folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Salak, Aptal, Yeteneksiz, Beyinsiz... Xp Sorunu :D

Salak, Aptal, Yeteneksiz, Beyinsiz... Xp Sorunu :D

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek
    frekaze bunu yazdı
    do_som bunu yazdı

:D xp mi kaldı amk ben 10 sene önce siktir ettim onu

Bankamatik yani atm bazıları hala Xp kullanıyor. Ek olarak bazı router kurulumların için özel Xp yazılımları var. Xp ölmedi ölmeyecek. Bende Xp var eski model. Cihazlarda güzel Windows 10 servisi çok ve pc hantal yapıyor boşu boşuna. He şuda var yeni yazılımlara ayak uydurmsazsan sonun Nokia gibi olur. 

XP fan boy olmaya pek gerek yok diye düşünüyorum. ATM'ler ve embed cihazlar aslında biraz farklı bir konu. Şöyle ki; winXP çalıştıran cihazlar internetten indirdiğin bir programı çalıştırmaya ihtiyaç duymadıkları için güvenlik sorunlarının pek çoğundan sıyrılmış oluyor. Ağ iletişimini güvenli yapması, usb ve benzeri donanımlar ile kod çalıştırmasını engellemesi, ATM kullanıcılarının arayüzden kurtulup kod çalıştırabilmesinin engellemesi gibi durumlar ATM güvenliği için söz konusu oluyor. Bunları çözmeleri yeterli ve ne yapıyor olduğunu bilmek kaydıyla dinazor işletim sistemi olan ms-dos'la bile yapılabilir. Bizzat gözüm ile görmedim fakat Android tabanlı ATM olduğunu söylüyorlar.

Bir evde ya da ofiste winXP kullanıcısı kullanan birisini düşünelim. Bu kullanıcı internetten bir takım programlar indirecek ve bunları kullanmak isteyecektir. Örnek bir nokta olarak spectre ve meltdown açıkları winXP'de Microsoft tarafından yamalanmadı. Yani yönetici hakları vermediğin bir yazılım bu açıkları kullanarak rahatlıkla yönetici haklarına sahip olup işletim sistemi üzerinde at koşturabiliyor. Bence winXP seçmemek için iyi bir neden.

Bir senaryo daha üretelim. WinXP kullanıcımız internetten herhangi bir exe indirmesin, sadece internette gezinecek olsun. Son versiyon Google Chrome bile kullanamıyor çünkü onlar da winXP'ye desteğini kestiler. Eski stabil bir versiyon kullanarak devam edebilir fakat çeşitli teknolojilerden ve geliştirmelerden faydalanamaz. Üstelik sadece winXP kullanmak istediği için.

Son senaryo: yeni ve güncel donanım. Yeni işlemci ve anakart yapıları winXP tarafından desteklenmiyor. Yani bilgisayarın win10 ile 4 gücünde çalışabilecekken winXP ile 1 gücünde çalıştırabiliyorsun. Çünkü işletim sistemin işlemcinin yeni instruction set'lerinden haberi dahi yok.

Her zaman olmasada güncel yazılım genellikle iyidir. Kötü donanıma sahipseniz SSD edinin win10 ile gayet güzel çalışacaktır.

Sadece bi imza..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    ajan1111 bunu yazdı
    abdullahazad bunu yazdı
    ajan1111 bunu yazdı

. 2020 xp'sini cd'ye yazdım, kurdum şu an kullanıyorum ama işte aması var (: bilgisayarım(işlemcim) 64BİT ama garibim xp 32bit görebiliyo :D bu kadar yeni bilgisayarın ekran kartını sadece ekran kartı olarak görebildi çok şükür :D ama driverini kuruyorum aldığım hata şu: not needed ( no device for update 

sen gidip x32 isletim sistemi kurduysan OS'un sucu ne burada? aptallık sende, isletim sisteminde degil.

Yok hocam özellikle 64bit Xp indirdim ki. Hem bi kere 32bit 64bit olayı böyle sistemsel bişey değil ki, 64bit işlemcinin Yolları daha Geniş değil mi? Yani fiziksel olarak daha geniş değil mi? 

burada ne demek istedin? AnaKart üzerinde giden bakır yolların genişliği mi? 

yoksa işlemci ayakları ile kontrol köprüleri, ram'ler ,disk kontrolör'ü ve diğer kartlarla an'lık paralel olarak 64 kol'dan yada yol'dan Veri gönderip, Haber alabildiği mi?

ya işlemci içinde, anlık olarak yapabildiği karşılaştırma miktarı mı?

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Kimse de dememiş ki maille gelen 2020 yılının xp si nedir aq.. 😄 😄 

...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    ajan1111 bunu yazdı
    abdullahazad bunu yazdı
    ajan1111 bunu yazdı

. 2020 xp'sini cd'ye yazdım, kurdum şu an kullanıyorum ama işte aması var (: bilgisayarım(işlemcim) 64BİT ama garibim xp 32bit görebiliyo :D bu kadar yeni bilgisayarın ekran kartını sadece ekran kartı olarak görebildi çok şükür :D ama driverini kuruyorum aldığım hata şu: not needed ( no device for update 

sen gidip x32 isletim sistemi kurduysan OS'un sucu ne burada? aptallık sende, isletim sisteminde degil.

Yok hocam özellikle 64bit Xp indirdim ki. Hem bi kere 32bit 64bit olayı böyle sistemsel bişey değil ki, 64bit işlemcinin Yolları daha Geniş değil mi? Yani fiziksel olarak daha geniş değil mi? 

burada ne demek istedin? AnaKart üzerinde giden bakır yolların genişliği mi? 

yoksa işlemci ayakları ile kontrol köprüleri, ram'ler ,disk kontrolör'ü ve diğer kartlarla an'lık paralel olarak 64 kol'dan yada yol'dan Veri gönderip, Haber alabildiği mi?

ya işlemci içinde, anlık olarak yapabildiği karşılaştırma miktarı mı?

2. dediğin gibi durum olması gerek hocam. ben öyle biliyorum.

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı

Arkadaşım , Cumaya çıkınca xp zuhur etmiş. Neyini anlamadın adamın asavınbını bozysun

Kurtlar tasma takmaz....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı
    noname bunu yazdı

Arkadaşım , Cumaya çıkınca xp zuhur etmiş. Neyini anlamadın adamın asavınbını bozysun

âlem'siniz alüminyum. 

gelmiştir Chip dergisinden Mail eklentisi olarak edit'lenmiş bir İso dosyası falân filan. (niye bu kadar önemliyse.,)

RitmFarbRacourci tarafından 13/Haz/20 12:15 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı
    noname bunu yazdı

evet galiba öyle oldu :D cuma bitti xpde bitti :D bu sabah win10 dvdsi bozulmuş win7'ye döndüm.

edit: tekrardan 64 bit sistemime kavuştum :D 

ajan1111 tarafından 13/Haz/20 12:20 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

dokuman, belge depolama ve red alert 1 icin ''windows 95''

diger isler icin ''mac os x snow leopard'' da tutuklu kaldik biz..

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    hojucuk bunu yazdı

dokuman, belge depolama ve red alert 1 icin ''windows 95''

diger isler icin ''mac os x snow leopard'' da tutuklu kaldik biz..

ben red alert 1'e yetişemedim ama red alert2'yi bilirim, hele hele yuri's revenge falan vardı (;

o diğer işlemler için olan kadar eski değilim ben (;

Toplam Hit: 3316 Toplam Mesaj: 30
xp sorunu