Sanal Gerçeklik Gözlükleri Öneri
-
mkyb bunu yazdıcanerator bunu yazdıDadasAdam bunu yazdıcanerator bunu yazdı
Peki bu google cardboard ı nası alırız yada yapılabilir mi? Bu işi en ucuz yollu telefon ile nasıl hallederiz yani?
https://www.google.com/get/cardboard/get-cardboard/
http://www.tahribat.com/forum/sanal-gerceklilik-gozluk-215762
Konuyu inceledim ama ne alabileceğimi anlamdım pek.
LG G2 için 30 40 tl civarı verdiğim parayı hakedecek ne alabilirim? Çin vs hariç kargosu çabuk olsun istiyorum.
Gittigidiyor'dan alabilirsin hocam. Bu sanal gözlük işinde telefonun ekranı ne kadar kaliteliyse o kadar iyi görüntü alırsınız. Gözlük mikroskop gibi görüntüyü büyüttüğü için ekran kalitesi normale göre yarı yarıya azalıyor.
Kafam çok fena karıştı oraya baktım ama hangisi f/p olarak başarılı onu çözemedim 20 tl lik ile 40lık arasındaki fark nedir.
Vr box 2.0 var güzelmidir kullanan varmı? kumandasız alsak ne olur?
-
Aha bakin buraya yazıyorum,
Bu sanal gerçeklik gözlük işi de 3d gözlükler gibi tarihe gömülecek, google'in gözlüğü gibi.
Bu tarz aparatlar insan doğasına aykiri.
-
Kaan bunu yazdı
Bu sanal gerçeklik gözlük işi de 3d gözlükler gibi tarihe gömülecek, google'in gözlüğü gibi.
3d gözlükler tarihe gömülmedi sinemalar 3d film dolu?
-
Free_Mans bunu yazdı
Yani diyorsunuz ki şimdi bekle. Film falan izlense güzel olurmuş neyse artık:)
Bu arada su filmi izleyebilirsin bu konu hakkinda, http://extratorrent.cc/torrent/4833819/Creative.Control.2015.HDRip.XviD.AC3-EVO.html
Kaan arkadas ta dogru soylemis "Aha bakin buraya yazıyorum,
Bu tarz aparatlar insan doğasına aykiri."
-
canerator bunu yazdı
Peki bu google cardboard ı nası alırız yada yapılabilir mi? Bu işi en ucuz yollu telefon ile nasıl hallederiz yani?
aliexpress te 5 lira aldım duruyo dolabın üstünde :D
-
canerator bunu yazdıKaan bunu yazdı
3d gözlükler tarihe gömülmedi sinemalar 3d film dolu?
Ev kullanicisi için kastim. Sürekli kullanımda bi tarz ürünlerin hiçbirisi tutmadi.
-
Sanal gerçeklik evet şu an verimsiz. Alıştığımız gibi saatlerce oyun oynayamıyoruz. Bir sürü ek donanım gerekiyor ama gelecekte çok önemli yer alacak. 3d gözlükler ile kıyaslamak çok saçma. 3d gözlüğün olayı belli idi sınırları belli idi. Sanal gerçeklik ise çok geniş bir tanım. Nöral implantlara kadar yolu var.
-
Sanal Gözlük işi avrupa ve amerika için bile şuan için oldukça lüks durumda bu yüzden 1-2 yıl beklemekte fayda var. Samsung'un sunduğu ürüne gelirsek bildiğin karton cardboardların daha iyi izole edilmiş hali aralarında başka bir fark yok. Zaten telefona göre bir teknoloji de değil sanal gerçeklik gözlüğü olayı.
Htc Vive ve Sony'nin playstation için geliştirdiği morpheus var şuan için önemli projeler olarak. Daha önce birçok kez denenmişti bu gözlükler ama zamane teknolojisiyle malesef başarısız oldular hep. Oculus Rift tekrardan sanal gözlük olayını körükledi ve tekrardan alevlendirdi. İlk prototipi ürettiler filan devamını zaten herkes biliyor facebook satın aldı falan filan...
Htc Vive en stabil ve kaliteli olan proje içlerinde amma velakin şuan için pc donanımlarına pek dost canlısı davranmıyor gözlükler. Video filan oynatması sıkıntı değil tabi video içeriği üretildiği sürece ama iş grafiklere ve oyunlara yani tamamen sanal ortama geldiği vakit donanım olarak high end pclere ihtiyaç duyuyor bu pek değerli gözlükler.
Sony'nin projesi biraz daha avantajlı donanımı belli bir cihaza çıkacağı ve sadece o cihaz için stabil hale getirileceği için ama şuanki konsol mimarisi günümüz oyunlarını bile çalıştırmakda zorlanırken malesef bu projede büyük ihtimal yanında ya donanımsal desteği ile birlikde çıkacak ya da yeni çıkartacakları donanımı yükseltilmiş olan ps4.5 gibi ara sürüm yeni cihazlarla uyumlu olacak. Tabi gözlüklerinde bir konsol fiyatı hatta oculus riftin çıkış fiyatı 2 adet konsol fiyatından bile fazlayken diğer cihazlardan da düşük fiyatlar beklemek lazım. 3bin tl verip gözlüğü alacaksın bir de üstüne cihazı stabil çalıştırabilmek için 2bin tl verip ekran kartı alacaksın filan baya tuzlu bir heves. Hele ki ps4'ün var ve morpheus alacaksın adamlar çıkaracak bunu ilk önce ps4 sahiplerine iteleyecekler 2-3 içerik verecekler donanımları el verdiği kadarıyla sonrasında bu cihazla birlikte uyumlu stabil çalışabilen üst sürüm konsol çıkacak ps4.5 olabilir büyük ihtimalle birde ordan konsol satacaklar, ilkden biraz geçirebildiklerine geçirip sonrasında bu yeni konsolla birlikde bundle yapar kampanyalı satarlar adamlar yolunu bulacak herşekilde olan son kullanıcıya olacak.
Özet olarak şimdilik uzak durun çok merak ediyorsanız telefon için google cardboard, pc için de oculus rift'in developer kitlerinden birini alın ucuza kullanın hevesinizi alın.
-
card board ile tüm youtube videoları izleniyor.
çok daha zevkli oluyor.
-
vr film için saçma olur bence :)
en önemli sahnede ben başka yere bakıyorsam nolcak :D
oyun işi ayrı tabi