folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Sanal Postan Çekim Yaparken Session Siliniyor (Acil)

Sanal Postan Çekim Yaparken Session Siliniyor (Acil)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shuqufe
    Shuqufe's avatar
    Erkek

Dostum chrome 'un yeni güncellemesiyle birlikte session anında siliniyor. callbackUrl e querystring olarak sessionId'sini ver, dönüşte de yakala işlemine devam et.

ben de aynı sorunu yaşadım , çözüm bu :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

fiyatuygun.com sizin degil dimi?

İmzalamazsam ne olcak?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    Liquid bunu yazdı

fiyatuygun.com sizin degil dimi?

Hayır hocam.

@Shuqufe öyle yaptım hocam aslında tam öyle değil de sessionda bir değer var onun MD5 değerini aldım bir key ile birleştirdim. Daha sonra data + MD5 değeri callback olarak geri verdim kontrol edip session setledim en başta.

Yapcak bir şey yok. adamı SPA ya zorluyorlar :)

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

N11 bile düzeltmemiş hala. Chrome ile karttan birşey alınmıyor.

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    biri bunu yazdı

Koca koca sistemler halen düzeltilmedi :D

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Aynı hata ile bizde 3d ödeme de karşılaştık, Laravel'de session config içinde 'same_site' 'i "none" olarak değiştirdik düzeldi. Detaylı araştıramadım şuanda quick fix olarak yapıştırdık. Bu şekilde çözmemizim güvenlik açısından yaratacağı zaafiyetler hakkında bilgisi olan varmı?

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek
    TeRRoR bunu yazdı

Aynı hata ile bizde 3d ödeme de karşılaştık, Laravel'de session config içinde 'same_site' 'i "none" olarak değiştirdik düzeldi. Detaylı araştıramadım şuanda quick fix olarak yapıştırdık. Bu şekilde çözmemizim güvenlik açısından yaratacağı zaafiyetler hakkında bilgisi olan varmı?

Hocam chrome bu soruna sebep olan güncellemesinde same_site flag ına sahip olmayan cookie verileri default olarak "strict" olarak varsayıyor. Normalde laravel de "lax" olarak geliyor bu değer, ve üst bilgisinde csrf saldırılarını hafifletmek için kullanılabilir diyor. 

Güvenlik zaafiyeti oluşturur mu bilmiyorum fakat github da issue ler de bunu tartışırken sorun olmadan kullanılabileceğini yazanlar olmuştu.

Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusemre
    yunusemre's avatar
    Erkek
    biri bunu yazdı

Lastpass eklentisi sebep oluyordu bende kapattım düzeldi

"Programcılar saatler boyunca çalışmak zorunda kalmalarına engel olacak sistemler tasarlamaya saatler boyunca uğraşırlar." David Allen
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eengineer
    eengineer's avatar
    Erkek
    biri bunu yazdı

Az önce aldım 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    coder2 bunu yazdı
    TeRRoR bunu yazdı

Hocam chrome bu soruna sebep olan güncellemesinde same_site flag ına sahip olmayan cookie verileri default olarak "strict" olarak varsayıyor. Normalde laravel de "lax" olarak geliyor bu değer, ve üst bilgisinde csrf saldırılarını hafifletmek için kullanılabilir diyor. 

Güvenlik zaafiyeti oluşturur mu bilmiyorum fakat github da issue ler de bunu tartışırken sorun olmadan kullanılabileceğini yazanlar olmuştu.

Aynen bizim config de de lax nı none çektim. o zaman şimdilik bu şekilde kullanıp cve sitelerini takip ediyoruz :)

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
Toplam Hit: 15598 Toplam Mesaj: 62
php