissi var. Mideme dokunuyorum gergin böyle patlayacak gibi oluyor. Bunu nasil onleriz. Bir de bende hemoroid var. 2 sefer ameliyatla aldirdim gene cikiyor. Abi ben hersene ameliyat mi olcam bunun bir caresi ilacı yok mu ?
-
İki kahve içtim üst üste tansiyonum 10 a 7 ilk defa böyle oldu bide tarsusta bi mağaraya indim vücudum pirpirlayan araba gibi neyapmak gerek?
-
Sitenin yarsını hasta mk :D