folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Şarap Ve Rakı Yapımı Hakkında Bildikleriniz?

Şarap Ve Rakı Yapımı Hakkında Bildikleriniz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Weldox
    Weldox's avatar
    Erkek

şişesi 30 liraya boğma rakı satarım hocam arkadaşın dayısı yapıyor çorumda

Yaptık bişiler.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tlgyld
    tlgyld's avatar
    Erkek

Weldox bunu yazdı:
    -----------------------------

şişesi 30 liraya boğma rakı satarım hocam arkadaşın dayısı yapıyor çorumda

hocam eminmisin 30 tl oldugundan adanada ben boğmayı litresini 10 tl alıyorum eger ordaki piyasa 30 tl ise iyi iş yaparız :D

(Forum, Hikaye gibi bölümlerde her yazdığınızın sonuna <br> eklenen yazı) :))
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

amcam yapıyor newşehirde.

satmalık değil kendi içmeye yapıyor :)

mukavva gibi bi karton var 5 -6 sıra onunla süzüyor motoru filan var.

çanak testi de tutuyor ama çok büyük devasa bişey :)

şişe mişe hepsini kendi ayarlıyor. kendi içiyor :) yanlız beyaz şarabı oldukca güzel :)

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kasVa
    kasVa's avatar
    Erkek

arog'u izle :D

rapid premium alacak para çalana hırsız deniyor ama rapid premüumun kendisini çalana hırsız denmiyor.neden ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertan_06
    sertan_06's avatar
    Erkek

rakı yapımını bilmiyorumda oteldeyken yarım şişelere suyu basıp dolduruyoduk.Ama sıcak su olcak o zaman beyazlamıyo:)

spor akademisi hazırlık kurslarımız ankarada açılmıştır.tbt dekilere duyurulur.firtina_kickbox@hotmail.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

Hocam biz köyde (Bulgaristan) kral eriğinden rakı yapıyoruz, şöyle ki:

Öncelikle bilinmeyeni tanımyayım: kral eriğinden kasıt siyah büyük erik, elips şeklinde (teyzemler de köpek eriğinden 'sarı olanından, toparlak' yapıyorlar)...  

1-) Erikleri toplarken olgun olanları (yere düşenler) almaya gayret ediyoruz (sıvısı bol olduğu için).
    2-) Erikler toplandıktan sonra büyükçe bir leğenin içinde erikleri çizmelerle eziyoruz (maksat fermantasyonu hızlandırmak).
    3-) Ardından erikler varillere koyulur ve gün aşırı çivili sopalarla ezilir.
    (Bu arada varillerdeki eriklere sinekler gelir, kurt atar, arılar gelir vs vs... hepsi fermantasyon için :) ) 

Zamanla varillerdeki eriğin kabardığını görürsünüz, taşmayı engellemek için başka varillere de ihtiyacınız olur, eriğin bir kısmını aktarırsınız. Bir süre sonra kabarma biter ve sönme görünür, erikleri tekrar eski varillere koyarsınız (çivili sopayla ezmeye devam).

Kanaat getirdiğiniz zaman (6 ile 8 hafta arası) şeker eklersiniz (eklediğiniz şekerin miktarıyla doğru orantılı olarak rakının güzelliğini bok edersiniz). Bir varile 5 kilo normaldir. Birde şekeri ne kadar fazla eklerseniz o kadar fazla rakı alırsınız. 

Ardından biraz daha çivilemeye devam, tamam dediğiniz zaman da götürün rakı kazanına*... :)

*Rakı kazanı: Bildiğin damıtma işlemi, kazan sanırım bakırdan...
    (Öyle dama damla akması yok mu, offfff)

Sonrasında afiyet olsun.. :)

Not:
    Bizde rakıya su katılmaz, katılsa da rengi değişmez (rakıyı mındar etmeyin, sek için).
    Rakının yanında meze olarak kavun, peynir, domates... yenir.
    Başın mı ağrıdı, dişin mi sızladı, miğdende sorun mu var al biraz iç kendine gel (ilaç olarak kullanıyoruz).

Not 2: Çorlu'da göçmen dayılardan bir tanesi bahçesinde yapmayı denemiş ama jandarmalar mis gibi erik kokusundan evi basmışlar. Özet: Türkiye'de yasak :)

vatandaşa kafam girsin!..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MeZaRLiK_BeKcisi
    MeZaRLiK_BeKcisi's avatar
    Erkek

vallahi şarabı bilmem de rakı sakata getirir adamı he an kör olma ihtimlin var amk elde yapılan rakdan hayır gelmez git it ölrdüren bi şarab ic daha ii

SöyLeyecek çoK sözüm vardı , ancak hepsi yarım kaLdı . neLer ummuştum hayattan eLimde neLer kaLdı .. ?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    meco
    meco's avatar
    Erkek
    Rmk bunu yazdı:

:) hoca merlot üzümündeki alkol oranı %35 civarındadır eger kesme şeker yada toz seker ilave etmessen zehirlenmessin

seker olayında kafam karıstı.. cogu yerde seker ilavesi yapılır diyor ama siz seker zehirler diyorsunuz acaba bilimsel bir acıklamanız varmı? neye dayanarak zehirler diyorsunuz? link filan verirseniz arastırma konusunda sevinirim..

PORTABLE programları tercih edin... isletim sistemi sismez, nereye atarsan orada calısır ve en önemlisi serial-key derdinden kurtulursunuz...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Atillla
    Atillla's avatar
    Erkek

Rmk bunu yazdı:

opter hocam ben zaten sarap yapıyorum 2-3 senedir bu işin içindeyim bilinenlerin dışında yöntem varmı diye merak sardım mesela yıllandırmak için ne gerekiyor vs. gibi ..cünkü el yapımı şarapların ömrü 2-3 sene arasıdır üzümdeki glikoz oranına baglı olaraktan ..

hocam ev saraplarının ömrü iki üc sene demişssin? sarap yıllandıkca içimi kafası daha guzel olmuyormu yani bende busene kendime 50 kilo yaptım ilk defa yapıyorum ve yarısını kara üzümden cekirdekli cinsini bilmiyorum ve diğer yarısınıda cekirdeksiz sofra üzümden yaptım,

yaptığım sadece suyunu cıkarmak ve bir bidonda kaynaması sen formatasyon diyorsun galiba bitince  bu 6 gun sordu sonrasında süzerek kara üzüm suyunu 1.5 lt şişelere mantarlayıp karanlık bir depoya kaldırdım,beyaz uzum suyunuda bidonlarda hava almıyacak sekilde kapatım ve aynı yere kaldırdım.

şimdi sişelediğim kara üzüm suyunu ben yıllandırmak istiyordum bozulurmu diyorsun hocam biraz bilgi verirmisin

Bilgi güctür.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    meco
    meco's avatar
    Erkek
    Atillla bunu yazdı:

Rmk bunu yazdı:

opter hocam ben zaten sarap yapıyorum 2-3 senedir bu işin içindeyim bilinenlerin dışında yöntem varmı diye merak sardım mesela yıllandırmak için ne gerekiyor vs. gibi ..cünkü el yapımı şarapların ömrü 2-3 sene arasıdır üzümdeki glikoz oranına baglı olaraktan ..

hocam ev saraplarının ömrü iki üc sene demişssin? sarap yıllandıkca içimi kafası daha guzel olmuyormu yani bende busene kendime 50 kilo yaptım ilk defa yapıyorum ve yarısını kara üzümden cekirdekli cinsini bilmiyorum ve diğer yarısınıda cekirdeksiz sofra üzümden yaptım,

yaptığım sadece suyunu cıkarmak ve bir bidonda kaynaması sen formatasyon diyorsun galiba bitince  bu 6 gun sordu sonrasında süzerek kara üzüm suyunu 1.5 lt şişelere mantarlayıp karanlık bir depoya kaldırdım,beyaz uzum suyunuda bidonlarda hava almıyacak sekilde kapatım ve aynı yere kaldırdım.

şimdi sişelediğim kara üzüm suyunu ben yıllandırmak istiyordum bozulurmu diyorsun hocam biraz bilgi verirmisin

cok erken siselemissin sampanya olur onlar yaw :D

PORTABLE programları tercih edin... isletim sistemi sismez, nereye atarsan orada calısır ve en önemlisi serial-key derdinden kurtulursunuz...
Toplam Hit: 9508 Toplam Mesaj: 42