Şaraptan Anlayan Varmı?
-
Durqri üstad'dır hani alkolikler için klasik bi ŞARAPÇI sıfatı vardırya onu kaldırcaklarmış işte.. YİĞİT die sıfatlandırılcakmış çok şarap içenleri :D:D lfelregtrhjuy
-
HolyDemon bunu yazdı:
-----------------------------Bildiğim şöle :
Üzümü ebesinin cüccüü çıkana kadar eziyosun suyunu alıyosun bi şişenin içine koyuyosun bi kaç yıl bekletiyosun onun alkolü kendisi oluşuyo diye biliyorum içine alkol konulmuyo doğallarda heralde ne bilim böle bişey biliyorum ben. Tam doğrusu bu değil heralde :S
-----------------------------bikaç yıl bekleme işi eskidendi, ortaçağda :) katalizör kullanılarak çok daha hızlı bir hale getirilebilir ..
-
HolyDemon bunu yazdı:
-----------------------------Bildiğim şöle :
Üzümü ebesinin cüccüü çıkana kadar eziyosun suyunu alıyosun bi şişenin içine koyuyosun bi kaç yıl bekletiyosun onun alkolü kendisi oluşuyo diye biliyorum içine alkol konulmuyo doğallarda heralde ne bilim böle bişey biliyorum ben. Tam doğrusu bu değil heralde :S
-----------------------------üzüm sarabi imalati yapilan bagbozumuna gittik, üzümün en güzellerini yerlere atiyorlar nerde çürük küflenmis kokmus alkola daha çabuk dönüsceginden onlari tercih ediyorlar.
Ama çirkini böcülü örümcekli karincali toprakli çöplü demeden ne varsa öylece topluyorlar sebetlere üzümleri yüklüyorlar, sonra traktörlere ve hemen yakinlarin da olan fabrikalarin sikma makinelerine gidiyo. gerisini bilmiyom yikamadan iste bildigim böcü örümcek çöp toprak ayirmiyorlar hiyyy bunu gördükten sonra üzüm suyunu içmiyorum artik :)))
-
şarap yapımı çok karmaşık olmamakla beraber zaman ve ilgi istiyen bir iştir. Üzümün yetiştirilmesinden, toplanmasına, ezilmesine, fermantasyonuna, beklmemesine.. zaman ve emek ister..amatör olarak yapımı kolay gözükebilir fakat iyi tadı yakalamak yine zordur..
Üzüm cinsinin seçimi en önemlilerindendir zaten..
Birkaç anlatım sunan yer var bi göz at derim..
http://en-kolay-sarap.blogspot.com/
burda kursu var:
http://www.sarapkursu.com
wikipedianın ingilizce bölümünde "winemaking" ile ilgili çok ayrıntılı yazılar bulabilirsin..
-
Durqrimast bunu yazdı:
-----------------------------biri benimi cagirdi :D
imalatini bilmem karismam ama nasil icilir hangisi guzeldir soliyebilirim
-----------------------------
Ulan içtiğin en pahalı şarap dikmen olsa olsa sonra şarapçıyım bırak bu ayakları adam kaliteli içiçi arıyor chardoney vs bizde bulunmaz hacı onlardan en fazla neo serisi içtim :D -
Chaoser bunu yazdı:
-----------------------------
Durqrimast bunu yazdı:
-----------------------------biri benimi cagirdi :D
imalatini bilmem karismam ama nasil icilir hangisi guzeldir soliyebilirim
-----------------------------
Ulan içtiğin en pahalı şarap dikmen olsa olsa sonra şarapçıyım bırak bu ayakları adam kaliteli içiçi arıyor chardoney vs bizde bulunmaz hacı onlardan en fazla neo serisi içtim :D
-----------------------------
ooo adam neo serisi götürmüş amk!sen zenginsin heralde amk :D
dikmen rulz...köpek öldüren rulzzz :D yanında da beyaz peynir offf amk :D :D
-
Aaaa 3 ay aönce babam bi şarap açtı kavaklıderenin pembe şarabı 1996 :) O my god yok böyle bir tat.. inanılmaz güzeldi tab ipembe olmasıda bir artıydı..
gördüğüm en pahalı şarap 2000 ytl civarı bişeydi.içmek nasip olmadı ama inş ilerki yıllara :)
İspanyol Moscatel şarapları, fransız cabernet ve "Pinot Noir" ıımmmm ....mükemmel...
Ve tabiki petruslar en az 600$ dan başlıyor.. 1921 bozumları dahi var piyasada helen ve 180.000$ dolar :D inanılmaz şaraplar...
gerçi ben geçen 10-12 ytl ye bi "cumartesi" aldım oda güzeldi :)
ama kim bi petrus içmek istemezki...
-
inanmayanlarınız abarttıgımı düşünenleriniz mutlaka olacaktır;
babam 30yaşında diyabet oldu bu yüzden alkolü sunu bunu bi kalemde kesti bir yudum bile koymaz agzina sagdan soldan alkollü içecekler geliyo ve suan şarap olarak evimizde;
kavaklı dere ve pamukkale şaraplarının ne çeşidini istiyosanız geneli mevcut ama tarihleri çokta eski değil 2002-2004 tarihleri arası
ama gel gelelim 8 tane gözümüz gibi baktıgımız kilis ve cezayir şarapları var 1980-1990 tarihleri arası onlara dokunmuym ilerde eşe dosta saklıyom pamukkale şimdilik yetiyo bana ve arkadaslarıma -
dayı dikmen güzel bende dikmenliyim o zaman daha güzel ama içtiğim şarapların içinde en güzelleri nevşehir avanos şarabı güzel izmirin şirince meyveli şarabı çok güzel kalecikkarası,öküzgözü,syhrah,emir,narince,buzbağ bunlarda güzeldir
köpek öldüren de içtik zamanında
aman dayılar için için de üstüne su içmeyin bizim manyak arkdaşın biri vardı adam şişeyle içmiş ondan sonra su içmiş sonra komaya girmiş adam
-
Durqrimast olm senin taksimde içemicem diyip bıraktığın şarabı biliyorum ne konuşuyorsun artist artist