Sanal Gerçeklilik Gözlük

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    baristbt bunu yazdı

Ohaa konu çok iyi. Hemen sorayım. Attim telefona shutter Island taktim gozlugu gozume telefonu gozluge. Ben kafami saga sola cevirdikce o görüntü nasil saga sola gidicek. Nasi oluyor bu. Sunu bi anlatin helede alayim cok keyifli amenyum

Filmde oyle birsey mumkun degil onunde kocaman 99999 ekran bir televizyon varmis ta ondan film izliyormussun gibi dusun. Sag sol karanlik oldugu icin ve gozlerin ekrandan baska birsey gormedigi icin de icindeymis gibi hissediyorsun yani olaylar gozunun onunde gerceklesiyor :D

Bunun cesitli uygulamalari var. Mesela bazi vr sinema uygulamalari isi fanteziye dokmus icinde bildigin sinema salonu var koltukta oturuyorsun karsinda ekran var yaninda misir yiyen insanlar var koltugun kenarinda kumanda var onunla ileri geri sariyosun sonraki videoya geciyorsun falan...

Kafayi saga sola cevirdigin zaman etrafi gorebildigin videolar programla olmuyor onlar 360 derece cekim teknigiyle cekilmis videolar genelde youtube da var. 

Aslinda gozluge gerek yok indir telefonuna google cardboard uygulamasini kurcala orada daha fazlasi var. Tabi gozlukle kullaninca cok daha farkli olacak.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek
    DadasAdam bunu yazdı
    baristbt bunu yazdı

Ohaa konu çok iyi. Hemen sorayım. Attim telefona shutter Island taktim gozlugu gozume telefonu gozluge. Ben kafami saga sola cevirdikce o görüntü nasil saga sola gidicek. Nasi oluyor bu. Sunu bi anlatin helede alayim cok keyifli amenyum

Filmde oyle birsey mumkun degil onunde kocaman 99999 ekran bir televizyon varmis ta ondan film izliyormussun gibi dusun. Sag sol karanlik oldugu icin ve gozlerin ekrandan baska birsey gormedigi icin de icindeymis gibi hissediyorsun yani olaylar gozunun onunde gerceklesiyor :D

Bunun cesitli uygulamalari var. Mesela bazi vr sinema uygulamalari isi fanteziye dokmus icinde bildigin sinema salonu var koltukta oturuyorsun karsinda ekran var yaninda misir yiyen insanlar var koltugun kenarinda kumanda var onunla ileri geri sariyosun sonraki videoya geciyorsun falan...

Kafayi saga sola cevirdigin zaman etrafi gorebildigin videolar programla olmuyor onlar 360 derece cekim teknigiyle cekilmis videolar genelde youtube da var. 

Aslinda gozluge gerek yok indir telefonuna google cardboard uygulamasini kurcala orada daha fazlasi var. Tabi gozlukle kullaninca cok daha farkli olacak.

şipariş verde verelim hocam , iki telefonum var 

umi zero : 5.0 inches 1080 x 1920 pixels (~445 ppi pixel density)

samsung n7000 : 5.3 inches 800 x 1280 pixels (~285 ppi pixel density)

bunlara uygun ne alabilirim ? o sahnenin içindeymiş gibi hissetmek için ?

http://www.leyladansonra.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Ben de çok düşündüm bu zımbırtılardan da, vereceğim paraya değer mi?

while (1<2)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    baristbt bunu yazdı
    DadasAdam bunu yazdı
    baristbt bunu yazdı

şipariş verde verelim hocam , iki telefonum var 

umi zero : 5.0 inches 1080 x 1920 pixels (~445 ppi pixel density)

samsung n7000 : 5.3 inches 800 x 1280 pixels (~285 ppi pixel density)

bunlara uygun ne alabilirim ? o sahnenin içindeymiş gibi hissetmek için ?

Hazir tavsiye vermisken g2 icinde ver hocam. Birde bu gozluk girisi sarj yerinden mi giriyor ? Bide kulaklik takmak lazim sanirim ama sirf boyle film izlemek icin bile alinir la 40 50 lira bisi degilmis :F

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

Umi gozluk icin ideal gibi duruyor hocam. Benim kullandigim gozluk su:

http://m.gearbest.com/virtual-reality/pp_275152.html

Kreyzi hocam bunu g2 ile kullaniyorum. G2 ile her gozluk olur cunku telefonun ekran cozunurlugu, ppi falan efsane. Gozlugu telefona baglamiyoruz linkleri incele kullanilis seklini az cok anlarsin.

Kulakliksiz da kullanilir ama kulaklikla etkisi cok artiyor. Google in sesli fotograf uygulamasi var mesela az once denedim kulaklikla himalayalarin zirvesindeydim saga sola bakiyorum etraf ucurum ruzgar sesi geliyor evde oldugunu unutunca gercekten usumeye basliyorsun :D

En son vr cinema ile who am i izlemistim 1080p mkv attim telefona harika birsey ya. Normalde telefondan film izlenmez iskence eder insana ama gozlukle izleyince kucucuk ekran gidiyor bildigin devasa bir ekran etraf karanlik sana ozel insa edilmis bir sinema salonu gibi :)

Uygun fiyata alinabilecek en iyi secenek su an icin ritech marka. Cunku lensleri yuvarlak degil aspherical lens kullaniyor. Bu da daha genis gorus acisi sagliyor.

Cogu insan bulanikliktan sikayetci bunun icin ritechte lens ayarlama secenegi var. 

Lens kalitesi orjinal google cardboardlar kadar kaliteli degil cabuk asinabiliyormus. Bende asinma olmadi, galiba kullanima bagli.

Bunun bir ust seviyesi daha yuksek fov degerine sahip olan vr box:

http://m.gearbest.com/virtual-reality/pp_264721.html

Bazi cakallar bunu 20 dolardan alip Turkiye'de 200 - 250 liradan satmakta aman dikkat.

Cok daha kalitelisi zeiss mercek kullanan google onayli "vr one":

http://www.amazon.de/ZEISS-VR-ONE-Virtual-Reality/dp/B01149JOR0/ref=sr_1_4?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1447842875&sr=1-4&keywords=zeiss+vr+one

Piyasanin en iyisi ise samsung gear vr. Ama ona o kadar para verecek durumu olanlar ustune biraz daha ekleyip oculus rift alirsa daha mantikli olur.

Sirf denemek icin bir tane alinir bence. Karton olanlari sahibinden gibi sitelerde 10-15 liraya satiliyor. Begenmezsen buyuk bir maddi kaybin olmaz. Telefon yuksek cozunurlukteyse begenmeme ihtimalin az zaten :)

Plastik olanlarin daha fazla avantaji var. Mercek ayarlama secenegi, isigi daha az gecirme, daha uzun omurlu olmasi, telefonu daha siki tutmasi vs...

Donanimhaberde 20 liraya bile plastik olanlarindan bulabilirsiniz. Adam almis s3 miniyle denemis begenmemis elinden cikarmak icin satiyor mesela.

DadasAdam tarafından 08/Şub/16 15:46 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    müthiş ya :D . üşüdüğüne göre, düşme efekti sonrası kan da gelmeye başlar ;)

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

ben de aldim simdi dayanamadim :)

http://www.amazon.com/gp/product/B00Q5K9R3K?refRID=2D2J43ZNXDAB03AH12NG&ref_=pd_ybh_a_1

All I need is a possibility.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

@dadas

çok güzel anlatmışsın ama ben niye böyle heves ettim anlamadım. bi an 13 yıldır gözlük kullandığımı unuttum :( 3d filmlere bile gidemiyorum lanet olsun.

gerçi şöyle bi olay var gözlüksüz böyle 5-10 cm kadar rahat görüyorum ileri derece miyop var. bu nasıl gösteriyor alıp denemek lazım anca öyle anlarım iş görür mü görmez mi diye. teknosalarda filan satılmıyor mu ya deneme amaçlı ?

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

Turk firmasinin biri uretiyor bunlardan cok pahaliya satiyorlar ismini hatirlayamadim simdi erzurum avmde deneme amacli stand kurmuslardi clash of clansin 360 derece videosunu izletiyorlardi. Illa ki avmlerden birinde deneme amacli stand acmislardir bir arastir istersen hocam.

Ritech i ureten firma gozlukle kullanabilirsiniz diyor ama ne derece saglikli olur bilemiyorum :(

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    griffin
    griffin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Istanbulda cevahir teknosada samsung standinda var gidip orda deneyebilirsiniz 

Türkiye, kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. Oysa en üst belirleyici İslam'ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir." -Recep Tayyip Erdoğan
Toplam Hit: 4228 Toplam Mesaj: 35
i dont know about this smart glasses