folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Samsung Galaxy S2 Mi İphone 4S Mi ?



Samsung Galaxy S2 Mi İphone 4S Mi ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BrighStar
    BrighStar's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Kasım/2009
    Erkek

    iphone 4s ile iphone 4 arasında pek buyuk bir fark yok arastırklarıma göre böyle ee durum böyle ise galaxy S2 iphone 4 ten daha iyi ozaman İphone 4S den de iyi :):)

    Yanlıs mı dusundum bilmiyorum ama genede yorum sizin :S


    . Ben Kimseyi Kaybetmedim Herkez Beni KAYBETTİ... .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BrighStar
    BrighStar's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Kasım/2009
    Erkek

    Samsung Galaxy S2
    IPhone 4S

    Ten baska hiçbir Tavsiye kabul etmıyor ve es geciyorum yorumlarını tavsiyeleriniz benım için tabıkı onemlı fakat bu ıkı telefondan bitanesi için gecerli sadece :)


    . Ben Kimseyi Kaybetmedim Herkez Beni KAYBETTİ... .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyak63
    manyak63's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Nisan/2007
    Erkek

    S2 al o zaman düşünme sorma kimseye 


    Android Hakkında Herşey! - www.androidcim.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    PathfindeR00 bunu yazdı:
    -----------------------------

     

    Xperia S

    Sanırım türkiyede çıkmadı tam. Bu telefonuda sağlam bir opsiyon olarak düşünmelisin bence..


    -----------------------------

    bu güzel bir telefona benziyor.Fakat iphone 4s ve galaxy s2 oturmuşken bilemiyorum.Biraz beklemek lazım.

    ---

    Konuya ilişkin yazı ;

    Bu işe şöyle bakmak gerek ;

    Öncelikle ! : amacım galaxy'i kötülemek, galaxy'nin donanımına laf atmak değil.Gayet iyi, galaxy s2 iphone'a göre darbelere karşı daha sağlam.Fakat neden iphone hatta neden apple ? işte bunu açıklamaya çalışıcam.

    Bazen çok daha iyi bir ayakkabı 150 liradır, fakat sırf destek, kalite vs.. için gider 150 lira verirsin.Fakat adını bildiğin markayı alırsın ve bilirsin ki 5 sene kullansanda her an destek yanındadır.

    Sarar'dır, damat'tır, bmw'dir, sütaş'tır, şehrinizin en yii dondurmacısı, en iyi lahmacuncusu, en iyi tatlıcısıdır.40 yıllık adı vardır..İşte bu yazı onunla ilgili.

    kararsız kalanlar yada iphone'dan vazgeçip samsung'a geçenler bir daha okusun.Kendi özelliklerinize göre cihaz seçin.Kullanım şeklinize vs..Ben android tasarımından tiksiniyorum.Koyu menüler beni boğuyor mesela.vs.. vs..

    Bir kez anlatıp, hiçç tartışmaya girmeden geçmek istiyorum.Eğer öyle değilse son olarak kısmını okuyun (en dipte son çizgili yer).Çünkü windows windows windows windows , linux kaka, pis deyip sonra android android android diyen adamları görüyorum (mantık aynı android ve linux).Bu adamlarla tartışmam.

    Yada bana iphone'a o kadar para mı verilir, gerizekalılar kullanıyormuş onu zaten diye "marka"nın ve marka değerinin ne olduğunu bilmeyen adamlar yine tartışmaya gelmesin.Dışarda 25 lira kişi başı yemeğe para mı verilir, toplasan 100 lira olur, evde yemek yapardık zihniyetinde olan adamda laf söylemesin.

    Bunların dışında gayet açığım.

    haydi başlıyorum uzunnn ama yararlı yazıma.

    ---

    android şu an microsoft gibi oldu.Her donanım, her oözeliğe destek vermek zorunda kaldığı gibi her kombinasyonuda desteklemesi lazım.Bir sürü sürücü bir sürü işlem vs.. vs.. vs.. Apple Macintosh ile birlikte amaçladığı şuydu : kendi donanımımız, kendi donanımımızın yazılımı.

    4 karalik bir tablo yaptı sorna steve jobs.Bir tarafta laptop ve desktop, diğer tarafta profesyonel ve normal.Bunun üstüne gitti.

    Donanım belli, herşey belli.Bu yüzden, apple 'ın işletim sistemleri windows ve linux'a göre daha kararlı çalışır.Tabi ki hepsinde insan faktorü olduğu için ios5 ilk çıktığında piller çabuk bitti vs..Bir güncellemeyle atlattılar.Apple'ın biraz linux dünyasından (yada google oracle'dan takviye yapması lazım).

    Herneyse uzaklaşmayalım ;

    İphone bu devrimi başlatan şirkettir.Devrimi başlattığı gibi her özellikle yeni birşeyler daha getiriyor.Devamıda gelir (çünkü steve jobs her ne kadarda ölse, bıraktığı sistem 5-10 senede çökmeyecektir, zayıflara biylir yada güçlene bilir ama hemen çökmez, hemen değişmez).

    İphone killer .. her çıkan sağlam telefonda iphone killer diyorlar.Yani iphone'un tahtını ele geçirecek, iphone'un ününe son verecek telefon.Bunu dedikleri sürece iphone her zaman bir numara olacaktır.Fark ettiyseniz hala donanım vs.. gibi özelliklerden bahsetmedim.Marka, vizyon, misyon vs.. gibi konulardan bahsediyorum.

    Bir gün galaxy s2 killer yada X killer denene kadar bu piyasanın kralı iphone'dur.Apple vs (android+galaxy s2) diye bakmak lazım olaya.Bir yanda tekel, diğer yanda iki birleşim.İpod'dan sonra microsoft zune ve pay for shit diye adını değiştirdiler şimdi bulamadım pay for x gibi birşey vardı ; onları çıkarttılar.Olmadı.Neden ?

    Çünkü donanım başka bir şirketin, yazılım başka bir şirketin.Ne yaparsan yap ; ikiside senin kontrolünde, ikisinide sen yönetmediğin sürece sorunlar olacaktır.Tam verim alamayacaksın, birşeyler olacak.Hele hele ar-ge gibi birşeyde ve teknoloji firmalarında ; tekele alman gerek.Google'ın bu kadar büymesinin bir nedenide internette tekelleşmek.

    Donanımının tam performansını, ancak yazılımınıda sen üretirsen yaparsın.Samsung android'i alıp mütiş değişiklikler ve performans ekleyip, üstüne sağlam bir tema yaptığı zaman tamamdır.Fakat ar-ge için yenilikler üretmesi, vizyonu olması gerek.bunun ardından samsun apple'a fark atacak cihazlar geliştirecektir.Fakat yine telefonda değil.

    Şu an bu konuda dahi zamanında linux konusu açtım diye bana bok atan, tırt diyen adam kalkmış android'i herşey yapabiliyor diye savunuyor.İyide güzel kardeşim, android ne demekse ubuntu, linux mint o demektir.Android'in avantajları neyse, linux'un odur, andorid'in ne kadar dezavantajı varsa linux'un demektir.

    Yani donanımda problem mi yaşadınız ? ısınma şu bu mu oldu ? belki galaxy s2 tam oturacak ama x cep telefonu andorid kullandığı için aynı şeyleri yaşayacaktır.Normal.Windows'unda başına geldi.Her donanım, her kombinasyonu desteklemesi gerekmektedir windowsun.altından kalkamadılar, sürücüler üretildi.Buna rağmen problem yaşadılar, sürücüler yüzünden kernel hataları verdi.Sonunda düzelttiler (özellikle dos berbattı allahtan kurtuldular).

    Genel olarak durum bu .. gelelim donanım vs.. vs..

    --

    Öncelikle, burdaki adamlara tavsiyem ; 1.si bana ram rakamları, kamera pixel'i vs.. gibi konularda iphone'un düşük olduğunu söyleyerek gelmeyin ;

    http://www.turkcell.com.tr/bireysel/cihazlar/Sayfalar/ceptelefonlari/turkcell-t20.aspx

    Burdaki telefonu alın gelin.Size iphone 4 ile gelicem.İkiside 5 mp kameraya sahip.Eğer iphone 4 daha sağlam fotoğraf çekerse, çözünürlüğü daha iyise vs.. bir daha bu konuda konuşmayın.Sadece rakamlar belirlemez.

    Bazı şeyleri anlatamıyorum.İphone tek cep telefonu üstünde duruyor.Samsung'un Galaxy'i var, note var, s2 var bi ton telefonu var.Android aynı şekilde bi ton telefonu desteklemekte.

    Burda kaç yazılımcı bana yüzlerce donanım, yüzlerce telefon ve belkide bine yakın donanım kombinasyonunu destekleyip kararlıktan söz edebilir ? iphone.Bitti.Şu an apple iphone 5 üstünde çalışıyor.Peki samsung ???

    http://www.samsung.com/tr/

    Seçenekleri gör.Hadi alanı daraltalım ;

    http://www.samsung.com/tr/consumer/mobile-phone/mobile-phone/business-professional/index.idx?pagetype=subtype_p2

    24 akıllı telefon, 

    http://www.samsung.com/tr/consumer/mobile-phone/mobile-phone/fashion-entertainment/index.idx?pagetype=subtype_p2

    13 dokunmatik telefon,

    http://www.samsung.com/tr/consumer/mobile-phone/mobile-phone/stylish-functional/index.idx?pagetype=subtype_p2

    9 telefon

    http://www.samsung.com/tr/consumer/mobile-phone/mobile-phone/tablet/index.idx?pagetype=subtype_p2

    9 tablet.

    Eder 55 ürün.Bu ürünlerin bazıları standart.55 farklı ürün demek değil, 55 farklı kombinasyon demek.Onlarında farklı donanım seçenekleri falan filan var.

    Gelelim apple'a;

    http://www.apple.com/

    üstünde çalıştıkları tek iphone (sadece 3 seçenekli hafıza 16mb, 32mb, 64mb), 1 tane tablet (ipad), 3 ipod ki bunların 1 tanesi iphone touch.Ynai aynı.

    Toplamda : 5 ürün.Hepsinde ios cihazları var.Şimdi mac os'uda ios şekline dönüştürüp hepsinin kernelini tek kullanmak istiyorlar . Yapabilirler.Çünkü kendi donanımları, kendi kombinasyonları, kendi yazılımcıları vs.. vs.. vs..

    Ne işe yarıyor bunlar ?? Zamanlarını, paralarını başka yerlere harcamıyorlar.

    Buna harcıyorlar : retina display : http://www.apple.com/ipodtouch/features/retina-display.html

    http://www.mobiletisim.com/haberler/retina-display-insan-gozunden-ustun

    yada buna (galaxy var)

    http://www.engadget.com/2010/06/09/samsung-iphone-4s-retina-display-is-nice-but-its-no-amoled/

    http://www.gadgetvenue.com/iphone-4-retina-display-06093603/

    ----------

    Sizin herhangi bi teleonla çektiğiniz 7-8 mp lik kameraya karşı iphone 5 mplik kamera çeksin.Kamera merceklerini kendileri kontrol ediyor.Sunumunu (iphone 4s) inceleyebilirsiniz.

    Tabi ki iphone killer lakabını hak etmek için samsung yada diğerlerinin çok çok çok iyi makinalar yapaları gerekecek.Tabi ki, onlar bazı yönlerden iphone'dan çoook çoook üstün olacak.Olmalı.Farklı seçenekler olmalı, farklı tarzlar olmalı.

    Ben burda iphone donanım ve yazılım konusunda çok çok üstün, galaxy 'i ezer demiyorum.Apple 'ın daha kararlı, daha yenilikçi firma olduğunu çünkü zamanını başka şeylere harcamadığını, çünkü bütün kontrolün elinde olduğunu söylüyorum.

    Apple bütün gücünü ipad, ipod, iphone ve mac'e ayırıyor.50-60-70 tane ürünü yok.Hepsinde tek os var hepsinin kombinasyonları belli.Yazılım konusunda daha stabil, daha kararlı.Apple'ın mühendisliğine kalmış gerisi (ben güveniyorum, ara ara sçamalayabilirler normal).Teorik olarak 50 kombinasyona mı destek daha zordur, yoksa 2-3 'e mi ? ki 50 den fazla kombinasyon mevcut.

    ---

    Gelelim apple'a, samsung'a ve google os'a.Müşteri memnuniyeti ;

    avrupa ve amerika verilerinde hem mac'os, hem iphone, hem tablet, hem ipod konusunda müşterilerini en çok memnun eden firma.

    Yurt dışından arkadaşlarla görüştüm.Bana yolun düşerse mutlaka apple retail store'a uğra dedi.üretimden, satışa ve satış sonrasına bir çok yerde apple'ın desteği var.Aracı firma yok.Kendi ürünlerini hayal edip, tasarlayıp, çizip, yapıp,(bazen yaptırıp) , kodlayıp ; kendi ürünlerini kendi özel tasarım binalar içinde kendileri satıyor ve sonraki destek kendilerinin.Avrupa yada amerikada turkcell değil, gidersin genius denilen adam ilgilenir bu.

    Böyle bir baştan başa sistem mi daha memnun eder, herkesin işini bildiği ; yoksa donanım ordan, yazılım burdan, pazarlama şurdan, satış sonrası destek başkasından mı ?

    http://www.ijailbreak.com/iphone/iphone-and-ios-top-customer-satisfaction-report/

    Burda da neleri beğenmişler ;

    http://www.siliconrepublic.com/digital-life/item/24786-iphone-4s-achieves-greater

    -----------

    Son olarak terar diyorum (eminim sadece burasını okuyanlar olacak [birde başını]) ;

    apple : ipod, iphone, ipad ve mac os üstünde çalışıyor.Bir kaç cihazı va geliştirilmesi gereken.Samsungta 55.Android sadece samsung için en az 20 donanım kombinasyonuna destek vermeli.Bunun turkcell'i var, sony'si var, osu var busu var..

    Apple üretimden yazılıma, tasarımdan pazarlama kampanyasına, kendi retail storelarından satış sonrası desteklerine kadar bütün herşeyin kontrolünü elinde tutuyorlar.Yani ? Yani sorun olursa müşterilerden gelen geri bildirim o kadar net.Ayrıca bir kaç cihaz ve kombinasyon'a yazılım yapıyorlar.Bu nedenle daha kararlı.

    yazılım: android, donanım : samsung, pazarlama : media markt, satış sonrası destek ?? Microsoft zune gibi olmasın sonra.Hatayı google samsunga, samsung android'e atmasın.Dikkat edin derim.

    Fakat ha bire düşürüyorsanız , ben hiççç birşeye para vermem diyorsanız : samsung s2 alın geçin.Ama hiç bir zaman apple ürünü gibi olamayacak.Çünkü hiçbirşey tek markanın kontrolünde olamayacak.Ve genellikle zaman ve paralarını ar-ge dışında bir sürü dikkat dağıtan şeye harcayacaklar.

     

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BrighStar
    BrighStar's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Kasım/2009
    Erkek

    IPhone 4S Alıyorummmm :):):):) Karar Verildi :)


    . Ben Kimseyi Kaybetmedim Herkez Beni KAYBETTİ... .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    PathfindeR00 bunu yazdı:
    -----------------------------

     

    Xperia S

    Sanırım türkiyede çıkmadı tam. Bu telefonuda sağlam bir opsiyon olarak düşünmelisin bence..


    -----------------------------

     

    Kesinlikle bende Sony derim teknoloji konusunda kendi madenini işleyerek ilerliyor.istediğinizi istikrar kalite devamlılık ve zaman olarak kazanırsınız.Androidin htc ve samsung gibi öncü ilklerden kanadı olamaz ama geriden gelir.samsung s2 i çıkardı sony daha s i türkiye ye getiriyor.son yıllarda sony pazarlaması değişti yada bilemiyorum.Ama içi ve dışı ile her zaman sony derim.arkadaşım deftere benzer tabletini alacakken İngiltere de ki biradere sordum tableti nasıl diye s almayın s2 alın diye uyardı.bu biraz alaka ve ekonomi ile alakalı sanırım.


    Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2003
    Erkek

    BrighStar bunu yazdı:
    -----------------------------

    IPhone 4S Alıyorummmm :):):):) Karar Verildi :)


    -----------------------------

    teallam ya :D doğru seçim kardeş bravoo :D


    Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BrighStar
    BrighStar's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Kasım/2009
    Erkek

     

    KaRaKuLe bunu yazdı:
    -----------------------------

    BrighStar bunu yazdı:
    -----------------------------

    IPhone 4S Alıyorummmm :):):):) Karar Verildi :)


    -----------------------------

    teallam ya :D doğru seçim kardeş bravoo :D


    -----------------------------

     

    Teşekkürler :)


    . Ben Kimseyi Kaybetmedim Herkez Beni KAYBETTİ... .
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatih66
    fatih66's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Onu bunu bırak da Nokia C6 (550 TL) al, samsungun aynı özelliklerine sahip , yok illa ben bu 2 telefondan birini alacağım diye düşünüyorsan , sen hiç samsung S2 kullanmamışsın derim.. piyasayı ve bu 2 telefonu tanı araştır anla beni ;)

     


    F.K.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zputnik
    zputnik's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Nisan/2008
    Erkek

    BrighStar bunu yazdı:
    -----------------------------

    IPhone 4S Alıyorummmm :):):):) Karar Verildi :)


    -----------------------------

    Hocam zaten konuyu yanlış açmışsın :)

    S2 mi Iphone 4 mu deseydin neyse :) 4S ya.. Android tarafında HTC DHD ve LG Optimus 3D kullandım. Şu an Iphone 4s 64 Gb var. Kafam olmadığı kadar rahat :) 5.0.1 JB de var. Installious desen programlar zaten gani. Galaxy S4 çıkarsa bir daha düşünürüm :)

     

    Çok güzel tercih. Telefon değil. Yaşam tarzı satın aldın. :)


    İpimle kuşağım..
Toplam Hit: 7121 Toplam Mesaj: 49